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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  21/05/2014
Data da última atualização:  06/06/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  LEAO, P. C. de S.; BORGES, R. M. E.
Afiliação:  PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; RITA MERCIA ESTIGARRIBIA BORGES, CPATSA.
Título:  Melhoramento genético da videira.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: VIDAL NETO, F. das C.; CAVALCANTI, J. J. V. (Ed.). Melhoramento genético de plantas no Nordeste. Brasília, DF: Embrapa, 2013.
Páginas:  cap. 8, p. 247-281.
Descrição Física:  il. color
Idioma:  Português
Conteúdo:  Origem, taxonomia e citogenética da videira; Biologia da reprodução; Diversidade genética; Métodos de melhoramento em videira; Tecnologias do DNA recombinante.
Palavras-Chave:  Diversidade genética; Melhoramento genético.
Thesagro:  Reprodução; Taxonomia; Uva; Viticultura; Vitis Vinifera.
Thesaurus Nal:  Genetic improvement; Grapes.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA52381 - 1UPCPL - PP631.523V648m
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  03/09/2003
Data da última atualização:  29/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  NASCIMENTO, W. M.; SOUZA, R. B.; SILVA, J. B. C.; CARRIJO, O. A.
Afiliação:  WARLEY MARCOS NASCIMENTO, CNPH; RONESSA BARTOLOMEU DE SOUZA, CNPH; OSMAR ALVES CARRIJO, CNPH.
Título:  Seed germination and stand establishment of vegetable crops in different substrates under tropical conditions.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n. 609, p. 483-485, 2003.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2003.609.74
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In recent years, important changes have been observed in vegetable production in Brazil, including the way of stand establishment for such crops. Transplant production in plug trays is the major method employed in Brazil. Physical, chemical and biological properties of the substrates may influence seed germination and seedling development. Seed germination and stand establishment of beet, cabbage, lettuce, melon, onion, pepper, tomato and watermelon were evaluated in sixteen different commercial substrates. Electric conductivity (EC) and pH of each substrate were determined. Seed germination in laboratory conditions using pure water and water at different EC levels was also evaluated. The EC of substrates varied from 0.05 to 2.60 dS/m and the pH (in water) varied from 4.75 to 7.45. Seed germination and stand establishment were affected by substrates, under greenhouse conditions. In laboratory conditions, beet, pepper and tomato were more sensitive to higher salinity levels. Substrate type must be selected according not only to the crop, nutrition or irrigation system, but also to its properties, which may affect seed germination and stand establishment.
Palavras-Chave:  Brasil; Brasília; Citrullus melo; Cultivar Alfa Tropical; Cultivar Crimson Sweet; Cultivar Eldorado 300; Cultivar Grand Rapids Nacional; Cultivar Magali; Cultivar Tall Top Early Wonder; Cultivar Viradoro; Distrito Federal; Substrato.
Thesagro:  Alface; Allium Cepa; Brassica Oleracea Capitata; Cebola; Cerrado; Citrullus Lanatus; Condutividade Eletrica; Germinação; Lactuca Sativa; Lycopersicon Esculentum; Melancia; Melão; Pimenta; Repolho; Salinidade; Semente; Tomate.
Thesaurus NAL:  Capsicum frutescens.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH26103 - 1UPCAP - DD1670716707
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