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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
21/05/2014 |
Data da última atualização: |
06/06/2018 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
LEAO, P. C. de S.; BORGES, R. M. E. |
Afiliação: |
PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; RITA MERCIA ESTIGARRIBIA BORGES, CPATSA. |
Título: |
Melhoramento genético da videira. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: VIDAL NETO, F. das C.; CAVALCANTI, J. J. V. (Ed.). Melhoramento genético de plantas no Nordeste. Brasília, DF: Embrapa, 2013. |
Páginas: |
cap. 8, p. 247-281. |
Descrição Física: |
il. color |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Origem, taxonomia e citogenética da videira; Biologia da reprodução; Diversidade genética; Métodos de melhoramento em videira; Tecnologias do DNA recombinante. |
Palavras-Chave: |
Diversidade genética; Melhoramento genético. |
Thesagro: |
Reprodução; Taxonomia; Uva; Viticultura; Vitis Vinifera. |
Thesaurus Nal: |
Genetic improvement; Grapes. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 00907naa a2200253 a 4500 001 1986732 005 2018-06-06 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLEAO, P. C. de S. 245 $aMelhoramento genético da videira. 260 $c2013 300 $acap. 8, p. 247-281.$cil. color 520 $aOrigem, taxonomia e citogenética da videira; Biologia da reprodução; Diversidade genética; Métodos de melhoramento em videira; Tecnologias do DNA recombinante. 650 $aGenetic improvement 650 $aGrapes 650 $aReprodução 650 $aTaxonomia 650 $aUva 650 $aViticultura 650 $aVitis Vinifera 653 $aDiversidade genética 653 $aMelhoramento genético 700 1 $aBORGES, R. M. E. 773 $tIn: VIDAL NETO, F. das C.; CAVALCANTI, J. J. V. (Ed.). Melhoramento genético de plantas no Nordeste. Brasília, DF: Embrapa, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
03/09/2003 |
Data da última atualização: |
29/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - A |
Autoria: |
NASCIMENTO, W. M.; SOUZA, R. B.; SILVA, J. B. C.; CARRIJO, O. A. |
Afiliação: |
WARLEY MARCOS NASCIMENTO, CNPH; RONESSA BARTOLOMEU DE SOUZA, CNPH; OSMAR ALVES CARRIJO, CNPH. |
Título: |
Seed germination and stand establishment of vegetable crops in different substrates under tropical conditions. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, n. 609, p. 483-485, 2003. |
DOI: |
10.17660/ActaHortic.2003.609.74 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In recent years, important changes have been observed in vegetable production in Brazil, including the way of stand establishment for such crops. Transplant production in plug trays is the major method employed in Brazil. Physical, chemical and biological properties of the substrates may influence seed germination and seedling development. Seed germination and stand establishment of beet, cabbage, lettuce, melon, onion, pepper, tomato and watermelon were evaluated in sixteen different commercial substrates. Electric conductivity (EC) and pH of each substrate were determined. Seed germination in laboratory conditions using pure water and water at different EC levels was also evaluated. The EC of substrates varied from 0.05 to 2.60 dS/m and the pH (in water) varied from 4.75 to 7.45. Seed germination and stand establishment were affected by substrates, under greenhouse conditions. In laboratory conditions, beet, pepper and tomato were more sensitive to higher salinity levels. Substrate type must be selected according not only to the crop, nutrition or irrigation system, but also to its properties, which may affect seed germination and stand establishment. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Brasília; Citrullus melo; Cultivar Alfa Tropical; Cultivar Crimson Sweet; Cultivar Eldorado 300; Cultivar Grand Rapids Nacional; Cultivar Magali; Cultivar Tall Top Early Wonder; Cultivar Viradoro; Distrito Federal; Substrato. |
Thesagro: |
Alface; Allium Cepa; Brassica Oleracea Capitata; Cebola; Cerrado; Citrullus Lanatus; Condutividade Eletrica; Germinação; Lactuca Sativa; Lycopersicon Esculentum; Melancia; Melão; Pimenta; Repolho; Salinidade; Semente; Tomate. |
Thesaurus NAL: |
Capsicum frutescens. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02657naa a2200529 a 4500 001 1767688 005 2024-01-29 008 2003 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.17660/ActaHortic.2003.609.74$2DOI 100 1 $aNASCIMENTO, W. M. 245 $aSeed germination and stand establishment of vegetable crops in different substrates under tropical conditions.$h[electronic resource] 260 $c2003 520 $aIn recent years, important changes have been observed in vegetable production in Brazil, including the way of stand establishment for such crops. Transplant production in plug trays is the major method employed in Brazil. Physical, chemical and biological properties of the substrates may influence seed germination and seedling development. Seed germination and stand establishment of beet, cabbage, lettuce, melon, onion, pepper, tomato and watermelon were evaluated in sixteen different commercial substrates. Electric conductivity (EC) and pH of each substrate were determined. Seed germination in laboratory conditions using pure water and water at different EC levels was also evaluated. The EC of substrates varied from 0.05 to 2.60 dS/m and the pH (in water) varied from 4.75 to 7.45. Seed germination and stand establishment were affected by substrates, under greenhouse conditions. In laboratory conditions, beet, pepper and tomato were more sensitive to higher salinity levels. Substrate type must be selected according not only to the crop, nutrition or irrigation system, but also to its properties, which may affect seed germination and stand establishment. 650 $aCapsicum frutescens 650 $aAlface 650 $aAllium Cepa 650 $aBrassica Oleracea Capitata 650 $aCebola 650 $aCerrado 650 $aCitrullus Lanatus 650 $aCondutividade Eletrica 650 $aGerminação 650 $aLactuca Sativa 650 $aLycopersicon Esculentum 650 $aMelancia 650 $aMelão 650 $aPimenta 650 $aRepolho 650 $aSalinidade 650 $aSemente 650 $aTomate 653 $aBrasil 653 $aBrasília 653 $aCitrullus melo 653 $aCultivar Alfa Tropical 653 $aCultivar Crimson Sweet 653 $aCultivar Eldorado 300 653 $aCultivar Grand Rapids Nacional 653 $aCultivar Magali 653 $aCultivar Tall Top Early Wonder 653 $aCultivar Viradoro 653 $aDistrito Federal 653 $aSubstrato 700 1 $aSOUZA, R. B. 700 1 $aSILVA, J. B. C. 700 1 $aCARRIJO, O. A. 773 $tActa Horticulturae$gn. 609, p. 483-485, 2003.
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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