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Registros recuperados : 1.068 | |
541. | | PEREIRA, E. A.; BARROS, T.; VOLKMANN, G. K.; BATTISTI, G. K.; SILVA, J. A. G. da; SIMIONI, C.; DALL'AGNOL, M. Variabilidade genética de caracteres forrageiros em Paspalum. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 10, p. 1533-1540, out. 2012. Título em inglês: Genetic variability of forage traits in Paspalum. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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542. | | PANTOJA, C. dos A.; ARAUJO, A. C. de; MENDES, E. M. de O.; SILVA, J. A. de F. e. Variação do CO2 atmosférico e do efluxo de CO2 do solo em sistema ILPF no leste da Amazônia. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 22., 2018, Belém, PA. Anais... Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2018. p. 21-25. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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543. | | MICHEREFF, S. J.; NORONHA, M. A.; ROCHA JÚNIOR, O. M.; SILVA, J. A.; MIZUBUTI, E. S. G. Variabilidade de isolados de Alternaria brassicicola no Estado de Pernambuco. Fitopatologia Brasileira, Brasília, v. 28, n. 6, p. 656-663, nov./dez. 2003. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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544. | | BARROS, B. C. de; SILVA, J. A. A. da; FERREIRA, R. L. C.; REBOUÇAS, A. C. M. N. Volumetria e sobrevivência de espécies nativas e exóticas no Polo Gesseiro do Araripe, PE. Ciência Florestal, Santa Maria, v. 20, n. 4, p. 641-647, out./dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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545. | | LOURENÇO JUNIOR, J. B.; SIMÃO NETO, M.; DUTRA, S.; MORAES, M. P. S.; LOURENÇO, A. V.; SILVA, J. A. R. Water buffalo milk production in Marajo Island, Brazil. Buffalo Journal, n. 1, p. 97-104, 1999. il. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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547. | | ROCHA, M. G. da; RABELLO, L. M.; BASSOI, L. H.; SILVA, J. A.; COSTA, B. R. S. Zonas homogêneas de condutividade elétrica aparente em Neossolo Quartzarênico no Semiárido. In: INAMASU, R. Y.; NAIME, J. de M.; RESENDE, A. V. de; BASSOI, L. H.; BERNARDI, A. de C. (Ed.). Agricultura de precisão: um novo olhar. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2011. p. 290-293. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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548. | | KRÜGER, C. A. M. B.; SILVA, J. A. G. da; MEDEIROS, S. L. P.; DALMAGO, G. A.; SARTORI, C. O.; SCHIAVO, J. Arranjo de plantas na expressão dos componentes da produtividade de grãos de canola. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 11, p. 1448-1453, nov. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Trigo; Embrapa Unidades Centrais. |
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549. | | SILVA, E. S. da; CARMO, I. L. G. da S.; MONTEIRO NETO, J. L. L.; MENEZES, P. H. S.; SILVA, J. A. da; MEDEIROS, R. D. de. Adubação de Ribumin na cultura da melancia no cerrado de Roraima. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGRONOMIA, 29., 2015, Foz do Iguaçu. Desafios e oportunidades profissionais: anais. Curitiba: CONFEA-PR, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
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550. | | SILVA, J. A. A. da; MANZATTO, C. V.; FRANÇA, J. G. E. de; CASTRO, M. R. C.; PEREIRA, S. E. M.; RODRIGUES, R. R. Agronegócio: avanço social, econômico e ambiental para um Brasil mais sustentável. In: ANDREOLI, C. V.; PHILIPPI JUNIOR, A. (ed.). Sustentabilidade no agronegócio. Santana de Parnaíba: Manole, 2021. (Coleção Ambiental, v. 28). cap. 2. E-book. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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551. | | OLIVEIRA, A. N. P. de; OLIVEIRA, F. A.; SOUSA, L. C. de; OLIVEIRA, A. P. de; SILVA, J. A. da; SILVA, D. F. da; SANTOS, R. R. Adubação fosfatada em inhame em duas épocas de colheita. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 29, n. 4, p. 456-460, out./dez. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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552. | | ÍTAVO, C. C. B. F.; MORAIS, M. G.; COSTA, C.; ÍTAVO, L. C. V.; FRANCO, G. L.; SILVA, J. A. da; REIS, F. A. Addition of propolis or monensin in the diet: behavior and productivity of lambs in feedlot. Animal Feed Science and Technology, v. 165, n. 3/4, p. 161-166, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte. |
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553. | | COSTA, C. R. de M. da; CAMPÊLO, J. E. G.; KLEIN JÚNIOR, M. H.; FURUSHO-GARCIA, I. F.; PEREIRA, I. G.; SILVA, J. A. L. da. Alometria de cortes da carcaça de caprinos da raça Anglonubiana e F1 Boer-Anglonubiana. Revista Científica de Produção Animal, v. 11, n. 2, p. 119-132, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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554. | | SOARES, E. M. B.; GOMES, T. C. de A.; SILVA, J. A. M. e; SILVA, M. S. L. da; CARVALHO, N. C. S. de; BATISTA, J. S. E. Alterações no solo e no desempenho produtivo do coqueiro em um sistema manejado com cobertura de bagaço de coco verde. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 17., 2002, Belém, PA. Anais... Belém, PA: SBF, 2002. 1 CD-ROM Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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555. | | SANTOS, A. M.; REIS, C. A. F.; AGUIAR, A. V. de; KALIL FILHO, A. N.; CIRIELLO, E.; SILVA, J. A. da; BORGES, C. T. Aspectos silviculturais. In: REIS, C. F.; OLIVEIRA, E. B. de; SANTOS, A. M. (Ed.). Mogno-africano (Khaya spp.): atualidades e perspectivas do cultivo no Brasil. Brasília, DF: Embrapa, 2019. Cap. 6, p. 117-160. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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557. | | CRIZEL, G. R.; ANTES, S.; FLORES CANTILLANO, R. F.; ÁVILA, J. M. M.; SILVA, J. A.; MEDEIROS, C. A. B.; ROMBALDI, C. V. Aplicação de uv-c durante o cultivo no acúmulo de compostos fitoquímicos em morangos, cv. Aromas. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 9. 2011, Campinas. Ciência de alimentos e qualidade de vida: saúde, meio ambiente e sustentabilidade: resumos. Campinas: UNICAMP, FEA: SLACA, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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558. | | MARIANTE, A. da S.; MISERANI, M. G.; McMANUS, C.; SANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; SILVA, J. A. da. Body indexes for the Pantaneiro horse. In: WORLD CONGRESS ON GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 7., 2002, Montpellier, Franca. [Conference]... Castanet-Tolosan, Franca: INRA: CIRAD, 2002. CD-ROM. (Session 05. Horse breeding. Communication n.05-15). Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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559. | | MCMANUS, C. M.; SANTOS, S. A.; SILVA, J. A. da; LOUVANDINI, H.; ABREU, U. G. P. de; SERENO, J. R. B.; MARIANTE, A. da S. Body indices for the pantaneiro horse. Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v.45, n.5, p. 362-370, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Pantanal. |
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560. | | FERRI, V. C.; ROMBALDI, C. V.; PEGORARO, C.; GONÇALVES, E. D.; SILVA, J. A.; NORA, L.; ANTUNES, P. L. T.; TIBOLA, C. S.; GIRARDI, C. L. Boron and calcium sprayed on 'Fuyu' persimmon tree prevent skin cracks, groove and browning of fruit during cold storage. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF TEMPERATE ZONE FRUITS IN THE TROPICS AND SUBTROPICS, 8., 2007, Florianópolis. Program and abstracts. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2007. p. 83 Resumo. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 1.068 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/10/2020 |
Data da última atualização: |
19/10/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
LIMA, A. M. S.; SOUSA, F. A. de; SILVA, J, A. da; FIGUEIREDO, R. W. de; LIMA, M. A. C. de; RUFINO, M. do S. M. |
Afiliação: |
Antônio Maurício Sousa Lima; Francisco Acácio de Sousa; Joilna Alves da Silva; Raimundo Wilane de Figueiredo; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; Maria do Socorro Moura Rufino. |
Título: |
Prospecting for macromolecular antioxidants or non-extractable polyphenols in bagasse from wineries in the São Francisco River Valley. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal Of Development Research, v. 10, p. 37578-37582, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.37118/ijdr.19316.07.2020 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In this study, we evaluate industrial grape pomace from two wineries in the region known as São Francisco Valley, in Brazil, which were produced in two different cycles in 2015. The interest in this field of research arises from recent studies that have shown that macro-antioxidant (MACAN) substances have a positive effect on the body, especially because they favor the health of the gastrointestinal tract. Thus, in this research we analyze several varieties of grapes, such as Alicante Bouschet, Egiodola, Tempranillo, Touriga Nacional and Syrah. We quantify the contents of extractable polyphenols, antioxidant activity by the ABTS assay, and non-extractable polyphenols (MACAN). The varieties that showed the highest values regarding the total extractable polyphenols were Alicante Bouschet, 2nd cycle (seed) with 485.79 GAE/100g, and Egiodola 2nd cycle (skin) with 470.74 mg GAE/100g. In the quantification of antioxidant activity by the ABTS assay, the variety Egiodola 2nd cycle (seed) presented 21.06 µM Trolox/100g. The variety that showed the highest MACAN result was Tempranillo 1st cycle (seed) with 613.99 mg/100g. The MACAN compounds available in the analyzed grape pomace presented significant results, due to its high nutritional values that can be incorporated by the food industry in the formulation of new products. |
Palavras-Chave: |
Agroindustria; Vale do Francisco. |
Thesagro: |
Antioxidante; Fibra; Uva. |
Thesaurus NAL: |
Antioxidants; Fiber crops; Grapes; Polyphenols. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02275naa a2200301 a 4500 001 2125578 005 2020-10-19 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.37118/ijdr.19316.07.2020$2DOI 100 1 $aLIMA, A. M. S. 245 $aProspecting for macromolecular antioxidants or non-extractable polyphenols in bagasse from wineries in the São Francisco River Valley.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aIn this study, we evaluate industrial grape pomace from two wineries in the region known as São Francisco Valley, in Brazil, which were produced in two different cycles in 2015. The interest in this field of research arises from recent studies that have shown that macro-antioxidant (MACAN) substances have a positive effect on the body, especially because they favor the health of the gastrointestinal tract. Thus, in this research we analyze several varieties of grapes, such as Alicante Bouschet, Egiodola, Tempranillo, Touriga Nacional and Syrah. We quantify the contents of extractable polyphenols, antioxidant activity by the ABTS assay, and non-extractable polyphenols (MACAN). The varieties that showed the highest values regarding the total extractable polyphenols were Alicante Bouschet, 2nd cycle (seed) with 485.79 GAE/100g, and Egiodola 2nd cycle (skin) with 470.74 mg GAE/100g. In the quantification of antioxidant activity by the ABTS assay, the variety Egiodola 2nd cycle (seed) presented 21.06 µM Trolox/100g. The variety that showed the highest MACAN result was Tempranillo 1st cycle (seed) with 613.99 mg/100g. The MACAN compounds available in the analyzed grape pomace presented significant results, due to its high nutritional values that can be incorporated by the food industry in the formulation of new products. 650 $aAntioxidants 650 $aFiber crops 650 $aGrapes 650 $aPolyphenols 650 $aAntioxidante 650 $aFibra 650 $aUva 653 $aAgroindustria 653 $aVale do Francisco 700 1 $aSOUSA, F. A. de 700 1 $aSILVA, J, A. da 700 1 $aFIGUEIREDO, R. W. de 700 1 $aLIMA, M. A. C. de 700 1 $aRUFINO, M. do S. M. 773 $tInternational Journal Of Development Research$gv. 10, p. 37578-37582, 2020.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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