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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  14/12/2022
Data da última atualização:  20/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVEIRA, T. S.; EBELING, J. M.; COSTA, C. N.; ALMEIDA, R. de.
Afiliação:  TIMOTHEO SOUZA SILVEIRA, Associação Brasileira de Criadores de Bovinos da Raça Holandesa; JÚLIA MARIA EBELING, Universidade Federal do Paraná; CLAUDIO NAPOLIS COSTA, CNPGL; RODRIGO DE ALMEIDA, Universidade Federal do Paraná.
Título:  Ganhos genéticos de escore de células somáticas em rebanhos da raça Holandesa no Brasil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUALIDADE DO LEITE, 9., 2022, Goiânia. Inovação, sustentabilidade e oportunidades: anais. Curitiba: Conselho Brasileiro de Qualidade do Leite, 2022.
Páginas:  p. 318-319.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Ganho genético; Valor genético.
Thesagro:  Bovino; Gado Holandês.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149669/1/Ganhos-geneticos-de-escore-de-celulas-somaticas-em-rebanhos-da-raca-Holandesa.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25907 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/11/2023
Data da última atualização:  16/11/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  SILVA, A. P. G. da; SILVA, S. de M.; SILVA, G. C. da; LIMA, M. A. C. de; MENDONÇA R. M. N.; DANTAS, R. L.; SGANZERLA, W. G.
Afiliação:  ALINE PRISCILLA GOMES DA SILVA, Department of Biosystems and Agricultural Engineering, Michigan State University,East Lansing, MI, USA; SILVANDA DE MELO SILVA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GERCIANE CABRAL DA SILVA, State Agricultural Research Corporation, Joao Pessoa, PB; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; REJANE MARIA NUNES MENDONÇA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; RENATO LIMA DANTAS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; WILLIAM GUSTAVO SGANZERLA, UNICAMP.
Título:  Cell wall and oxidative metabolisms of ripening Paluma guava under potassium fertilization.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal Of Agriculture And Food Research, v. 12, p. 100568, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.jafr.2023.100568
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Guava (Psidium guajava L.) is an important tropical fruit crop, and its nutritional status is directly associated with the quality and postharvest conservation of the fruits. Several agronomic events are involved with changes in the flavor and texture of the fruits, which are associated with the postharvest delay of fruit maturation, especially cell wall loosening. In this study, ?Paluma? guava trees were treated with three doses of potassium fertilization (50 [producer dose - control], 100, and 150 g K2O plant? 1) during the phenological phase of fruit growth, and the fruits were evaluated in three maturity stages (green yellow, yellow greenish, and yellow). The completely randomized design and fruits from three plants were used as replicates per treatment. The fruits were evaluated by the changes in pectin content and cell wall enzyme activity (pectin methylesterase and polygalacturonase) and oxidative metabolism enzymes (polyphenoloxidase and peroxidase activity). The results demonstrate that fruits from plants fertilized with 100 g K2O plan 1 were firmer (59.24 N), in which the yellow-greenish stage presented higher total (3.69%) and insoluble pectin (2.58%) contents. Furthermore, fruits at yellow-greenish stage presented lower pectin methylesterase (370.9 mU g? 1 FW) and polygalacturonase (110.1 mU g? 1 FW) cell wall enzyme activity, reflecting the better resistance of the cell wall and possibly longer postharvest life. As a practical application, the use of 100 g of K2... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Amolecimento de frutas; Estágios de maturidade; Metabolismo oxidativo; Nutrição mineral.
Thesagro:  Fruta Tropical; Goiaba; Pós-Colheita; Psidium Guajava; Qualidade.
Thesaurus NAL:  Guavas; Postharvest physiology; Postharvest technology; Quality control.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60741 - 1UPCAP - DD
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