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Registros recuperados : 105 | |
61. | | OLIVEIRA FILHO, J. G.; SILVA, G. C.; OLDONI, F. C. A.; MIRANDA, M.; FLORENCIO, C.; OLIVEIRA, R. M. D. de; GOMES, M. P.; FERREIRA, M. D. Edible coating based on carnauba wax nanoemulsion and cymbopogon martinii essential oil on papaya postharvest preservation. Coatings, v. 12, a1700, 2022. 9 p. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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62. | | GOMES, D. P.; KRONKA, A. Z.; LEITE, R. M. V. B. C. de; MORAES, M. F. H.; SILVA, G. C.; TORRES, S. B. Caracterização agronômica de genótipos de girassol e desempenho das sementes em São Luís - MA. In: REUNIÃO NACIONAL DE PESQUISA DE GIRASSOL, 17.; SIMPÓSIO NACIONAL SOBRE A CULTURA DO GIRASSOL, 5., 2007, Uberaba. Anais... Londrina: Embrapa Soja, 2007. p. 36-39. (Embrapa Soja. Documentos, 292). Organizado por Odilon Ferreira Saraiva, Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite, Simone Ery Grosskopf. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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63. | | GHELLER, J. M.; SILVA, G. C. da; SILVA, W. A. L. da; SILVA, A. F. da; COSTA FILHO, L. C. C.; NOGUEIRA, E.; MELO-STERZA, F. de A. Antral follicle count classification selects fertile heifers without influencing the carcass traits. Semina: Ciências Agrárias, v. 44, n. 1, p. 85-96, jan./fev. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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64. | | CONTE, O.; POSSAMAI, E. J.; SILVA, G. C.; REIS, E. A.; GOMES, E. C.; CORRÊA-FERREIRA, B. S.; ROGGIA, S.; PRANDO, A. M. Resultados do manejo integrado de pragas da soja na safra 2019/2020 no Paraná. Londrina: Embrapa Soja, 2020. 65 p. (Embrapa Soja. Documentos, 431). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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65. | | OLIVEIRA, A. B. de; GOMES, E. C.; POSSAMAI, E. J.; SILVA, G. C.; REIS, E. A.; ROGGIA, S.; PRANDO, A. M.; CONTE, O. Resultados do manejo integrado de pragas da soja na safra 2020/2021 no Paraná. Londrina: Embrapa Soja, 2022. 67 p. (Embrapa Soja. Documentos, 443). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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66. | | MONTEIRO, R. A. C.; OLIVEIRA, A. B. de; GOMES, E. C.; POSSAMAI, E. J.; SILVA. G. C.; REIS, E. A.; ROGGIA, S.; PRANDO, A. M.; LIMA, D. de. Resultados do manejo integrado de pragas da soja na safra 2021/2022 no Paraná. Londrina: Embrapa Soja, 2022. 42 p. (Embrapa Soja. Documentos, 448). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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67. | | CARNEVALLI, R. A.; PRANDO, A. M.; LIMA, D. de; BORGES, R. de S.; POSSAMAI, E. J.; REIS, E. A.; GOMES, E. C.; SILVA, G. C.; ROGGIA, S. Resultados do manejo integrado de pragas da soja na safra 2022/2023 no Paraná. Londrina: Embrapa Soja, 2023. 44 p. (Embrapa Soja. Documentos, 455). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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69. | | GOMES, D. P.; SARDINHA, D. H. S.; LEITE, R. M. V. B. de C.; SILVA, G. C.; KRONKA, A. Z.; MELO, N. C. Interferência de fungos na qualidade fisiológica de sementes de girassol produzidas em Timon, MA. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 33, p. S 274, ago. 2008. Suplemento. Edição dos Resumos apresentado no XLI Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Belo Horizonte, ago., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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70. | | SOUZA, E. P. de; MENDONÇA, R. M. N.; SILVA, S. de M.; ESTRELA, M. A.; SOUZA, A. P. de; SILVA, G. C. da. Enxertia da cajazeira. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 32, n. 1, p. 316-320, mar. 2010. Também disponível em:. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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71. | | SILVEIRA, A. D.; FARIAS, M. de O.; SILVA, G. C. da; SILVA, G. T.; SCIVITTARO, W. B.; SOUSA, R. O. de. Emissões de metano e óxido nitroso de planossolo cultivado com arroz irrigado e soja. CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 9., 2015, Pelotas. Ciência e tecnologia para otimização da orizicultura: anais. Brasília, DF: Embrapa; Pelotas: Sosbai, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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72. | | FARIAS, de O.; SILVEIRA, A. D.; BÜSS, G. L.; LACERDA, C. L.; SILVA, G. C. da; SCIVITTARO, W. B.; SOUSA, R. O. de. Emissões de metano e óxido nitroso de planossolo cultivado com soja em função do manejo do solo. CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 9., 2015, Pelotas. Ciência e tecnologia para otimização da orizicultura: anais. Brasília, DF: Embrapa; Pelotas: Sosbai, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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73. | | FERREIRA, L. de V. M.; NÓBREGA, R. S. A.; SANTIAGO, F. E. M.; SILVA, G. C. da; AGUIAR, F. L. de; FERNANDES JUNIOR, P. I. Eficiência de novas bactérias nodulantes em feijão-caupi isoladas de solos do Piauí (1) In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIAS DO SOLO, 34., 2013. Florianópolis. Anais... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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74. | | LEITE, A. I.; COELHO, W. A. C.; BRITO, R. L. L.; SILVA, G. C. P.; SANTOS, R. F.; MATHIAS, L. A.; DUTRA, I. S. Caracterização epidemiológica da leptospirose suína em criações não tecnificadas do semiárido brasileiro. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 4, p. 613-619, abril 2018 Título em inglês: Epidemiological characterization of leptospirosis in pig herds reared under poor technical condition in the Brazilian semiarid. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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76. | | SEIXAS, C. D. S.; POSSAMAI, E. J.; REIS, E. A. dos; OLIVEIRA, G. M. de; HELING, A. L.; OLIVEIRA, A. B. de; LIMA, D. de; SILVA, G. C. Monitoramento de Phakopsora pachyrhizi na safra 2019/2020 para tomada de decisão do controle químico da ferrugem-asiática da soja. Londrina: Embrapa Soja, 2020. 27 p. (Embrapa Soja. Circular técnica, 164). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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77. | | OLIVEIRA, G. M. de; SEIXAS, C. D. S.; REIS, E. A. dos; HELING, A. L.; SILVA, G. C.; POSSAMAI, E. J.; LIMA, D. de; OLIVEIRA, A. B. de. Monitoramento de Phakopsora pachyrhizi na safra 2021/2022 para tomada de decisão do controle da ferrugem-asiática da soja. Londrina: Embrapa Soja, 2022. 25 p. (Embrapa Soja. Circular técnica, 188). Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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78. | | OLIVEIRA, G. M.; SEIXAS, C. D. S.; REIS, E. A.; HELING, A. L.; SILVA, G. C.; POSSAMAI, E. J.; LIMA, D. de; OLIVEIRA, A. B. de. Monitoramento de Phakopsora pachyrhizi na safra 2021/2022 para tomada de decisão do controle da ferrugem-asiática da soja. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA, 38., 2023, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2023. (Embrapa Soja. Eventos técnicos & científicos, 1). Editado por Fernando Augusto Henning, Regina Maria Villas Bôas de Campos Leite. RPS 2023. p. 91-94. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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80. | | BARROS, D. I.; BRUNO, R. de L. A.; NUNES, H. V.; SILVA, G. C. da; PEREIRA, W. E.; MENDONÇA, R. M. N. Métodos de extração de sementes de mangaba visando à qualidade fisiológica. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 28, n. 1, p. 25-27, abril, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 105 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
24/11/2022 |
Data da última atualização: |
22/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
OLIVEIRA FILHO, J. G.; SILVA, G. C.; OLDONI, F. C. A.; MIRANDA, M.; FLORENCIO, C.; OLIVEIRA, R. M. D. de; GOMES, M. P.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Edible coating based on carnauba wax nanoemulsion and cymbopogon martinii essential oil on papaya postharvest preservation. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Coatings, v. 12, a1700, 2022. |
Páginas: |
9 p. |
ISSN: |
2079-6412 |
DOI: |
https://doi.org/10.3390/coatings12111700 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Papaya is a fruit of great importance worldwide. However, significant losses during postharvest have been reported, which can be minimized by applying lipid nanoemulsions as edible coatings associated with natural antimicrobial compounds. These coatings provide a barrier to gases and water vapor, in addition to improving mechanical properties, thereby delaying natural senescence and minimizing deterioration by phytopathogens during storage. The aim of this study was to investigate the preservation potential of papaya fruits treated with an edible coating based on an association between carnauba wax nanoemulsion (CWN) and Cymbopogon martinii essential oil (CEO). Coatings formulated with CWN and/or CEO were applied to papaya fruits, and resulted in late ripening during the 12-day storage period, without negatively affecting postharvest fruit quality parameters. The coatings reduced weight loss and maintained firmness, in addition to delaying changes in fruit color during storage. Coatings formulated with CWN + CEO were the most efficient formulations in reducing the incidence and severity of fruit rots during storage. CWN coatings incorporating CEO present additional functionalities in maintaining postharvest quality parameters of papaya fruits. |
Palavras-Chave: |
Materials of natural origin; Minimizing deterioration. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148686/1/P-Edible-Coating-Based-on-Carnauba-Wax-Nanoemulsion-and.pdf
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Marc: |
LEADER 02083naa a2200265 a 4500 001 2148686 005 2024-01-22 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2079-6412 024 7 $ahttps://doi.org/10.3390/coatings12111700$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA FILHO, J. G. 245 $aEdible coating based on carnauba wax nanoemulsion and cymbopogon martinii essential oil on papaya postharvest preservation.$h[electronic resource] 260 $c2022 300 $a9 p. 520 $aPapaya is a fruit of great importance worldwide. However, significant losses during postharvest have been reported, which can be minimized by applying lipid nanoemulsions as edible coatings associated with natural antimicrobial compounds. These coatings provide a barrier to gases and water vapor, in addition to improving mechanical properties, thereby delaying natural senescence and minimizing deterioration by phytopathogens during storage. The aim of this study was to investigate the preservation potential of papaya fruits treated with an edible coating based on an association between carnauba wax nanoemulsion (CWN) and Cymbopogon martinii essential oil (CEO). Coatings formulated with CWN and/or CEO were applied to papaya fruits, and resulted in late ripening during the 12-day storage period, without negatively affecting postharvest fruit quality parameters. The coatings reduced weight loss and maintained firmness, in addition to delaying changes in fruit color during storage. Coatings formulated with CWN + CEO were the most efficient formulations in reducing the incidence and severity of fruit rots during storage. CWN coatings incorporating CEO present additional functionalities in maintaining postharvest quality parameters of papaya fruits. 653 $aMaterials of natural origin 653 $aMinimizing deterioration 700 1 $aSILVA, G. C. 700 1 $aOLDONI, F. C. A. 700 1 $aMIRANDA, M. 700 1 $aFLORENCIO, C. 700 1 $aOLIVEIRA, R. M. D. de 700 1 $aGOMES, M. P. 700 1 $aFERREIRA, M. D. 773 $tCoatings$gv. 12, a1700, 2022.
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Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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