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Registros recuperados : 15 | |
1. | | SANTOS, M. G. M. F.; DÓREA, J. R. R.; SANTOS, F. A. P.; AZEVEDO, J. A. G. de; PEREIRA, L. G. R.; CABRAL, I. dos S. Cinética da degradação ruminal in vitro da fração fibrosa do capim Marandu com diferentes níveis de inclusão de milho. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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2. | | DÓREA, J. R. R.; SANTOS, F. A. P.; AZEVEDO, J. A. G. de; PEREIRA, L. G. R.; SANTOS, M. G. M. F.; LIMA, M. A. de. Cinética de fermentação ruminal in vitro do capim Marandu com diferentes níveis de inclusão de milho. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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3. | | NEVES, A. L. A.; SANTOS, R. D. dos; PEREIRA, L. G. R.; ARAGÃO, A. S. L. DE; COSTA, C. T. F.; AZEVEDO, J. A. G. DE. Palma forrageira (Opuntia ficus indica Mill) associada a diferentes volumosos em dietas para vacas da raça Sindi em lactação: consumo de materia seca, proteina bruta e frações fibrosas. In: Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Zootecnia, 48., 2011, Belém. Anais... Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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4. | | Ferreira, A. L.; Maurício, R. M.; PEREIRA, L. G. R.; Azevedo, J. A. G. de; OLIVEIRA, L. S.; Pereira, J. M. Nutritional divergence in genotypes of forage peanut. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 4, p. 856-863, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite. |
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5. | | SILVA, C. M. da; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, B. Y. S. de; AZEVÊDO, J. A. G. de; FURTADO, D. A. Performance and economic viability of feedlot sheep fed different levels of roughage, concentrate, and water. Semina: Ciências Agrárias, Londrina, v. 37, n. 3, p. 1595-1606, maio/jun. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | BRANDÃO, L. G. N.; DÓREA, J. R. R.; SILVA, T. C. da; FRANCO, A. L. C.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVEDO, J. A. G. de. Perfil fermentativo da silagem de jaca in natura e acrescida de uréia. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Lavras: UFLA: SBZ, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | SANTOS, M. G. M. F.; AZEVEDO, J. A. G. de; PEREIRA, L. G. R.; SILVA, T. C. da; CABRAL, I. dos S.; FARIAS, D. da S. Relação entre pressão e volume para implantação da técnica in vitro de produção de gases no trópico úmido. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | NEVES, A. L. A.; PEREIRA, L. G. R.; VERNEQUE, R. da S.; AZEVEDO, J. A. G. de; VIEIRA, P. A. S.; SANTOS, R. D. dos; ARAUJO, G. G. L. de; CHIZZOTTI, M. L.; OLIVEIRA, G. F. de. Tabelas nordestinas de composição de alimentos para bovinos leiteiros. Brasília, DF: Embrapa, 2014. 184 p. il. Acompanha link para o Software Calculeite Nordeste, que é parte integrante do livro: http://www.cnpgl.embrapa.br/calculeite/ Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal... Mostrar Todas |
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9. | | DÓREA, J. R. R.; FRANCO, A. L. C.; FERREIRA, A. L.; OLIVEIRA, L. S.; BARREIROS, D. C.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; LOURES, D. R. S. Efeito da adição do fubá de milho no perfil fermentativo da silagem do resíduo da extração do palmito da pupunha. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos...Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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10. | | FRANCO, A. L. C.; DÓREA, J. R. R.; FERREIRA, A. L.; OLIVEIRA, L. S.; BARREIROS, D. C.; BRANDÃO, L. G. N.; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; LOURES, D. R. S. Efeito da adição da raspa de mandioca no perfil fermentativo da silagem do resíduo da extração do palmito da pupunha. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos...Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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11. | | PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; SANTOS, R. D. dos; ARAUJO, G. G. L. de; DÓREA, J. R. R.; NEVES, A. L. A.; BRANDÃO, L. G. N. Efeito de aditivos na composição bromatológica e qualidade de silagens de coproduto do desfibramento do sisal. Semina. Ciências Agrárias, Londrina, v. 34, n. 6, p. 2991-3000, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
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12. | | FRANCO, A. L. C.; DÓREA, J. R. R.; FERREIRA, A. L.; OLIVEIRA, L. S.; BARREIROS, D. C.; ALMEIDA, F. M. de; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; LOURES, D. R. S. Efeito do emurchecimento e da adição de uréia sobre o perfil fermentativo da silagem do subproduto da extração do palmito da pupunha. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos...Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. | | OLIVEIRA FILHO, C. A. A.; MACHADO, F. S.; FERREIRA, A. L.; TOMICH, T. R.; MAURÍCIO, R. M.; CAMPOS, M. M.; SILVA, C. F. P. G. da; AZEVÊDO, J. A. G. de; PEREIRA, L. G. R. Nutritional plans on the intake, digestibility, and performance of dairy heifers of different breed compositions. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 2, p. 247-255, fev. 2018. Título em português: Planos alimentares no consumo, na digestibilidade e no desempenho de novilhas leiteiras de distintos grupos raciais. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | FERREIRA, A. L.; DÓREA, J. R. R.; FRANCO, A. L. C.; OLIVEIRA, L. S.; BARREIROS, D. C.; SILVA, C. F. P. G. Da; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; LOURES, D. R. S. Perfil fermentativo de três tipos de silagem do co-produto do palmito extraído da pupunha. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos...Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | FERREIRA, A. L.; DÓREA, J. R. R.; FRANCO, A. L. C.; ZAMPARONI, V. R.; ARAGÃO, A. S. L. de; PEREIRA, L. G. R.; AZEVÊDO, J. A. G. de; BRAGA, L. G. T. Utilização da jaca na alimentação de ruminantes: efeito do estádio de maturação da jaca dura e jaca mole sobre o valor nutritivo. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 13.; SEMANA DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DA UESC CIÊNCIAS AGRÁRIAS, 9., 2007, Ilheus. Resumos expandidos... Ilheus: Universidade Estadual de Santa Cruz, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 15 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
07/07/2017 |
Data da última atualização: |
27/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
OLIVEIRA, H. R. de; SILVA, F. F. e; SILVA, M. V. G. B.; SIQUEIRA, O. H. G. B. D. de; MACHADO, M. A.; PANETTO, J. C. do C.; GLÓRIA, L. S.; BRITO, L. F. |
Afiliação: |
Hinayah Rojas de Oliveira, UFV/VIÇOSA; Fabyano Fonseca e Silva, UFV/VIÇOSA; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; Otávio Henrique Gomes Barbosa Dias de Siqueira, UFV/VIÇOSA; MARCO ANTONIO MACHADO, CNPGL; JOAO CLAUDIO DO CARMO PANETTO, CNPGL; Leonardo Siqueira Glória, Universidade Estadual Norte Fluminense; Luiz Fernando Brito, University of Guelph. |
Título: |
Bayesian Models combining Legendre and B-spline polynomials for genetic analysis of multiple lactations in Gyr cattle. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Livestock Science, v. 201, p. 78-84, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We aimed with this study to combine Legendre polynomials (LEG) and linear B-splines (BSP) to describe simultaneously the first and second lactation of Gyr dairy cattle under a multiple-trait random regression models (MTRRM) framework. Additionally we proposed the application of self-organizing map to define the classes of residual variances under these models. A total of 26,438 and 23,892 milk yield test-day records were used, respectively, for the first and second lactations of 3253 Gyr cows. Two preliminary MTRRM analyses considering 10 residual classes were performed: the first one was based on LEG for systematic and random effects for both lactations; and the second one was based on BSP. Three classes were defined by using a self-organizing map: from 6 to 35; 36?185 and 186?305 days in milk. After definition of residual variance classes, a total of 16 MTRRM combining LEG and BSP were compared. The MTRRM based on BSP to describe the systematic effects of the first and second lactation, BSP to describe the random effects of the first lactation and LEG to describe the random effects of the second lactation (BSP-BSP-BSP-LEG) outperformed all other models. From the BSP-BSP-BSP-LEG model, heritability estimates for milk yield over time ranged from 0.1107 to 0.2902, and from 0.2036 to 0.3967, for the first and second lactation, respectively. In general, additive genetic correlation estimates between days in milk within each lactation and between lactations had medium magnitude (mean of genetic correlations were 0.6630, 0.6226 and 0.4749 for the first, second and between both lactations, respectively). We concluded that combining different functions under a MTRRM framework is a feasible alternative for genetic modeling of lactation curves in Gyr dairy cattle. MenosWe aimed with this study to combine Legendre polynomials (LEG) and linear B-splines (BSP) to describe simultaneously the first and second lactation of Gyr dairy cattle under a multiple-trait random regression models (MTRRM) framework. Additionally we proposed the application of self-organizing map to define the classes of residual variances under these models. A total of 26,438 and 23,892 milk yield test-day records were used, respectively, for the first and second lactations of 3253 Gyr cows. Two preliminary MTRRM analyses considering 10 residual classes were performed: the first one was based on LEG for systematic and random effects for both lactations; and the second one was based on BSP. Three classes were defined by using a self-organizing map: from 6 to 35; 36?185 and 186?305 days in milk. After definition of residual variance classes, a total of 16 MTRRM combining LEG and BSP were compared. The MTRRM based on BSP to describe the systematic effects of the first and second lactation, BSP to describe the random effects of the first lactation and LEG to describe the random effects of the second lactation (BSP-BSP-BSP-LEG) outperformed all other models. From the BSP-BSP-BSP-LEG model, heritability estimates for milk yield over time ranged from 0.1107 to 0.2902, and from 0.2036 to 0.3967, for the first and second lactation, respectively. In general, additive genetic correlation estimates between days in milk within each lactation and between lactations had medium magnitude ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Random regression; Residual variances; Self-organizing map; Test-day records. |
Thesagro: |
Bos Indicus. |
Thesaurus NAL: |
heritability. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02630naa a2200277 a 4500 001 2072264 005 2023-01-27 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, H. R. de 245 $aBayesian Models combining Legendre and B-spline polynomials for genetic analysis of multiple lactations in Gyr cattle.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aWe aimed with this study to combine Legendre polynomials (LEG) and linear B-splines (BSP) to describe simultaneously the first and second lactation of Gyr dairy cattle under a multiple-trait random regression models (MTRRM) framework. Additionally we proposed the application of self-organizing map to define the classes of residual variances under these models. A total of 26,438 and 23,892 milk yield test-day records were used, respectively, for the first and second lactations of 3253 Gyr cows. Two preliminary MTRRM analyses considering 10 residual classes were performed: the first one was based on LEG for systematic and random effects for both lactations; and the second one was based on BSP. Three classes were defined by using a self-organizing map: from 6 to 35; 36?185 and 186?305 days in milk. After definition of residual variance classes, a total of 16 MTRRM combining LEG and BSP were compared. The MTRRM based on BSP to describe the systematic effects of the first and second lactation, BSP to describe the random effects of the first lactation and LEG to describe the random effects of the second lactation (BSP-BSP-BSP-LEG) outperformed all other models. From the BSP-BSP-BSP-LEG model, heritability estimates for milk yield over time ranged from 0.1107 to 0.2902, and from 0.2036 to 0.3967, for the first and second lactation, respectively. In general, additive genetic correlation estimates between days in milk within each lactation and between lactations had medium magnitude (mean of genetic correlations were 0.6630, 0.6226 and 0.4749 for the first, second and between both lactations, respectively). We concluded that combining different functions under a MTRRM framework is a feasible alternative for genetic modeling of lactation curves in Gyr dairy cattle. 650 $aheritability 650 $aBos Indicus 653 $aRandom regression 653 $aResidual variances 653 $aSelf-organizing map 653 $aTest-day records 700 1 $aSILVA, F. F. e 700 1 $aSILVA, M. V. G. B. 700 1 $aSIQUEIRA, O. H. G. B. D. de 700 1 $aMACHADO, M. A. 700 1 $aPANETTO, J. C. do C. 700 1 $aGLÓRIA, L. S. 700 1 $aBRITO, L. F. 773 $tLivestock Science$gv. 201, p. 78-84, 2017.
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