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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  16/10/2013
Data da última atualização:  05/09/2017
Tipo da produção científica:  Orientação de Tese de Pós-Graduação
Autoria:  BRZEZINSKI, C. R.; ABATI, J.; HENNING, A. A.; FRANÇA-NETO, J. B.; HENNING, F. A.; PEREIRA, O. A. P.; CEBULSKI, A.
Afiliação:  UEL; UEL; ADEMIR ASSIS HENNING, CNPSO; JOSÉ DE BARROS FRANÇA-NETO, CNPSO; FERNANDO AUGUSTO HENNING, CNPSO; SIGMA Consultoria; AGRICHEM.
Título:  Tratamento de sementes de soja com fungicidas, inseticidas e micronutrientes sobre a eficiência agronômica.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Informativo ABRATES, Londrina, v. 23, n. 2, p. 179, ago. 2013.
Idioma:  Português
Notas:  Edição Especial contendo os Anais do XVIII Congresso Brasileiro de Sementes, Florianópolis, set. 2013.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO34787 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  01/07/2021
Data da última atualização:  01/07/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MÜLLER, M.; SCHNEIDER, J. R.; KLEIN, V. A.; SILVA, E. da; SILVA JUNIOR, J. P. da; SOUZA, A. M.; CHAVARRIA, G.
Afiliação:  MARIELE MÜLLER, 1 Agronomy Post-Graduate Program, Faculty of Agronomy and Veterinary Medicine, University of Passo Fundo, Passo Fundo, Brazil, 2; JULIA RENATA SCHNEIDER, 1 Agronomy Post-Graduate Program, Faculty of Agronomy and Veterinary Medicine, University of Passo Fundo, Passo Fundo, Brazil, 2; VILSON ANTÔNIO KLEIN, Agronomy Post-Graduate Program, Faculty of Agronomy and Veterinary Medicine, University of Passo Fundo, Passo Fundo, Brazil; ELIARDO DA SILVA, Faculty of Agronomy and Veterinary Medicine, University of Passo Fundo, Passo Fundo, Brazil, 3 Embrapa Wheat, Passo Fundo, Brazil, 4; JOSE PEREIRA DA SILVA JUNIOR, CNPT; ADRIANO MENDONÇA SOUZA, Department of Statistics, Federal University of Santa Maria, Santa Maria, Brazil; GERALDO CHAVARRIA, Agronomy Post-Graduate Program, Faculty of Agronomy and Veterinary Medicine, University of Passo Fundo, Passo Fundo, Brazi.
Título:  Soybean root growth in response to chemical, physical, and biological soil variations.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Plant Science, v. 12, article 602569, Feb. 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Environmental conditions affect crop yield, and water deficit has been highlighted by the negative impact on soybean grain production. Radicial growth in greater volume and depth can be an alternative to minimize losses caused by a lack of water. Therefore, knowledge of how soybean roots behave before the chemical, physical, and biological attributes of the soil can help establish managements that benefit in-depth root growth. The objective was to evaluate the growth of soybean roots in response to chemical, physical, and biological variations in the soil, in different soil locations and depths. Six experiments were conducted in different locations. Soil samples were collected every 5 cm of soil up to 60 cm of soil depth for chemical, physical, and biological analysis. The roots were collected every 5 cm deep up to 45 cm deep from the ground. The six sites presented unsatisfactory values of pH and organic matter, and resented phosphorus, potassium, and calcium at high concentrations in the first centimeters of soil depth. The total porosity of the soil was above 0.50 m3 m−3 , but the proportion of the volume of macropores, micropores, and cryptopores resulted in soils with resistance to penetration to the roots. Microbial biomass was higher on the soil surface when compared to deeper soil layers, however, the metabolic quotient was higher in soil depth, showing that microorganisms in depth have low ability to incorporate carbon into microbial biomass. Root growth occur... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Glycine max Merril; Principal component analyses; Root volume; Soil nutrition; Soil porosity.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224226/1/Muller-et-al2021-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT45175 - 1UPCAP - DD
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