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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
17/12/2007 |
Data da última atualização: |
16/09/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
AOUADA, F. A.; MOURA, M. R. de; MUNIZ, E. C.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
Hidrogéis de poliacrilamida e metilcelulose. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE POLÍMEROS, 9., 2007, Campina Grande. Anais... [São Carlos: ABPol, 2007.]. não paginado. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Evento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89436/1/proci-07.00028.PDF
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Marc: |
LEADER 00483nam a2200145 a 4500 001 1030539 005 2013-09-16 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aAOUADA, F. A. 245 $aHidrogéis de poliacrilamida e metilcelulose. 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE POLÍMEROS, 9., 2007, Campina Grande. Anais... [São Carlos: ABPol, 2007.]. não paginado. 1 CD-ROM.$c2007 653 $aEvento 700 1 $aMOURA, M. R. de 700 1 $aMUNIZ, E. C. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
31/08/2016 |
Data da última atualização: |
25/04/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
OLIVEIRA, K. G. de; QUEIROZ, V. A. V.; CARLOS, L. de A.; CARDOSO, L. de M.; PINHEIRO-SANT'ANA, M. H.; ANUNCIAÇÃO, P. C.; MENEZES, C. B. de; SILVA, E. C. da; BARROS, F. |
Afiliação: |
Kênia Grasielle de Oliveira, Bolsista; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; Lanamar de Almeida Carlos, Bolsista; Leandro de Morais Cardoso, Universidade Federal de Juiz de Fora; Universidade Federal de Viçosa; Pamella Cristine Anunciação, Universidade Federal de Viçosa; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS; Ernani Clarete da Silva, Bolsista; Frederico Barros, Universidade Federal de Viçosa. |
Título: |
Effect of the storage time and temperature on phenolic compounds of sorghum grain and flour. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, London, v. 216, p. 390-398, 2017. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2016.08.047 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated the effect of storage temperature (4, 25 and 40°C) and time on the color and contents of 3-deoxyanthocyanins, total anthocyanins, total phenols and tannins of sorghum stored for 180 days. Two genotypes SC319 (grain and flour) and TX430 (bran and flour) were analyzed. The SC319 flour showed luteolinidin and apigeninidin contents higher than the grain and the TX430 bran had the levels of all compounds higher than the flour. The storage temperature did not affect most of the analyzed variables. The content of most of the compounds reduced during the first 60 days when they became stable. At day 180, the retention of the compounds in the genotypes SC319 and TX430 ranged from 56.1-77.9% and 67.3-80.1% (3-deoxyanthocyanins), 88.4-93.8% and 84.6-96.8% (total anthocyanins) and 86.7-86.8 and 89.4-100% (phenols) respectively. The retention of tannins ranged from 56.6 to 85.3%. The color of samples remained stable for 120 days. |
Palavras-Chave: |
Composto bioativo. |
Thesagro: |
Antocianina; Sorghum bicolor. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01762naa a2200265 a 4500 001 2052139 005 2017-04-25 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.foodchem.2016.08.047$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, K. G. de 245 $aEffect of the storage time and temperature on phenolic compounds of sorghum grain and flour.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThis study evaluated the effect of storage temperature (4, 25 and 40°C) and time on the color and contents of 3-deoxyanthocyanins, total anthocyanins, total phenols and tannins of sorghum stored for 180 days. Two genotypes SC319 (grain and flour) and TX430 (bran and flour) were analyzed. The SC319 flour showed luteolinidin and apigeninidin contents higher than the grain and the TX430 bran had the levels of all compounds higher than the flour. The storage temperature did not affect most of the analyzed variables. The content of most of the compounds reduced during the first 60 days when they became stable. At day 180, the retention of the compounds in the genotypes SC319 and TX430 ranged from 56.1-77.9% and 67.3-80.1% (3-deoxyanthocyanins), 88.4-93.8% and 84.6-96.8% (total anthocyanins) and 86.7-86.8 and 89.4-100% (phenols) respectively. The retention of tannins ranged from 56.6 to 85.3%. The color of samples remained stable for 120 days. 650 $aAntocianina 650 $aSorghum bicolor 653 $aComposto bioativo 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 700 1 $aCARLOS, L. de A. 700 1 $aCARDOSO, L. de M. 700 1 $aPINHEIRO-SANT'ANA, M. H. 700 1 $aANUNCIAÇÃO, P. C. 700 1 $aMENEZES, C. B. de 700 1 $aSILVA, E. C. da 700 1 $aBARROS, F. 773 $tFood Chemistry, London$gv. 216, p. 390-398, 2017.
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