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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  04/09/2023
Data da última atualização:  09/01/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GARCIA, A. R.; ZANETTI, L. K.; ALVES, T. C.; NEIRA, L. M.; PINHO, L. F.; BARRETO, A. N.; MORAES, M. J.; RAMOS, G. G.; GRUDZINSKI, C. E.; AZEVEDO, G. N.
Afiliação:  ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPPSE; L. K. ZANETTI, Centro Universitário Central Paulista; TERESA CRISTINA ALVES, CPPSE; L. M. NEIRA, Centro Universitário Central Paulista; L. F. PINHO, Federal University of Pará; A. N. BARRETO, Federal University of Pará; M. J. MORAES, Federal University of Pará; G. G. RAMOS, University of São Paulo; C. E. GRUDZINSKI, University of São Paulo; G. N. AZEVEDO, Centro Universitário Central Paulista.
Título:  Performance of subcutaneous thermochips implanted in dairy cows: preliminary report.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: ANNUAL MEETING OF THE EUROPEAN FEDERATION OF ANIMAL SCIENCE, 74., 2023, Lyon. Book of abstracts... Netherlands: Wageningen Academic Publishers, 2023.
Páginas:  p. 774.
DOI:  10.3920/978-90-8686-936-7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The standard technique for measuring the internal temperature of cattle is clinical thermometry (CT), but this does not meet the requirement for automation of data collection in the herds.
Palavras-Chave:  Automation of data collection; Clinical thermometry; Homeothermy in cattle; ILPF; Microchips.
Thesaurus Nal:  Dairy cows; Internal temperature.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE26179 - 1UPCRA - DDPROCI-2023.00058GAR2023.00219
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Biblioteca(s):  Embrapa Soja; Embrapa Trigo.
Data corrente:  26/02/2021
Data da última atualização:  06/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  CARPENTIERI-PIPOLO, V.; BARRETO, T. P.; SILVA, D. A. da; ABDELNOOR, R. V.; MARIN, S. R. R.; DEGRASSI, G.
Afiliação:  VALERIA CARPENTIERI PIPOLO, CNPT; THALES PEREIRA BARRETO, (2) Syngenta Proteção de Cultivos LTDA. São Paulo, SP. E-mail: thalepbarreto@yahoo.com.br; DAIANA ALVES DA SILVA, (3) Agronomic Institute (IAC) - Center for Grain and Fiber - Zip Code 13075-630 – Campinas, SP –Brazil, E-mail: daiagrouel2002@hotmail.com; RICARDO VILELA ABDELNOOR, CNPSO; SILVANA REGINA ROCKENBACH MARIN, CNPSO; GIULIANO DEGRASSI, (6) International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB), 1Industrial Biotechnology Group, Parque Tecnolo?gico Miguelete, San Marti?n, Buenos Aires, Repu?blica Argentina. E-mail: degrassi@icgeb.org.
Título:  Soybean improvement for lipoxygenase-free by simple sequence repeat (SSR) markers selection.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Botanical Research, v. 3, n.1, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Beany flavor of soybean (Glycine max (L.) Merr.) is caused by oxidation of polyunsaturated fatty acids by the action of three lipoxygenases (LOX1, LOX2 and LOX3) present in mature seeds. The unpleasant flavor restricts human consumption of soybean products. This problem could be solved through genetic elimination of alleles that code these enzymes. Parental cultivars and two hybrid population were selected and analyzed using genetic markers for alleles locus, encoding Lox1, Lox2 and Lox3 free. The SSR marker Satt212 confirmed the presence of the homozygous null-allele Lx3 in the cultivar BRS 213, which were used for hybridization with BR 36. Heterozygote F1 hybrid plants and homozygous Lx3 lines in F2 segregating populations were successfully identified. The SSR markers Sat090 and Sat417 were the most effective diagnostic markers among all SSR markers tested. Satt090 and Satt417 confirmed the presence of the homozygous Lx2 null-allele in the parental cultivar BRS 213 by flanking Lx2 loci at 3,00 and 2,77 cM, respectively. The presence of Lx2 null allele in the F2 segregating populations between BRS 213 and BRS 155 were successfully identified with a selection efficiency of 98% and have great potential for further application in the Brazilian breeding program aimed at improving soybean seed quality. Index terms: Glycine max, lipoxygenase isozymes, molecular markers, MAS
Palavras-Chave:  Lipoxigenase; Lipoxygenase isozymes; Market-assisted selection (MAS); MAS; Molecular markers; Simple sequence repeat (SSR).
Thesagro:  Glycine Max; Isoenzima; Marcador Molecular; Soja.
Thesaurus NAL:  Genetic markers; Isozymes; Lipoxygenase; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228513/1/Soybean-Improvement-for-lipoxygenase-free-2818-12720-1-PB-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO40334 - 1UPCAP - DD
CNPT45074 - 1UPCAP - DD
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