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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
05/03/2013 |
Data da última atualização: |
21/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ABREU, V. M. N.; ABREU, P. G. de; COLDEBELLA, A.; JAENISCH, F. R. F.; LOPES, L. dos S.; SANTOS FILHO, J. I. dos; HIGARASHI, M. M.; TOMAZELLI, I. L.; PRÁ, M. C. de; HASSEMER, M. J.; CESTONARO, T.; COSTA, C. A. D.; MORÉS, R. |
Afiliação: |
VALERIA MARIA NASCIMENTO ABREU, CNPSA; PAULO GIOVANNI DE ABREU, CNPSA; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; FATIMA REGINA FERREIRA JAENISCH, CNPSA; LETICIA DOS SANTOS LOPES, CNPSA; JONAS IRINEU DOS SANTOS FILHO, CNPSA; MARTHA MAYUMI HIGARASHI, CNPSA; LETÍCIA INAIARA TOMAZELLI, UNC; MARINA CELANT DE PRÁ, UFSC; MARLA JULIANE HASSEMER, UNOESC; TAIANA CESTONARO, UNC; CAMILA ALESSANDRA DALLA COSTA, URI; RUBIA MORES, URI. |
Título: |
Utilização de fontes de energia renováveis para o aquecimento de aves. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: COLDEBELLA, A.; SCHEUERMANN, G. N. (Ed.). Relatório de projetos concluídos 2011. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2012. p. 151-163. |
Série: |
(Embrapa Suínos e Aves. Documentos, 156) |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Projeto/Plano de Ação: 03.05.01.021. |
Palavras-Chave: |
Cama de aviário. |
Thesagro: |
Aquecimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/78334/1/Utilizacao-de-fontes-de-energia.pdf
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Marc: |
LEADER 01008naa a2200301 a 4500 001 1952249 005 2017-06-21 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aABREU, V. M. N. 245 $aUtilização de fontes de energia renováveis para o aquecimento de aves.$h[electronic resource] 260 $c2012 490 $a(Embrapa Suínos e Aves. Documentos, 156) 500 $aProjeto/Plano de Ação: 03.05.01.021. 650 $aAquecimento 653 $aCama de aviário 700 1 $aABREU, P. G. de 700 1 $aCOLDEBELLA, A. 700 1 $aJAENISCH, F. R. F. 700 1 $aLOPES, L. dos S. 700 1 $aSANTOS FILHO, J. I. dos 700 1 $aHIGARASHI, M. M. 700 1 $aTOMAZELLI, I. L. 700 1 $aPRÁ, M. C. de 700 1 $aHASSEMER, M. J. 700 1 $aCESTONARO, T. 700 1 $aCOSTA, C. A. D. 700 1 $aMORÉS, R. 773 $tIn: COLDEBELLA, A.; SCHEUERMANN, G. N. (Ed.). Relatório de projetos concluídos 2011. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2012. p. 151-163.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
06/02/2023 |
Data da última atualização: |
11/04/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SILVA, C. S. DA; GAMA, M. A. S. da; SILVA, E. A. M.; RIBEIRO, E. F.; SOUZA, F. G.; MONTEIRO, C. C. F.; MORA-LUNA, R. E.; OLIVEIRA, J. C. V.; SANTOS, D. C.; FERREIRA, M. DE A. |
Afiliação: |
CAMILA S. DA SILVA, Federal Rural University of Pernambuco; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; ERICK A. M. SILVA, Federal Rural University of Pernambuco; EMÍLIA F. RIBEIRO, Federal Rural University of Pernambuco; FELIPE G. SOUZA, Federal Rural University of Pernambuco; CAROLINA C. F. MONTEIRO, State University of Alagoas; ROBERT E. MORA-LUNA, Federal University of North of Tocantins; JÚLIO C. V. OLIVEIRA, Agronomic Institute of Pernambuco; DJALMA C. SANTOS, Agronomic Institute of Pernambuco; MARCELO DE A. FERREIRA, Federal Rural University of Pernambuco. |
Título: |
Nutritional quality of milk fat from cows fed full-fat corn germ in diets containing cactus opuntia and sugarcane bagasse as forage sources. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Animals, v. 13, n. 4, 568, 2023. |
Páginas: |
13 p. |
DOI: |
10.3390/ani13040568 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We evaluated the performance, milk composition, and milk fatty acid profile of cows fed diets composed of cactus cladodes (Opuntia stricta [Haw.] Haw), sugarcane bagasse and increasing levels of full-fat corn germ (FFCG). We hypothesized that ground corn can be effectively replaced by FFCG when cactus cladodes and sugarcane bagasse are used as forage sources. The cows were randomly distributed into two 5 × 5 Latin Squares and fed five diets in which ground corn was progressively replaced with full-fat corn germ (FFCG; 0%, 25%, 50%, 75%, or 100% of substitution). Adding FFCG to the diet increased milk production and milk fat content and reduced milk protein content. Overall, FFCG reduced the proportion of saturated FAs and increased mono- and polyunsaturated FAs in milk, including CLA isomers. In addition, activity indices of stearoyl-CoA desaturase were reduced by increasing levels of FFCG. We conclude that the substitution of corn for FFCG in diets based on cactus cladodes and sugarcane bagasse positively modifies the FA profile of milk and could add commercial value to milk products (e.g., CLA-enriched milk). In addition, the milk fat response indicates that the basal diet was favorable to the rumen environment, preventing the trans-10 shift commonly associated with milk fat depression. |
Palavras-Chave: |
Co products; Crossbred cows; Fat supplementation; Opuntia sp; Semi arid. |
Thesaurus NAL: |
Milk fat. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151513/1/NutritionalQualityMilk.pdf
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Marc: |
LEADER 02261naa a2200325 a 4500 001 2151513 005 2023-04-11 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3390/ani13040568$2DOI 100 1 $aSILVA, C. S. DA 245 $aNutritional quality of milk fat from cows fed full-fat corn germ in diets containing cactus opuntia and sugarcane bagasse as forage sources.$h[electronic resource] 260 $c2023 300 $a13 p. 520 $aWe evaluated the performance, milk composition, and milk fatty acid profile of cows fed diets composed of cactus cladodes (Opuntia stricta [Haw.] Haw), sugarcane bagasse and increasing levels of full-fat corn germ (FFCG). We hypothesized that ground corn can be effectively replaced by FFCG when cactus cladodes and sugarcane bagasse are used as forage sources. The cows were randomly distributed into two 5 × 5 Latin Squares and fed five diets in which ground corn was progressively replaced with full-fat corn germ (FFCG; 0%, 25%, 50%, 75%, or 100% of substitution). Adding FFCG to the diet increased milk production and milk fat content and reduced milk protein content. Overall, FFCG reduced the proportion of saturated FAs and increased mono- and polyunsaturated FAs in milk, including CLA isomers. In addition, activity indices of stearoyl-CoA desaturase were reduced by increasing levels of FFCG. We conclude that the substitution of corn for FFCG in diets based on cactus cladodes and sugarcane bagasse positively modifies the FA profile of milk and could add commercial value to milk products (e.g., CLA-enriched milk). In addition, the milk fat response indicates that the basal diet was favorable to the rumen environment, preventing the trans-10 shift commonly associated with milk fat depression. 650 $aMilk fat 653 $aCo products 653 $aCrossbred cows 653 $aFat supplementation 653 $aOpuntia sp 653 $aSemi arid 700 1 $aGAMA, M. A. S. da 700 1 $aSILVA, E. A. M. 700 1 $aRIBEIRO, E. F. 700 1 $aSOUZA, F. G. 700 1 $aMONTEIRO, C. C. F. 700 1 $aMORA-LUNA, R. E. 700 1 $aOLIVEIRA, J. C. V. 700 1 $aSANTOS, D. C. 700 1 $aFERREIRA, M. DE A. 773 $tAnimals$gv. 13, n. 4, 568, 2023.
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