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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
23/11/2011 |
Data da última atualização: |
28/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FARIA JÚNIOR, W. G.; GONÇALVES, L. C.; RIBEIRO JÚNIOR, G. O.; CARVALHO, W. T. V.; MAURÍCIO, R. M.; RODRIGUES, J. A. S.; FARIA, W. G.; SALIBA, E. O. S.; RODRIGUEZ, N. M.; BORGES, A. L. C. C. |
Afiliação: |
JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS. |
Título: |
Effect of grain maturity stage on the quality of sorghum BRS-610 silages. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 63, n. 5, p. 1215-1223, 2011. |
DOI: |
10.1590/S0102-09352011000500024 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The quality of sorghum BRS-610 silages in seven stages of grain maturity, between the milky and dry stage, for determination of the ideal moment of ensilage was evaluated. The silos were open after 56 days of fermentation. The values for dry matter of silages increased from 199 to 473g/kg or from 19.9 to 47.3%, with the advance of stage maturity of grains. As for the quality of fermentation, the silages may be classified as excellent quality in every stage of maturity. The lower values of neutral detergent fiber, 539g/kg or 53.9%, and acid detergent fiber, 307g/kg or 30.7%, were observed between the milky/dough to dough/dent stages. Regression analysis indicated an increase in values of lignin - 0.3 unit por stage - and reduction in values of in vitro dry matter digestibility - -2.5 units por stage - with the advance of the grain's stage maturity. The ensilage of sorghum BRS-610 between the milky/dough and dough stage ensure very good fermentation and nutritive value of silage. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Silagem; Sorghum Bicolor; Sorgo; Valor Nutritivo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/47504/1/Effect-grain.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Registros recuperados : 24 | |
21. | | SANTOS, R. C. dos; SILVA, C. R. C. da; SOARES, T. da C; CAVALCANTI, J. J. V.; LIMA, L. M. de; MARTINS, E. S.; PONTES, R. G. M. S. de. Relative expression of CRy10 in GM cotton lines resistant to boll weevil. In: ENCONTRO DE GENÉTICA DO NORDESTE, 21., 2016, Recife. Anais... Ribeirão Preto: SBG; Recife: UFPE: UFRPE: UPE, 2016. p. 87.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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22. | | SOARES, T. da C.; VASCONCELOS, A. S. do E.; LIMA, L. M. de; SILVA, C. R. C. da; CARVALHO, J. M. F. C.; CAVALCANTI, J. J. V.; SANTOS, R. C. dos. Proteínas expressas durante a rediferenciação in vitro de genótipos de algodoeiro recalcitrantes e não recalcitrantes. In: ENCONTRO DE GENÉTICA DO NORDESTE, 21., 2016, Recife. Anais... Ribeirão Preto: SBG; Recife: UFPE: UFRPE: UPE, 2016. p. 85.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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23. | | MORAIS, M. de M. D.; PEREIRA, R. F.; RAMOS, J. P. C.; FREIRE, R. M. M.; SILVA, C. R. C. da; SILVA, M. de F. C. da; SANTOS, R. C. dos. Selection of earliness peanut accessions for genetic improvement in a water-restricted environment. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 27, n. 4, p. 250-255, 2023.Tipo: Artigo em Periódico Indexado |
Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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24. | | SOARES, T. da C.; SILVA, C. R. C. da; CARVALHO, J. M. F. C.; CAVALCANTI, J. J. V.; LIMA, L. M. de; MELO FILHO, P. de A.; SEVERINO, L. S.; SANTOS, R. C. dos. Validating a probe from GhSERK1 gene for selection of cotton genotypes with somatic embryogenic capacity. Journal of Biotechnology, n. 270, p. 44-50, 2018.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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Registros recuperados : 24 | |
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