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Registros recuperados : 243 | |
61. | | SILVA, C. R. de R. e; VICENTINI, S.; MENEGUCCI, J. L. P.; CARVALHO, J. G. de. Efeito do MAP no crescimento de mudas de bananeira cv. Grand Naine, propagadas in vitro durante o enviveiramento Revista Brasileira de Fruticultura, v.19, n.3, p.327-333, Cruz das Almas, 1997 Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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63. | | MESQUITA, A. L. M.; SILVA, C. R. B. da; BRAGA SOBRINHO, R. Efeitos de fungos entomopatógenos e de produtos químicos no controle da mosca-branca em meloeiro. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 322, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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64. | | QUITERIO, S. L.; ESCALEIRA, V.; SILVA, C. R. S.; MAIA, L. F. P. G.; ARBILLA, G. Assessment of the concentrations and emission sources of airborne metals in particulate matter in seven districts of Baixada Fluminense, Rio de Janeiro, Brazil. Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology, v. 75, n. 5, p. 997-1003, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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66. | | ANDRADE JUNIOR, A. S. de; SILVA, C. R. da; SOUZA, C. F. Calibration of Diviner 20001 capacitance probe in two soils of Piaui State, Brazil. In: THE THIRD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOIL WATER MEASUREMENT USING CAPACITANCE, IMPEDANCE AND TDT, 2010, Murcia, Spain. Transactions. Murcia, Spain: CEBAS-CSIC, 2010. v. 1. p. 1-10. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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67. | | SILVA, C. R.; BRESSIANI, D. A.; BETTIOL, G. M.; CRESTANA, S. Aplicação do modelo SWAT (soil water assessment tool) para estimar produção de sedimento e nutrientes na microbacia experimental da Embrapa Pecuária Sudeste. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 2014, São Carlos, SP Anais do SIAGRO: ciência, inovação e mercado 2014. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2014. p. 609-612. Editores: Carlos Manoel Pedro Vaz, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Silvio Crestana. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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73. | | SILVA, C. R. P.; DEMARQUI, E. N.; TERRA, F. A.; MINGOTI, R.; SOUZA, A. P. Diferentes modelos digitais de elevação na caracterização física da bacia hidrográfica do Rio Nandico, MT, Brasil. Scientia Plena, v. 11, p. 1-11, 2015. v. 11 p. 1-11 Biblioteca(s): Embrapa Territorial. |
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77. | | KARASAWA, S.; ANGELOCCI, L. R.; MELO, R. W. de; SILVA, C. R. da; FAVARIN, J. L. Instalação e calibragem de lisímetros de pesagem por célula de carga em cafezal adensado. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROMETEOROLOGIA, 14., 2005, Campinas. Agrometeorologia, agroclimatologia e agronegócio: anais. Campinas: UNICAMP, 2005. 2 p. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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Registros recuperados : 243 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
28/11/2012 |
Data da última atualização: |
01/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
BASTOS, E. A.; SILVA, C. R.; RODRIGUES, B. H. N.; ANDRADE JUNIOR, A. S. de; IBIAPINA, L. M. M. |
Afiliação: |
EDSON ALVES BASTOS, CPAMN; CLÁUDIO R. SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE UBERLÂNDIA - MG; BRAZ HENRIQUE NUNES RODRIGUES, CPAMN; ADERSON SOARES DE ANDRADE JUNIOR, CPAMN; LÍVIA M. M. IBIAPINA, COLÉGIO AGRÍCOLA DE COCAL - PI. |
Título: |
Evapotranspiration and crop coefficient of drip irrigated watermelon in Piaui coastline, Brazil . |
Título original: |
Evapotranspiração e coeficiente de cultivo da melancia irrigada por gotejamento no litoral do Piauí. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Engenharia Agrícola, Jaboticabal, v. 32, n. 3, p. 582-590, maio/jun. 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The knowledge of the evapotranspiration (ETc) and crop coefficient (Kc) is fundamental to plan and to manage the irrigation of any crop. The aim of this study was to determine the daily and hourly evapotranspiration of drip irrigated watermelon (Citrullus Lanatus, var. Crimson Sweet) and crop coefficient (Kc) in each crop development phase. The experiment was carried out in an experimental area of 1.27 ha of Embrapa Mid-North, localized in Parnaíba (02°54?S, 41°47?W and 46 m above of sea), State of Piauí, Brazil, from September to November, 2006. Electronic weighing lysimeters of 1.5 m x 1.5 m wide and long and 1.0 m deep were used to obtain the evapotranspiration. The plants were drip irrigated with a lateral row per plant row and drippers spaced 0.5 m from each other. The reference evapotranspiration (ETo) was estimated using the Penman-Monteith equation from the climatic data obtained by electronic sensors. The total evapotranspiration during the watermelon crop cycle cultivated in the state of Piauí was 233.87 mm, with mean values of 3.7 mm day-1 , minimum of 1.18 and maximum of 8.14 mm day-1 . The Kc of the drip irrigated watermelon was 0.18 in the initial stage of crop growth; 0.18 to 1.3, in crop development stage; 1.3 in the intermediate stage and 0.43 in the final stage. |
Palavras-Chave: |
Consumo hídrico. |
Thesagro: |
Citrullus Lanatus; Lisímetro. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/70933/1/MelanciaIrrigadaEdsonBastos.pdf
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Marc: |
LEADER 02056naa a2200217 a 4500 001 1940704 005 2022-06-01 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBASTOS, E. A. 240 $aEvapotranspiração e coeficiente de cultivo da melancia irrigada por gotejamento no litoral do Piauí. 245 $aEvapotranspiration and crop coefficient of drip irrigated watermelon in Piaui coastline, Brazil . 260 $c2012 520 $aThe knowledge of the evapotranspiration (ETc) and crop coefficient (Kc) is fundamental to plan and to manage the irrigation of any crop. The aim of this study was to determine the daily and hourly evapotranspiration of drip irrigated watermelon (Citrullus Lanatus, var. Crimson Sweet) and crop coefficient (Kc) in each crop development phase. The experiment was carried out in an experimental area of 1.27 ha of Embrapa Mid-North, localized in Parnaíba (02°54?S, 41°47?W and 46 m above of sea), State of Piauí, Brazil, from September to November, 2006. Electronic weighing lysimeters of 1.5 m x 1.5 m wide and long and 1.0 m deep were used to obtain the evapotranspiration. The plants were drip irrigated with a lateral row per plant row and drippers spaced 0.5 m from each other. The reference evapotranspiration (ETo) was estimated using the Penman-Monteith equation from the climatic data obtained by electronic sensors. The total evapotranspiration during the watermelon crop cycle cultivated in the state of Piauí was 233.87 mm, with mean values of 3.7 mm day-1 , minimum of 1.18 and maximum of 8.14 mm day-1 . The Kc of the drip irrigated watermelon was 0.18 in the initial stage of crop growth; 0.18 to 1.3, in crop development stage; 1.3 in the intermediate stage and 0.43 in the final stage. 650 $aCitrullus Lanatus 650 $aLisímetro 653 $aConsumo hídrico 700 1 $aSILVA, C. R. 700 1 $aRODRIGUES, B. H. N. 700 1 $aANDRADE JUNIOR, A. S. de 700 1 $aIBIAPINA, L. M. M. 773 $tEngenharia Agrícola, Jaboticabal$gv. 32, n. 3, p. 582-590, maio/jun. 2012.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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