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Registros recuperados : 29 | |
4. | | SOUZA, E. C. A. de; SILVA, B. P.; PORTO, C.; PILAU, E. J.; MENEZES, C.; FLACH, A. Molecular network-guided chemical profile and mass spectrometry, volatile compounds, and antimicrobial activity of Scaptotrigona depilis propolis. Rapid Communications in Mass Spectrometry, V. 36, N. 19, e9348, 202. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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5. | | SILVA, B. P. A.; JULIANO, R. S.; ARNHOLD, E.; FIORAVANTI, M. C. S.; FERRO, D. A. C.; FERRO, R. A. C.; SERENO, J. R. B. Avaliação fenotípica qualitativa como critério para implantação de programas de acasalamentos em rebanhos da raça Curraleiro Pé-Duro. Actas Iberoamericanas de Conservación Animal, v. 7, p. 64-73, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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6. | | MARTORANO, L. G.; VITORINO, M. I.; SILVA, B. P. P. C. da; MORAES, J. R. da S. C. de; LISBOA, L. S.; SOTTA, E. D.; REICHARDT, K. Climate conditions in the eastern amazon: Rainfall variability in Belem and indicative of soil water deficit. African Journal of Agricultural Research, v. 12, n. 21, p. 1801-1810, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental. |
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7. | | FORTINI, T. V. L.; VEREDIANO, T. A.; SANT'ANA, C. T.; GRANCIERI, M.; SILVA, B. P. da; PAES, M. C. D.; MARTINO, H. Black corn (Zea mays L.) flour consumption improved the gut dysbiosis promoted by a high-fat diet on mice. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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8. | | GOLIAS, H. C.; POLLI, A. D.; PEREIRA, L. S.; ZEQUI, J. A. C.; SILVA, B. P.; JORCELINO, T. M.; PAMPHILE, J. A. Bioactivity of crude extracts of secondary metabolites of the endophytes Phyllosticta capitalensis (Tg06) and Curvularia sp. (G6-32) against Aedes aegypti Larvae (L.1762). International Journal of Zoology and Animal Biology, v. 4, n. 5, 000333, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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9. | | SILVA, B. P. A. da; FIORAVANTI, M. C. S.; ARNHOLD, E.; JULIANO, R. S.; FERRO, D. A. da C.; FERRO, R. A. da C.; SERENO, J. R. B. Programa de acasalamentos para rebanho da raça Curraleiro Pé-Duro baseado na avaliação fenotípica: resultados preliminares. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 10., 2013, Belém do Pará. 4 P. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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11. | | FERRO, D. A. C.; MIYAGI, E. S.; JULIANO, R. S.; ARNHOLD, E.; FIORAVANTI, M. C. S.; FERRO, R. A. C.; SILVA, B. P. A. Proposta de grupos de acasalamento para bovinos pantaneiro por meio da caracterização morfológica. Actas Iberoamericanas de Conservación Animal, v. 6, p. 81-91, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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12. | | SILVA, B. P. A.; CARNEVALLI, R. A.; MONTESINOS, I. S.; FARIA JUNIOR, O. L.; SERENO, J. R. B.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de. Nitrogênio residual em pastagens de Brachiaria brizantha em milho para silagem em Sistemas de Integração Lavoura-Pecuária. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 22, 2012, Cuiabá, MT. A importância da zootecnia para a segurança alimentar. Anais... Cuiabá: Universidade Federal do Mato Grosso, 2012. p. 1-3 p. 1-3 Biblioteca(s): Embrapa Agrossilvipastoril. |
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13. | | COMTE, I.; DAVIDSON, R.; LUCOTTE, M.; CARVALHO, C. J. R. de; OLIVEIRA, F. de A.; SILVA, B. P. da; ROUSSEAU, G. X. Physicochemical properties of soils in the Brazilian Amazon following fire-free land preparation and slash-and-burn practices. Agriculture, Ecosystems and Environment, v. 156, p. 108-115, Aug. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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14. | | SILVA, M. L. da; SILVA, A. C.; SILVA, B. P. C.; BARRAL, U. M.; SOARES, P. G. e S.; VIDAL-TORRADO, P. Surface mapping, organic matter and water stocks in peatlands of the Serra do Espinhaço Meridional Brazil. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 37, n. 5, p. 1149-1157, set./out. 2013. Título em Português: Mapeamento, estoque de matéria orgânica e de água das turfeiras da Serra do Espinhaço Meridional, MG. Biblioteca(s): Embrapa Solos / UEP-Recife. |
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15. | | MARTINO, H.; MARTINEZ, O. D. M.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J. C.; SILVA, B. P. da; SÃO JOSÉ, V.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V. Sorghum flour BRS 305 hybrid has the potential to modulate the intestinal microbiota of rats fed with a high-fat high-fructose diet. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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16. | | MAIORANO, A. M.; MOTA, T. S.; VERDUGO; FARIA, R. A. da S.; SILVA, B. P. M. da; OLIVEIRA, M. C. de S.; CYRILLO, J. N. dos S. G.; SILVA, J. A. de V. Comparative study of cattle tick resistance using generalized linear mixed models. Revista Brasileira de Biometria, v.37, n.1, p.41-55, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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17. | | THEODORO, J. M. V.; SILVA, B. P. DA; TOLEDO, R. C. L.; GANCIERI, M.; PRADO, P. V. C.; CARVALHO, I. M. M. DE; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Conventional and germinated pearl millet flour (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) improves iron metabolism and antioxidant capacity in wistar rats. Journal of Cereal Science, v. 116, e 103840, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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18. | | THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J. C.; TOLEDO, R. C. L.; SÃO JOSÉ, V. P. B. DE; MANTOVANI, H. C.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. DA; MARTINO, H. S. D. Germinated millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) flour improved the gut function and its microbiota composition in rats fed with high-fat high-fructose diet. International Journal Of Environmental Research And Public Health, v. 19, n. 22, 15217, p. 1-14, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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19. | | SILVA, B. P.; THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J.; TOLEDO, R. C.; SÃO JOSÉ, V. P. B.; MANTOVANI, H. C.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Germinated millet (Pennisetum Glaucum (L.) R. BR.) flour improved the gut function and its microbiota composition in rats fed with high-fat high frutose diet. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022. 15620. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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20. | | MAGALHÃES, T. L. S.; SILVA, B. P. DA; GRANCIERI, M.; LÚCIO, H. G.; TOLEDO, R. C. L.; BARRA, R. R. S.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Germinated and non-germinated cooked whole millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) flours show a promising effect on protein quality, biochemical profile and intestinal health in vivo. Food & Function, 2023. paper. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 29 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
18/11/2022 |
Data da última atualização: |
18/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MARTINO, H.; MARTINEZ, O. D. M.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J. C.; SILVA, B. P. da; SÃO JOSÉ, V.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V. |
Afiliação: |
HÉRCIA MARTINO, Universidade Federal de Viçosa; OSCAR DAVID MEDINA MARTINEZ, Universidade Federal de Viçosa; MARIANA GRANCIERI, Universidade Federal de Viçosa; MARIANA JUSTE CONTIN GOMES, Universidade Federal de Viçosa; BÁRBARA PEREIRA DA SILVA, Universidade Federal de Viçosa; VINICIUS SÃO JOSÉ, Universidade Federal de Viçosa; RENATA CELI LOPES TOLEDO, Universidade Federal de Viçosa; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Sorghum flour BRS 305 hybrid has the potential to modulate the intestinal microbiota of rats fed with a high-fat high-fructose diet. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Gut microbiome; Microbioma intestinal; Microbiota; SCFAs. |
Thesagro: |
Farinha; Sorgo; Variedade. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/242690/1/Sorghum-flour-305-hibrid-has-the-potencial-to-modulate-the-intestinal-microbioata.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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