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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  05/10/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Orientação de Tese de Pós-Graduação
Autoria:  CRUZ, J. C. da.
Título:  PHOTOCATALYTIC CONTROLLED OXIDATION REACTION OF METHANE.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  2023. Tese ( Doutorado em Ciências, área de concentração: físico-química), Universidade Federal de São Carlos, Programa de Pós-Graduação em Química, São Carlos-SP.
Páginas:  98 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Orientador: Caue Ribeiro de Oliveira Coorientadora: Elaine Cristina Paris
Conteúdo:  ABSTRACT PHOTOCATALYTIC CONTROLLED OXIDATION REACTION OF METHANE. The CH4 partial oxidation into value-added chemicals by solar means has been discussed as alternative for emission abatement, a fundamental topic for sustainable production with lower global warming gas emissions in future. So far, various semiconductor photocatalysts have been developed. However, the understanding of the main factors influencing photocatalysts' activities on controlled oxidation of methane to methanol is still an issue, especially due to methane overoxidation to CO2. Thus, we propose that the semiconductor must have a valence band (VB) favorable to produce hydroxyl radicals (?OH) and a conduction band (CB) not advantageous to superoxide radical (O2). Furthermore, the concentration of the hydroxyl radicals is fundamental and should be fine-tuned for selectively oxidize methane. O2 also is the key oxidant for process control, since O2 may scavenging methyl radicals (?CH3) that further react with ?OH to form methanol. Our results showed that the required band edge positions for photocatalysts (e.g., Bi2O3) seems correct to obtain significant amounts of desirable chemical products, taking as main products methanol (3700 μmol g-1 ) and acetic acid acetic acid (~2036 μmol g -1 h -1 ) from pure CH4 at room temperature and atmospheric pressure. Moreover, longer hydrocarbons (e.g., ethanol and acetone) could be produced depending on the reaction condition. ESR experiments proved the formatio... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Superoxidação em CO2.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1157124/1/TS-PHOTOCATALYTIC-CONTROLLED-OXIDATION.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18290 - 1UPATS - DDTS 23/022023/102
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1.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, E. A.; SILVA, A. de P. V.; GARRUTI, D. dos S.; SOUZA NETO, M. A. de. Elaboração e caracterização físico-química de barra de cereais com fibra de acerola verde orgânica. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Resumos... Campinas: Universidade Estadual de Campinas, 2009. 1 CD-ROM.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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2.Imagem marcado/desmarcadoVASCONCELOS, A. C. de; PONTES, D. F.; GARRUTI, D. dos S.; SILVA, A. de P. V. da. Processamento e aceitabilidade de pães de forma a partir de ingredientes funcionais: farinha de soja e fibra alimentar. Alimentos e Nutrição, Araraquara, v.17, n.1, p.43-49, 2006.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - C
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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3.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, O. M. A. B.; BASTOS, M. do S. R.; FONTENELE, M. A; OLIVEIRA, C. W.; SILVA, A. de P. V. da. Adequação da produção de leite para queijo coalho, conforme Instrução Normativa nº 51. Higiene Alimentar, v. 24, n. 182, p. 98-102, 2010.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 3
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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4.Imagem marcado/desmarcadoQUEIROZ, A. M.; ROCHA, R. F. J. DA; GARRUTI, D. dos S.; SILVA, A. DE P. V. DA; ARAUJO, I. M. da S. Elaboração e caracterização de cookies sem glúten enriquecidos com farinha de coco: uma alternativa para celíacos. Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 20, e2016097, 2017.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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5.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, A. de P. V. da; MAIA, G. A.; OLIVEIRA, G. S. F. de; FIGUEIREDO, R. W. de; BRASIL, I. M. Estabilidade do suco clarificado de Cajá (Spondias lutea L.) mediante emprego de enzimas pectinolíticas e agentes "Fining". Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 11, p. 1933-38, nov. 1998. Título em inglês: Stability of the clarified cajá fruit juice (Spondias lutea L.) processed by pectinolytic enzymes and fining agents.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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6.Imagem marcado/desmarcadoBROENSTRUP, A.; GARRUTI, D. dos S.; GURGEL, A. F. M.; ARAÚJO, I. M. da S.; SILVA, A. de P. V. da. Perfil sensorial de misturas de café com leite em pó e sua aceitabilidade e preferência na Região Nordeste. Nutrivisa, Fortaleza, v. 2, n. 3, p. 101-112, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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