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Registros recuperados : 218 | |
81. | | RIBEIRO, A. R. O; SILVA, A. S.; POZZOBON, M. T.; VALLS, J. F. M.; OLIVEIRA, R. C. Poaceae. Mesosetum. Taxon,v. 68 , n. 6, p. 1374-1380, E1-E44, 2019. Publicado em: IAPT/IOPB chromosome. MARHOLD, K.; KUCERA, J. (Ed.). (dez. 2019) Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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82. | | SILVA, A. S.; SILVA, I. de F. da; FERREIRA, L. E.; BORCHARTT, L.; SOUZA, M. A.; PEREIRA, W. E. Propriedades físicas e químicas em diferentes usos do solo no Brejo Paraibano. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, MG, v. 37, n. 4, p. 1064-1072, jul./ago. 2013. Título em Inglês: Soil physical and chemical properties under diferent uses of marshland. Biblioteca(s): Embrapa Solos / UEP-Recife. |
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83. | | COE, H. H. G.; LEPSCH, I. F.; CARVALHO, C. N. de; SILVA, A. S. da; PEREZ, D. V. Silicofitólitos como indicadores de descontinuidades litológicas em três pedons da região de Búzios/Cabo Frio, RJ. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 32., 2009, Fortaleza. O solo e a produção de bioenergia: perspectivas e desafios. [Viçosa, MG]: SBCS; Fortaleza: UFC, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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85. | | FURTADO, D. A.; LEITE, J. R. de S.; NASCIMENTO, J. W. B.; LEAL, A. F.; SILVA, A. S. Water consumption when exposed to sun and shade for native goats in the semiarid of the State of Paraiba, Brazil. Engenharia Agrícola, Jaboticabal, v. 32, n. 1, p. 21-29, jan./fev. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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86. | | SANTANA, J. C. N. de; LUDKE, M. do C. M. M.; LUDKE, J. V.; SILVA, A. S.; OLIVEIRA, E. L. de; TAVARES-SAMAY, A. M. A. Aproveitamento da proteína dos farelos de mamona submetidos a diferentes processamentos para frango de corte. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 6., 2010, Mossoró. Anais... Mossoró: SNPA, 2010. 1 CD-ROM. Projeto/Plano de Ação: 16.00.30004-00. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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87. | | SANTANA, J. C. N. de; LUDKE, M. do C. M. M.; LUDKE, J. V.; SILVA, A. S.; COSTA, A. A. G. de; OLIVEIRA, E. L. de. Aproveitamento da energia dos farelos de mamona para frangos de corte. In: JORNADA DE ENSINO, PESQUISA EXTENSÃO, 10.; SEMANA NACIONAL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA, 2010, Recife. Anais... Recife: UFRPE, 2010. JEPEX. Projeto/Plano de Ação: 02.06.06.014. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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88. | | ROZA, L. da F.; SILVA, A. S. da; MIGLIORINI, M. J.; BOTTARI, N. B.; GLOMBOWSKY, P.; BARETTA, M.; TAVERNARI, F. de C.; STEFANI, L. M.; BOIAGO, M. M. Adding diphenyl diselenide in the diets of quails improves the quality of meat. Revista MVZ Córdoba, v. 23, Suppl., p. 6964-6973, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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89. | | RAMOS, E. Z.; MIDORIKAWA, G. E. O.; FAVARO, L. C. de L.; SILVA, A. S. da; GOTTSCHALK, L. M. F.; BON, E. P. S. Agrobacterium tumefaciens-mediated transformation of Trichoderma harzianum CFAM-422 using an herbicide resistance gene as selection marker. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 21.; SIMPÓSIO DE HIDRÓLISE ENZIMÁTICA DE BIOMASSA, 12., 2017, Aracaju, SE. [Proceedings ...]. São Paulo: Associação Brasileira de Engenharia Química, 2017. SINAFERM; SHEB. 3 a 6 de setembro. Seção Trabalhos. Ref. 59006. Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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90. | | SILVA, L. F.; BLUME, G. R.; ELOI, R. S. A.; LEMOS, J. A.; SILVA, A. S.; LORENZO, C.; SONNE, L.; REIS JUNIOR, J. L.; SANT'ANA, F. J. F. Alterações neoplásicas e não neoplásicas das mãos e dos pés de cães (2003-2016). Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 7, p. 1394-1404, julho 2018 Título em inglês: Neoplastic and non-neoplastic lesions of the hands and feet of dogs (2003-2016). Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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91. | | SILVA, A. S.; SILVA, I. de F. da; BANDEIRA, L. B.; DIAS, B. de O.; SILVA NETO, L. de F. da. Argila e matéria orgânica e seus efeitos na agregação em diferentes usos do solo. Ciência Rural, Santa Maria, v. 44, n. 10, p. 1783-1789, out. 2014. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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92. | | SILVA, A. S.; SEYFRIED, M.; CAMPESTRINI, L. H.; BAGGIO, S. F. Z.; MINHO, A. P.; MOLENTO, M. B.; MAURER, J. B. B. Assessment of anthelmintic activity and bio-guided chemical analysis of Persea americana seed extracts. Veterinary Parasitology, v. 251, p. 34-43, feb. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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93. | | FREITAS, C. A. B.; SILVA, A. S.; ALVES, C. N.; NASCIMENTO, W. M. O. do; LOPES, A. S.; LIMA, M. O.; MÜLLER, R. C. S. Characterization of the fruit pulp of camu-camu (Myrciaria dubia) of seven different genotypes and their rankings using statistical methods PCA and HCA. Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 27, n. 10, p. 1838-1846, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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94. | | SILVA, R. F. DA; SAIDELLES, F. L. F.; KEMERICH, P. D. C.; STEFFEN, R. B.; SWAROWSKY, A.; SILVA, A. S. DA. Crescimento e qualidade de mudas de Timbó e Dedaleiro cultivadas em solo contaminado por cobre. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 16, n. 8, p. 881-886, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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95. | | SOARES, G. O.; NEVES, L. F. M.; GOMES, M. B.; FERREIRA, S. E.; SILVA, A. S.; DIAVÃO, J.; COELHO, S. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M. Consumo de leite, concentrado e água de bezerros holandeses nos primeiros 28 dias de idade sob estresse térmico por calor. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE PIBIC/CNPQ, 26., 2022, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2022. p. 30-34. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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96. | | SILVA, A. S. S. da; BARRETO, M. C. S.; SANTOS JÚNIOR, A. C. dos; XAVIER JUNIOR, S. R.; SOUZA, H. J. R. Leguminosae L. na coleção de sementes do herbário IAN (Embrapa Amazônia Oriental) Belém, Pará, Brasil. In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE BOTÁNICA, 11.; CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 65.; ENCONTRO REGIONAL DE BOTÂNICOS - MG, BA, ES, 34., 2014, Salvador. Botânica na América Latina: conhecimento, interação e difusão. Brasília, DF: SBS, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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97. | | SANTOS, M. M. N. DOS; QUEIROZ, M. F. DE; ARRIEL, N. H. C.; SILVA, A. S. DA; MAGALHÃES, I. D.; FERNANDES, P. D. Lâminas de água residuária e níveis de salinidade da água na emissão de ramos em três espécies de jatropha. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA EM PINHÃO-MANSO, 2., 2011, Brasília, DF. Pinhão-manso: focando em soluções sustentáveis para produção de biocombustíveis: anais. Brasília, DF: Embrapa Agroenergia: ABPPM, 2011. 2 p. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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98. | | CASANOVA, V. P.; AIRES, A. R.; COLLET, S. G.; KRAUSE, A.; MORESCO, R. N.; BOCHI, G. V.; SILVA, A. S.; LEAL, M. L. R. Iron supplementation for lambs experimentally infected by Haemonchus contortus: response to anemia and iron store in the bone marrow. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 38, n 8, p. 1543-1548, agosto 2018 Título em português: Suplementação com ferro em cordeiros infectados experimentalmente por Haemonchus contortus: resposta a anemia e as reservas de ferro na medula óssea. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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99. | | GOTTSCHALK, L. M. F.; PAREDES, R. de S.; TEIXEIRA, R. S. S.; SILVA, A. S. da; BON, E. P. da S. Efficient production of lignocellulolytic enzymes xylanase, B-xylosidase, ferulic acid esterase and B-glucosidase by the mutant strain Aspergillus awamori 2B.361 U2/1. Brazilian Journal of Microbiology, São Paulo, v. 44, n. 2, p. 569-576, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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100. | | PEREIRA, P. S.; LUDKE, M. do C. M. M.; LUDKE, J. V.; SANTANA, J. C. N.; LIRA, C. C.; SILVA, A. S. Digestibilidade em suínos do farelo de mamona autoclavado. In: JORNADA DE ENSINO, PESQUISA E EXTENSÃO DA UFRPE, 13., Recife. Anais... Recife: UFRPE, 2013. 1 CD-ROM. JEPEX 2013. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 218 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
29/09/2022 |
Data da última atualização: |
29/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
VITOR, A. da C. P.; PEDREIRA, M. dos S.; SILVA, A. S.; PEZENTI, E.; SILVA, L. C. da; SILVA, H. A. da; DIAVÃO, J.; MORENZ, M. J. F. |
Afiliação: |
ANDRÉ DA CUNHA PEIXOTO VITOR, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; MÁRCIO DOS SANTOS PEDREIRA, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; ABIAS SANTOS SILVA; ESTELA PEZENTI, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; LÁZARO COSTA DA SILVA, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; HENRIQUE ALMEIDA DA SILVA, Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia; JACIARA DIAVÃO, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; MIRTON JOSE FROTA MORENZ, CNPGL. |
Título: |
Feeding strategy during growing phase on the performance and carcass traits in beef bulls fnished on the pasture. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 54, 302, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s11250-022-03270-z |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the performance, feed intake, carcass traits, and economic aspects of cattle fed diferent levels of supplementation during the growing phase (mineral supplementation?MS; low protein supplementation?PS, at 0.15% of body weight (BW); and a high protein-energy supplementation?PES at 0.40% of BW) and fnished on the pasture with concentrate supplementation at 1.6% of BW. Ninety bulls were distributed in a completely randomized design and allocated into paddocks predominantly composed of Urochloa brizantha cv. Marandu grass. During the fnishing phase, cattle were managed in paddocks of Urochloa decumbens grass. The average daily gain (ADG) and total weight gain during the growing phase were not diferent between animals fed PS (0.670 kg/day; 57.1 kg, respectively) and PES (0.730 kg/day; 62.4 kg, respectively), but both difered signifcantly from those supplemented with MS (0.540 kg/day; 45.1 kg). There was no diference between groups for average daily gain and total weight gain during the fnishing phase (0.600 kg/day; 48.3 kg) and the same response was observed for carcass yield (55.18%, on average). However, bulls fed PES had higher hot carcass weight compared with those supplemented with MS and PS. Protein supplementation (0.15% of BW) and protein-energy supplementation (0.40% of BW) improved beef cattle performance during the growing phase. However, supplementation during the growing phase has a small impact on cattle performance in the fnishing phase, although protein-energy supplementation at the growing phase improves the hot carcass weight and carcass traits during the fnishing phase. MenosThe objective of this study was to evaluate the performance, feed intake, carcass traits, and economic aspects of cattle fed diferent levels of supplementation during the growing phase (mineral supplementation?MS; low protein supplementation?PS, at 0.15% of body weight (BW); and a high protein-energy supplementation?PES at 0.40% of BW) and fnished on the pasture with concentrate supplementation at 1.6% of BW. Ninety bulls were distributed in a completely randomized design and allocated into paddocks predominantly composed of Urochloa brizantha cv. Marandu grass. During the fnishing phase, cattle were managed in paddocks of Urochloa decumbens grass. The average daily gain (ADG) and total weight gain during the growing phase were not diferent between animals fed PS (0.670 kg/day; 57.1 kg, respectively) and PES (0.730 kg/day; 62.4 kg, respectively), but both difered signifcantly from those supplemented with MS (0.540 kg/day; 45.1 kg). There was no diference between groups for average daily gain and total weight gain during the fnishing phase (0.600 kg/day; 48.3 kg) and the same response was observed for carcass yield (55.18%, on average). However, bulls fed PES had higher hot carcass weight compared with those supplemented with MS and PS. Protein supplementation (0.15% of BW) and protein-energy supplementation (0.40% of BW) improved beef cattle performance during the growing phase. However, supplementation during the growing phase has a small impact on cattle performance in the... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Beef production; Growing phase; Protein energy; Proteína energética. |
Thesagro: |
Bovino; Crescimento; Pastagem; Produção de Carne. |
Thesaurus NAL: |
Pastures. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02625naa a2200325 a 4500 001 2146962 005 2022-09-29 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s11250-022-03270-z$2DOI 100 1 $aVITOR, A. da C. P. 245 $aFeeding strategy during growing phase on the performance and carcass traits in beef bulls fnished on the pasture.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe objective of this study was to evaluate the performance, feed intake, carcass traits, and economic aspects of cattle fed diferent levels of supplementation during the growing phase (mineral supplementation?MS; low protein supplementation?PS, at 0.15% of body weight (BW); and a high protein-energy supplementation?PES at 0.40% of BW) and fnished on the pasture with concentrate supplementation at 1.6% of BW. Ninety bulls were distributed in a completely randomized design and allocated into paddocks predominantly composed of Urochloa brizantha cv. Marandu grass. During the fnishing phase, cattle were managed in paddocks of Urochloa decumbens grass. The average daily gain (ADG) and total weight gain during the growing phase were not diferent between animals fed PS (0.670 kg/day; 57.1 kg, respectively) and PES (0.730 kg/day; 62.4 kg, respectively), but both difered signifcantly from those supplemented with MS (0.540 kg/day; 45.1 kg). There was no diference between groups for average daily gain and total weight gain during the fnishing phase (0.600 kg/day; 48.3 kg) and the same response was observed for carcass yield (55.18%, on average). However, bulls fed PES had higher hot carcass weight compared with those supplemented with MS and PS. Protein supplementation (0.15% of BW) and protein-energy supplementation (0.40% of BW) improved beef cattle performance during the growing phase. However, supplementation during the growing phase has a small impact on cattle performance in the fnishing phase, although protein-energy supplementation at the growing phase improves the hot carcass weight and carcass traits during the fnishing phase. 650 $aPastures 650 $aBovino 650 $aCrescimento 650 $aPastagem 650 $aProdução de Carne 653 $aBeef production 653 $aGrowing phase 653 $aProtein energy 653 $aProteína energética 700 1 $aPEDREIRA, M. dos S. 700 1 $aSILVA, A. S. 700 1 $aPEZENTI, E. 700 1 $aSILVA, L. C. da 700 1 $aSILVA, H. A. da 700 1 $aDIAVÃO, J. 700 1 $aMORENZ, M. J. F. 773 $tTropical Animal Health and Production$gv. 54, 302, 2022.
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