|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
24/08/2018 |
Data da última atualização: |
23/09/2019 |
Autoria: |
CONCEIÇÃO, M. A. F.; TONIETTO, J.; SOUZA, R. T. de. |
Afiliação: |
MARCO ANTONIO FONSECA CONCEICAO, CNPUV; JORGE TONIETTO, CNPUV; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV. |
Título: |
Climatic water indices for viticulture. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 6, p. 765-768, June, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Notas Científicas.
Título em português: Índices hídricos climáticos para a viticultura. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the performance of vineyard water indices in different grape-growing regions. The climate data used come from the historical series of weather stations located in 18 countries. The evaluated indices were the following: dryness, Zuluaga, humidity, aridity, moisture, and the grapevine water index. The grapevine water index and the indices of drought, moisture, and aridity exhibit similar performances, which makes them suitable to be used equivalently in climatological studies of grapevine regions. |
Thesagro: |
Climatologia; Evapotranspiração; Viticultura; Vitis Vinifera. |
Thesaurus Nal: |
Climatology; Evapotranspiration; Viticulture. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/181937/1/Climatic-water-indices-for-viticulture.pdf
|
Marc: |
LEADER 01309naa a2200241 a 4500 001 2094521 005 2019-09-23 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCONCEIÇÃO, M. A. F. 245 $aClimatic water indices for viticulture.$h[electronic resource] 260 $c2018 500 $aNotas Científicas. Título em português: Índices hídricos climáticos para a viticultura. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the performance of vineyard water indices in different grape-growing regions. The climate data used come from the historical series of weather stations located in 18 countries. The evaluated indices were the following: dryness, Zuluaga, humidity, aridity, moisture, and the grapevine water index. The grapevine water index and the indices of drought, moisture, and aridity exhibit similar performances, which makes them suitable to be used equivalently in climatological studies of grapevine regions. 650 $aClimatology 650 $aEvapotranspiration 650 $aViticulture 650 $aClimatologia 650 $aEvapotranspiração 650 $aViticultura 650 $aVitis Vinifera 700 1 $aTONIETTO, J. 700 1 $aSOUZA, R. T. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 53, n. 6, p. 765-768, June, 2018.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
24/10/2006 |
Data da última atualização: |
13/03/2013 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
ALVES, M. A. M.; DELLA MODESTA, R. C.; SILVA, A. L. de S. e. |
Título: |
Desenvolvimento do perfil sensorial de méis silvestres (Apis mellifera) de vários municípios do estado de Alagoas. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2005. |
Páginas: |
6 p. |
Série: |
(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado Técnico, 86). |
ISSN: |
0103-5231 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Etapas do desenvolvimento do perfil; Perfil sensorial do mel; Amostras de mel selecionadas para compor os extremos das escalas. |
Palavras-Chave: |
Alagoas; Análise sensorial. |
Thesagro: |
Mel. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CTAA-2009-09/8953/1/ct86-2005.pdf
|
Marc: |
LEADER 00787nam a2200205 a 4500 001 1416516 005 2013-03-13 008 2005 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a0103-5231 100 1 $aALVES, M. A. M. 245 $aDesenvolvimento do perfil sensorial de méis silvestres (Apis mellifera) de vários municípios do estado de Alagoas. 260 $aRio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos$c2005 300 $a6 p. 490 $a(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado Técnico, 86). 520 $aEtapas do desenvolvimento do perfil; Perfil sensorial do mel; Amostras de mel selecionadas para compor os extremos das escalas. 650 $aMel 653 $aAlagoas 653 $aAnálise sensorial 700 1 $aDELLA MODESTA, R. C. 700 1 $aSILVA, A. L. de S. e.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|