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Registros recuperados : 32 | |
2. | | SILVA, A. B. S. da; NOGUEIRA, A. R. de A. Estratégias para a quantificação de carbono residual em amostras de alimentos por MIP OES. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 10., 2018, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste, 2018. p.66. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). Editores técnicos: Daniel Souza Corrêa, Elaine Cristina Paris, Maria Alice Martins, Paulino Ribeiro Villas Boas, Wilson Tadeu Lopes da Silva. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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4. | | SILVA, A. B. S.; SOUZA, B. de A.; PEREIRA, F. de M.; FERRY, G. R. A. Avaliação da viabilidade do peso em colônias de tiúba Melipona fasciculata como fator determinante de qualidade em avaliações de rotina. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 7., 2021, Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2023. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 287). p. 16. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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8. | | SILVA, A. B. S.; HIGUERA, J. M.; NOGUEIRA, A. R. de A. Espécies moleculares e padronização interna: abordagens para correção de sinal na determinação de fosfolipídios em amostras de carne por MIP OES. In: ENCONTRO NACIONAL DE QUÍMICA ANALÍTICA, 19., 2018, Caldas Novas, GO; CONGRESSO IBEROAMERICANO DE QUÍMICA ANALÍTICA, 7., Caldas Novas, GO. Anais... Caldas Novas,GO: ENQA; CIAQA, 2018. p.299. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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9. | | SILVA, A. B. S. da; PEREIRA FILHO, E. R.; NOGUEIRA, A. R. de A. Direct determination of TiO2 as Ti used as digestibility marker in bovine faeces by Laser-Induced Breakdown Spectroscopy (LIBS). In: COLLOQUIUM SPECTROSCOPICUM INTERNATIONALE, 40., EURO-MEDITERRANEAN SYMPOSIUM ON LIBS, 9., 2017, Pisa, Italy. Proceedings... Pisa, Italy: IUPAC, 2017. p. 52. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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10. | | HIGUERAL, J. M. de; SILVA, A. B. S. da; NOGUEIRA, A. R. de A. Uso do planejamento Doehlert no desenvolvimento de método para a otimização da decomposição de carcaça de ovinos. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 10., 2018, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação; Embrapa Pecuária Sudeste, 2018. p.56. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). Editores técnicos: Daniel Souza Corrêa, Elaine Cristina Paris, Maria Alice Martins, Paulino Ribeiro Villas Boas, Wilson Tadeu Lopes da Silva. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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15. | | PESSOA, G. T.; SOUSA, F. C. A.; RODRIGUES, R. P. S.; MOURA, L. S.; SANCHES, M. P.; AMBRÓSIO, C. E.; SILVA, A. B. S.; ALVES, F. R. Abdominal B-mode and Doppler ultrasonography of chemically restrained agouti (Dasyprocta prymnolopha Wagler, 1831). Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 4, p. 785-793, abril 2018 Título em português: Ultrassonografia abdominal em Modo B e Doppler de cutias (Dasyprocta prymnolopha Wagler, 1831) contidas quimicamente. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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16. | | SILVA-FILHO, O. F.; PESSOA, G. T.; SOUSA, F. C. A.; RODRIGUES, R. P. S.; MOURA, L. S.; AMBRÓSIO, C. E.; SILVA, A. B. S.; ALVES, F. R. Assessment of the vertebral heart scale and cardiothoracic ratio to standardize the heart size of collared peccaries (Tayassu tajacu Linnaeus, 1758) restrained with ketamine and midazolam. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 38, n 8, p. 1705-1711, agosto 2018 Título em português: Avaliação do vertebral heart scale e índice cardiotorácico na padronização do tamanho cardíaco de cateto (Tayassu tajacu Linnaeus, 1758) contidos com cetamina e midazolam. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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17. | | SILVA, S. de S. L. da; LOPES, M. T. do R.; SILVA, F. S. da; SILVA, A. B. S.; FERRY, G. A.; FERREIRA, B. O. A atividade antioxidante do pólen apícola de Apis mellifera. In: JORNADA CIENTIFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 6., 2020,Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2021. p. 13-16 (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 284). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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18. | | MATA, A. C. V.; SILVA, A. B. S.; FERRY, G. R. A.; CRUZ, D. da S.; SOUZA, B. de A.; PEREIRA, F. de M. Avaliação da temperatura de colônias de tiúba (Melipona fasciculata Smith) em diferentes modelos de colmeias. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 4., 2018, Teresina, PI. Anais da IV Jornada Científica da Embrapa Meio-Norte. Brasília, DF: Embrapa, 2018. p. 18. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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19. | | SILVA, S. de S. L. da; LOPES, M. T. do R.; COSTA, A. B. de S.; SILVA, A. B. S.; FERRY, G. R. A.; BARRETO, A. L. H. Avaliação físico-química e nutricional de pólen apícola desidratado, produzido nos municípios de Campo Maior e de Teresina, Piauí. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 5., 2019,Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2022. 96 p. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 285). p. 36. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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20. | | SILVA, S. de S. L. da; LOPES, M. T. do R.; PEREIRA, F. de M.; SILVA, A. B. S.; COSTA, A. B. de S.; FERRY, G. R. A. Caracterização da fenologia de florescimento da cajazeira (Spondias lutea L.) em Teresina, Piauí. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 8., 2022, Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2023. p. 25. (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 291). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 32 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
03/12/2020 |
Data da última atualização: |
03/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MARCANO DE HIGUERA, J.; SILVA, A. B. S. da; OLIVEIRA, A. F. de; NOGUEIRA, A. R. de A. |
Afiliação: |
Julymar Marcano de Higuera, UFSCAR; Ana Beatriz Santos da Silva, UFSCAR; Aline Fernandes de Oliveira, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE. |
Título: |
Multi-elemental determination in meat samples using multi-isotope calibration strategy by ICP-MS. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, v. 303, 125395, jan. 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125395 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The multi-isotope calibration (MICal) is a fast and accurate calibration strategy for multi-elemental determination that uses only two solutions, (1) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) analytical blank solution, and (2) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) standard solution (containing the analytes). The calibration curves were built as a function of the intensity signals of solution 1 (y-axis) versus solution 2 (x-axis), employing the various isotopes of each monitored mass/charge. The concentration of the analytes was calculated from the slope and the concentrations of the standards added to solution 2. The validation of the method was evaluated using standard reference materials of bovine liver and bovine muscle. The recoveries varied from 87 to 113% for MICal, which were similar to the conventional standard additions calibration procedure (83 to 120%). |
Palavras-Chave: |
Calibration strategy; ICP MS; Matrix effect; Multi elemental analysis; Multi isotope strategy. |
Thesaurus NAL: |
Beef. |
Categoria do assunto: |
W Química e Física |
Marc: |
LEADER 01630naa a2200241 a 4500 001 2127535 005 2020-12-03 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125395$2DOI 100 1 $aMARCANO DE HIGUERA, J. 245 $aMulti-elemental determination in meat samples using multi-isotope calibration strategy by ICP-MS.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe multi-isotope calibration (MICal) is a fast and accurate calibration strategy for multi-elemental determination that uses only two solutions, (1) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) analytical blank solution, and (2) 50% (v v?1) sample plus 50% (v v?1) standard solution (containing the analytes). The calibration curves were built as a function of the intensity signals of solution 1 (y-axis) versus solution 2 (x-axis), employing the various isotopes of each monitored mass/charge. The concentration of the analytes was calculated from the slope and the concentrations of the standards added to solution 2. The validation of the method was evaluated using standard reference materials of bovine liver and bovine muscle. The recoveries varied from 87 to 113% for MICal, which were similar to the conventional standard additions calibration procedure (83 to 120%). 650 $aBeef 653 $aCalibration strategy 653 $aICP MS 653 $aMatrix effect 653 $aMulti elemental analysis 653 $aMulti isotope strategy 700 1 $aSILVA, A. B. S. da 700 1 $aOLIVEIRA, A. F. de 700 1 $aNOGUEIRA, A. R. de A. 773 $tFood Chemistry$gv. 303, 125395, jan. 2020.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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