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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  16/08/2010
Data da última atualização:  18/03/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SÁ, M. E. L. de; JUHASZ, A. N.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; ARANTES, N. E.; ZITO, R. K.; LIMA, P. C.; ALVES, J. S.; PEREIRA, R. E. M.; SILVA, A. C. B.
Afiliação:  M. E. L. de SÁ, EPAMIG; A. N. JUHASZ, EPAMIG; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPSo; N. E. ARANTES, Fundação Triângulo de Pesquisa e Desenvolvimento; R. K. ZITO, EPAMIG; P. C. LIMA, FAZU; J. S. ALVES, FAZU; R. E. M. PEREIRA, IF Triângulo/Bolsista/FAPEMIG; A. C. B. SILVA, IF.
Título:  Influência da população de plantas no rendimento de soja hortaliça.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIÃO CENTRAL DO BRASIL, 31., 2010, Brasília, DF. Resumos... Londrina: Embrapa Soja, 2010. p. 66-67. Editores técnicos: Adilson de Oliveira Junior, Odilon Ferreira Saraiva, Regina Maria Villas Bôas de Campo Leite, César de Castro, Jussara Flores de Oliveira Arbues, Wellington Cavalcanti.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Edamame; Soja hortaliça; Soja verde.
Thesagro:  Alimento vegetal; Nutrição humana; Soja.
Thesaurus Nal:  Food and Human Nutrition; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO31019 - 1UPCPL - PP633.3409817R444a
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  11/01/2022
Data da última atualização:  14/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CALIERO, C.; BIZZO, H. R.; RUBIOLO, P.; MARENGO, A.; GALLI, S.; ANDERSON, J. L.; SGORBINI, B.; BICCHI, C.
Afiliação:  CECILIA CAGLIERO, Università degli Studi di Torino; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; PATRIZIA RUBIOLO, Università degli Studi di Torino; ARIANNA MARENGO; STEFANO GALLI, MEGA S. l. r.; JARED L. ANDERSON, Iowa State University; BARBARA SGORBINI, Università degli Studi di Torino; CARLO BICCHI, Università degli Studi di Torino.
Título:  Immobilization of phosphonium-based ionic liquid stationary phases extends their operative range to routine applications in the flavor, fragrance and natural product fields.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Chromatography A, v. 1664, n. 462796, 2022. 12 p. + 2 p. supl.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.chroma.2021.462796
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Phosphonium-based ionic liquids (ILs) have proven to be successful stationary phases (SPs) for gaschromatography (GC) in several fields of application because of their unique selectivity and good chromatographic properties. This study focuses on the use of two ILs as GC SPs that are based on the phosphonium derivatives trihexyl(tetradecyl)phosphonium chloride ([P66614+] [Cl−]), and tri-hexyl(tetradecyl)phosphonium bis[(trifluoromethyl)sulfonyl]imide ([P66614+][NTf2−]), which have previously been shown to be complementary in terms of chromatographic selectivity and retention. Their application in routine analysis has been limited by their lower maximum allowable operating temperatures (MAOT) (200 °C for the [P66614+][Cl−] IL and 180 °C for [P66614+][NTf2−]), which restricts their use to samples that consist of analytes with relatively high volatility. A previous study carried out in the Authors’ laboratory focused on extending the use of the [P66614+][Cl−] IL SP to the analysis of samples with analytes of medium-to-low volatility by optimizing column characteristics and operative conditions. This study addresses the immobilization of both the [P66614+][Cl−] and [P66614+][NTf2−] ILs to the inner wall of fused silica columns to increase their MAOT under soft and hard reaction conditions. The resulting MAOT depended on more or less drastic immobilization conditions, and reached 220 °C for soft immobilization (So-Im) and 240 °C for hard immobilization (Ha-Im) in the [P66614+][Cl−... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Column immobilization; Ionic liquid stationary phases; Operative conditions; Phosphonium-based ionic liquids.
Thesaurus NAL:  Gas chromatography.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15262 - 1UPCAP - DD
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