|
|
Registros recuperados : 26 | |
1. | | SETOTAW, T. A.; GWINNER, R.; SILVA, A. W. T.; BELAYNEH, S. G.; FERREIRA, J. L. Abordagem ontogenética na análise de trilha em cevada. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. p. 1385-1388. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
| |
5. | | FERREIRA, J. L.; NUNES, C. F.; SETOTAW, T. A.; GWINNER, R.; CAMPOS, J. P. L. Biotecnologia aplicada às frutas vermelhas. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v. 33, n. 268, p. 27-37, maio/jun. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Semiárido. |
| |
9. | | SETOTAW, T. A.; PEREIRA, A. A.; CAIXETA, E. T.; ZAMBOLIM, E. M.; OLIVEIRA, A. C. B. de; SAKIYAMA, N. S. Coeficiente de parentesco entre cultivares de café arábica. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 6., 2009, Vitória. Inovação científica, competitividade e mudanças climáticas: anais... Vitória: Consórcio Pesquisa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
10. | | SANTOS, D. N.; NUNES, C. F.; SETOTAW, T. A.; PIO, R.; PASQUAL, M.; CANÇADO, G. M. de A. Molecular characterization and population structure study of cambuci: strategy for conservation and genetic improvement. Genetics and Molecular Research, v. 15, n. 4, p. 1-13, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
11. | | SAKIYAMA, N. S.; CAIXETA, E. T.; SETOTAW, T. A.; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; PEREIRA, A. A. Híbrido de timor: a valuable source of genetic variability for arabica coffee. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 22. 2008, Campinas, São Paulo, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
12. | | SETOTAW, T. A.; CAIXETA, E. T.; ZAMBOLIM, E. M.; SOUSA, T. V.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; CRUZ, C. D.; ZAMBOLIM, L.; SAKYAMA, N. S. Genome introgression of Híbrido de Timor and its potential to develop high cup quality C. arabica cultivars. Journal of Agricultural Science, v. 12, n. 4, p. 64-76, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
13. | | SETOTAW, T. A.; CRUZ, C. D.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Coefficient of parentage of brazilian arabica coffee cultivars. In.: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEA SCIENCE, 23., 2010, Bali, Indonesia. p. 188 Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
14. | | SETOTAW, T. A.; CRUZ, C. D.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Coefficient of parentage of brazilian arabica coffee cultivars. In.: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEA SCIENCE, 23., 2010, Bali, Indonesia. p. 188 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
15. | | SETOTAW, T. A.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; CRUZ, C. D.; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Coefficient of parentage in Coffea arabica L. cultivars grown in Brazil. Crop Science, v. 53, n. 4 , p. 1237-1247, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
16. | | NUNES, C. F.; SETOTAW, T. A.; PASQUAL, M.; CHAGAS, E. A.; SANTOS, E. G.; SANTOS, D. N.; LIMA, C. G. B.; CANÇADO, G. M. de A. Myrciaria dubia, an Amazonian fruit: population structure and its implications for germplasm conservation and genetic improvement. Genetics and Molecular Research, v. 15, n. 1, p. 1-12, 2017. Na publicação: G. M. A. Cançado. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Roraima. |
| |
17. | | SETOTAW, T. A.; NUNES, C. F.; SOUZA, C. S. de; SALGADO, S. L.; CARVALHO, G. R.; REZENDE, J. C. de; PEREIRA, A. A.; CANÇADO, G. M. de A. Caracterização de acessos do banco de germoplasma de café da Epamig em relação ao ácido clorogênico, trigonelina e cafeína. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 9., 2015, Curitiba. Consórcio pesquisa café: oportunidades e novos desafios: anais. Brasília, DF: Embrapa Café, 2015. Não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
| |
18. | | SETOTAW, T. A.; RIBEIRO, A. P.; FERREIRA, J. L.; PASQUAL, M.; PIO, L. A. S.; FRANÇA, D. C. A.; CANÇADO, G. M. A. Detecting somaclonal variation during micropropagation of grapevine rootstocks using ISSR molecular marker. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 59., 2013, Águas de Lindóia. Resumos... Ribeirão Preto: SBG, 2013. p. 9. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
| |
19. | | SETOTAW, T. A.; RIBEIRO, A. P.; FERREIRA, J. L.; PASQUAL, M.; PIO, L.; FRANÇA, D. V. C.; BREVES, S. S.; GENEROSO, A. L.; CANÇADO, G. M. A. Detecting somaclonal variation during micropropagation of vine rootstocks using SSR molecular marker and flow cytometery analysis. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 58., 2012, Foz do Iguaçu. Resumos... Foz do Iguaçu: SBG, 2012. p. 44. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
| |
20. | | SANTOS, D. N. dos; FERREIRA, J. L.; SETOTAW, T. A.; CANCADO, G. M. de A.; PASQUAL, M.; LONDE, L. C. N.; SATURNINO, H. M.; VENDRAME, W. A. Genetic structure from the oldest Jatropha germplasm bank of Brazil and contribution for the genetic improvement. Anais da Academia Brasileira de Ciências, Rio de Janeiro, v. 88, n. 4, p. 2363-2374, dez. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sul. |
| |
Registros recuperados : 26 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
05/10/2020 |
Data da última atualização: |
07/10/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SETOTAW, T. A.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; CRUZ, C. D.; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. |
Afiliação: |
TESFAHUN ALEMU SETOTAW, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; EVELINE TEIXEIRA CAIXETA MOURA, CNPCa; ANTÔNIO ALVES PEREIRA, EPAMIG; ANTONIO CARLOS BAIAO DE OLIVEIRA, CNPCa; COSME DAMIÃO CRUZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; EUNIZE MACIEL ZAMBOLIM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; LAÉRCIO ZAMBOLIM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA; NEY SUSSUMU SAKIYAMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA. |
Título: |
Coefficient of parentage in Coffea arabica L. cultivars grown in Brazil. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Science, v. 53, n. 4 , p. 1237-1247, 2013. |
ISSN: |
1435-0653 |
DOI: |
https://doi.org/10.2135/cropsci2012.09.0541 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The coefficient of parentage among 121 cultivars of Coffea arabica L. in Brazil released from 1939 to 2009 was estimated and used to study the genetic diversity and the breeding pattern of the breeding programs. A low genetic diversity was observed within the C. arabica cultivars of Brazil. The genetic base of 121 cultivars released in Brazil between 1939 and 2009 was defined by 13 ancestors. Seven ancestors contribute with 97.55% of the genetic base of C. arabica cultivars. Bourbon Vermelho contributed with 52.76% for the genetic pool of the C. arabica cultivars of Brazil followed by Sumatra (19.05%) and Híbrido de Timor (11.59%). Mundo Novo and Icatu Vermelho contributed with 87.65% for the genetic base of the C. arabica cultivars. It was calculated that 97.55% of the genetic base of the Brazilian C. arabica cultivars is derived from seven ancestors, indicating a narrow genetic base. Among the first progenies, Mundo Novo contributed with 69.39% of the genetic base of C. arabica cultivars in Brazil. The increase in the genetic diversity among C. arabica cultivars observed in recent decades is due to the introduction of parental lines with diverse genetic base. High genetic diversity was observed among cultivars released by Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais/Universidade Federal de Viçosa, Fundação Procafé, and Instituto Agronômico do Paraná. The 121 Brazilian cultivars were clustered into four groups based on coefficient of parentage. The distributions of genotypes over the cluster groups showed the effect of parental line contribution. MenosThe coefficient of parentage among 121 cultivars of Coffea arabica L. in Brazil released from 1939 to 2009 was estimated and used to study the genetic diversity and the breeding pattern of the breeding programs. A low genetic diversity was observed within the C. arabica cultivars of Brazil. The genetic base of 121 cultivars released in Brazil between 1939 and 2009 was defined by 13 ancestors. Seven ancestors contribute with 97.55% of the genetic base of C. arabica cultivars. Bourbon Vermelho contributed with 52.76% for the genetic pool of the C. arabica cultivars of Brazil followed by Sumatra (19.05%) and Híbrido de Timor (11.59%). Mundo Novo and Icatu Vermelho contributed with 87.65% for the genetic base of the C. arabica cultivars. It was calculated that 97.55% of the genetic base of the Brazilian C. arabica cultivars is derived from seven ancestors, indicating a narrow genetic base. Among the first progenies, Mundo Novo contributed with 69.39% of the genetic base of C. arabica cultivars in Brazil. The increase in the genetic diversity among C. arabica cultivars observed in recent decades is due to the introduction of parental lines with diverse genetic base. High genetic diversity was observed among cultivars released by Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais/Universidade Federal de Viçosa, Fundação Procafé, and Instituto Agronômico do Paraná. The 121 Brazilian cultivars were clustered into four groups based on coefficient of parentage. The distributions of geno... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Coffea Arábica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216403/1/Setotaw-et-al-2013-1.pdf
|
Marc: |
LEADER 02296naa a2200241 a 4500 001 2125279 005 2020-10-07 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1435-0653 024 7 $ahttps://doi.org/10.2135/cropsci2012.09.0541$2DOI 100 1 $aSETOTAW, T. A. 245 $aCoefficient of parentage in Coffea arabica L. cultivars grown in Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe coefficient of parentage among 121 cultivars of Coffea arabica L. in Brazil released from 1939 to 2009 was estimated and used to study the genetic diversity and the breeding pattern of the breeding programs. A low genetic diversity was observed within the C. arabica cultivars of Brazil. The genetic base of 121 cultivars released in Brazil between 1939 and 2009 was defined by 13 ancestors. Seven ancestors contribute with 97.55% of the genetic base of C. arabica cultivars. Bourbon Vermelho contributed with 52.76% for the genetic pool of the C. arabica cultivars of Brazil followed by Sumatra (19.05%) and Híbrido de Timor (11.59%). Mundo Novo and Icatu Vermelho contributed with 87.65% for the genetic base of the C. arabica cultivars. It was calculated that 97.55% of the genetic base of the Brazilian C. arabica cultivars is derived from seven ancestors, indicating a narrow genetic base. Among the first progenies, Mundo Novo contributed with 69.39% of the genetic base of C. arabica cultivars in Brazil. The increase in the genetic diversity among C. arabica cultivars observed in recent decades is due to the introduction of parental lines with diverse genetic base. High genetic diversity was observed among cultivars released by Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais/Universidade Federal de Viçosa, Fundação Procafé, and Instituto Agronômico do Paraná. The 121 Brazilian cultivars were clustered into four groups based on coefficient of parentage. The distributions of genotypes over the cluster groups showed the effect of parental line contribution. 650 $aCoffea Arábica 700 1 $aCAIXETA, E. T. 700 1 $aPEREIRA, A. A. 700 1 $aOLIVEIRA, A. C. B. de 700 1 $aCRUZ, C. D. 700 1 $aZAMBOLIM, E. M. 700 1 $aZAMBOLIM, L. 700 1 $aSAKIYAMA, N. S. 773 $tCrop Science$gv. 53, n. 4 , p. 1237-1247, 2013.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|