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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/10/2020 |
Data da última atualização: |
16/10/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, J. A. da; SOUSA, F. A. de; LIMA, A. M. S.; FIGUEIREDO, R. W. de; LIMA, M. A. C. de; RUFINI, M. do S. M. |
Afiliação: |
Joilna Alves da Silva; Francisco Acácio de Sousa; Antônio Maurício Sousa Lima; Raimundo Wilane de Figueiredo; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; Maria do Socorro Moura Rufino. |
Título: |
Macromolecular antioxidants usually ignored, are the major part of dietary polyphenols: a study in the grapes industrial residues. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Development Research, v. 10, n. 8, p. 39527-39533, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.37118/ijdr.19637.08.2020 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work aims to determine the concentration of phenolic compounds in different grape residue varieties generated by juice industry in the São Francisco Valley, as well as to evaluate macromolecular antioxidant compounds in grape residue with presenting as a main scope the realization of a detailed study on the properties of this product, seeking to identify it and characterize it as a commercial product rich in macroantioxidants. In this research, bagasse (husks + seeds) from the juice industry, obtained after the pressing and filtration stages during the production process, were analyzed. The results showed high levels of macroantioxidants compounds and polyphenols for the grape residue, associated to the antioxidant activity, and expressed in mean values ± standard deviation. It can be concluded that industrial grape residue, especially from the production of juices, are rich in macroantioxidants and can be used by food industry as a bioactive. |
Palavras-Chave: |
Macromolecular; Polifenóis não extraíveis; Proantocianidinas; Resíduo de uva. |
Thesagro: |
Antioxidante; Composto Fenólico; Suco; Suco de Fruta; Uva. |
Thesaurus Nal: |
Grapes. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
21/10/2015 |
Data da última atualização: |
30/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COSTAMILAN, L. M.; BERTAGNOLLI, P. F.; CLEBSCH, C. C.; SOARES, R. M.; SEIXAS, C. D. S.; GODOY, C. V. |
Afiliação: |
LEILA MARIA COSTAMILAN, CNPT; PAULO FERNANDO BERTAGNOLLI, CNPT; CLAUDIA CRISTINA CLEBSCH, CNPT; RAFAEL MOREIRA SOARES, CNPSO; CLAUDINE DINALI SANTOS SEIXAS, CNPSO; CLAUDIA VIEIRA GODOY, CNPSO. |
Título: |
Fontes de resistência à Phytophthora sojae em linhagens de soja da Embrapa Trigo. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO DE PESQUISA DA SOJA DA REGIÃO SUL, 40., 2014, Pelotas. Atas e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2014. |
Páginas: |
p. 420-424. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Phythophthora. |
Thesagro: |
Soja. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/131544/1/ID43319-2014ReuniaoSoja40Atap420-424.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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