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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  27/09/2012
Data da última atualização:  24/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOTREL, N.; RESENDE, F. V.; LEITE, B. S. F.; NASSUR, R. C. M. R.; VILAS BOAS, E. V. B.
Afiliação:  NEIDE BOTREL, CNPH; FRANCISCO VILELA RESENDE, CNPH; BIANCA SAVIA FERREIRA LEITE, CNPH.
Título:  Quality of italian tomato fruit from organic and conventional production systems and stored at two temperatures.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, The Hague, n. 934, p. 1183-1188, 2012.
DOI:  10.17660/ActaHortic.2012.934.159
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The quality attributes of Italian tomato fruit produced in organic and conven-tional systems, and packed and stored at room temperature (24±2.0°C and 32±2% RH) or cool conditions (12±1°C and 73±1% RH) for 20 days were determined. Color, firmness, titratable acidity, total soluble solids, vitamin C, lycopene, ? carotene, total phenolics and total antioxidant activity were evaluated. Concentrations of lycopene, ? carotene, vitamin C, acidity, phenolics and antioxidant activity were influenced by the cropping system, and time and temperature of storage. Fruit produced organically had higher concentrations of vitamin C throughout storage as well as higher soluble solids at 0, 10 and 20 days, and higher antioxidant activity at 0, 5 and 10 days than conventional fruit regardless of storage temperature. Fruit from the conventional cropping system had higher acidity than organically produced fruit at 5 and 15 days of room and cool storage. At 10, 15 and 20 days, there were no differences in lycopene concentrations of tomatoes between cropping systems.
Palavras-Chave:  Cultivo convencional; Cultivo orgânico; Solanum lycopersicon.
Thesagro:  Armazenamento; Lycopersicon Esculentum; Qualidade; Temperatura; Tomate.
Thesaurus Nal:  Postharvest systems.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH38171 - 1UPCAP - DD1747017470
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  18/03/2008
Data da última atualização:  23/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - B
Autoria:  ALVES, R. M.; SEBBENN, A. M.; ARTERO, A. S.; CLEMENT, C.; FIGUEIRA, A.
Afiliação:  RAFAEL MOYSES ALVES, CPATU; Alexandre M. Sebbenn, Instituto Florestal de São Paulo; Angela S. Artero, USP; Charles Clement, Instituto de Pesquisa da Amazônia; Antonio Figueira, USP.
Título:  High levels of genetic divergence and inbreeding in populations of cupuassu (Theobroma grandiflorum).
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Tree Genetics & Genomes, v. 3, n. 4, p. 289-298, out. 2007.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Theobroma grandiflorum (cupuassu) is an important fruit tree native to the Brazilian Amazon. Establishing the genetic diversity and structure of populations is critical to define long-term strategies for cupuassu conservation presently threatened by rapid deforestation. Three natural populations collected at the putative center of diversity, three groups of accessions established at a germplasm collection, and one derived from commercial plantings were analyzed. The genetic diversity was assessed using 21 polymorphic microsatellite loci originally developed for Theobroma cacao, disclosing a total of 113 alleles. The estimated genetic diversity parameters averaged over cupuassu populations (A?=?3.53 alleles per locus; H e?=?0.426; H o?=?0.346) were lower than the values reported for other Neotropical tree species. The three natural populations presented a positive and significant fixation index (f), ranging from 0.133 to 0.234. Cupuassu apparently adhered to a general pattern of genetic diversity structure of some Neotropical tree species occurring at low densities, with a low intrapopulation genetic diversity and important levels of endogamy, possibly due to biparental inbreeding derived from the presence of spatial genetic structure in the populations. A high level of genetic divergence was detected among the natural populations (? p?=?0.301), a strong differentiation caused by limited gene flow, and suggesting that human interference in spreading and/or stimulating plantin... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Cupuassu.
Thesagro:  Cupuaçu; Genética; Theobroma Grandiflorum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU39730 - 1UPCAP - DD
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