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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  18/04/2023
Data da última atualização:  15/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VELLOSO, C. C. V.; LOPES, M. M.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S.
Afiliação:  CRISTIANE SANCHEZ FARINAS, CNPDIA.
Título:  Exploring the roles of starch for microbial encapsulation through a systematic mapping review.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Carbohydrate Polymers, v. 306, 120574, 2023.
Páginas:  17 p.
ISSN:  0144-8617
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2023.120574
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Microorganism encapsulation protects them from stressful conditions and assists in maintaining their viability, being especially beneficial when the carrier material is a renewable and biodegradable biopolymer, such as starch. Here, a systematic mapping was performed to provide a current overview on the use of starch-based systems for microbial encapsulation. Following well-established guidelines, a systematic mapping was conducted and the following could be drawn: 1) there was a significant increase in publications on microbial encapsulation using starch over the past decade, showing interest from the scientific community, 2) ionotropic gelation, emulsification and spray drying are the most commonly used techniques for starch-based microbial encapsulation, and 3) starch play important functions in the encapsulation matrix such as assisting in the survival of the microorganisms. The information gathered in this systematic mapping can be useful to guide researchers and industrial sectors on the development of innovative starch-based systems for microbial encapsulation.
Palavras-Chave:  Microbial carrier; Systematic mapping.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18218 - 1UPCAP - DDPROCI.23/332023/37
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1.Imagem marcado/desmarcadoFERRERES, F.; GOMES, D.; VALENTÃO, P.; GONÇALVES, R.; PIO, R.; CHAGAS, E. A.; SEABRA, R. M.; ANDRADE, P. B. Improved Ioquat (eriobotrya japonica Lindl.) cultivars: Variations of phenolics and antioxidative potential. Food Chemistry, v. 114, n. 3, p.1019-1027, 2009.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Roraima.
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