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Registros recuperados : 26 | |
10. | | PINHEIRO, D. A.; TAVARES-DIAS, M.; DIAS, M. K. R.; SANTOS, E. F.; MARINHO, R. das G. B. Primeiro registro da ocorrência de protozoários em tamoatá Hoplosternum littorale no Brasil. Boletim do Instituto de Pesca, São Paulo, v. 39, n. 2, p. 169-177, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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11. | | MARINHO, R. das G. B.; TOSTES, L. V.; BORGES, M.; OBA-YOSHIOKA, E. T.; TAVARES-DIAS, M. Respostas hematológicas de Arapaima gigas (Pisces: Arapaimidae) parasitados naturalmente por protozoários e metazoários. Biota Amazônia, Macapá, v. 5, n. 1, p. 105-108, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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14. | | TAVARES-DIAS, M.; NEVES, L. R.; PINHEIRO, D. A.; OLIVEIRA, M. S. B.; MARINHO, R. das G. B. Parasites in Curimata cyprinoides (Characiformes: Curimatidae) from eastern Amazon, Brazil. Acta Scientiarum. Biological Sciences, Maringá, v. 35, n. 4, p. 595-601, Oct./Dec. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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15. | | SILVA, R. M.; DIAS, M. T.; TAVARES-DIAS, M.; DIAS, M. W. R.; MARINHO, R. das G. B. Parasitic fauna in hybrid tambacu from fish farms. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 8, p. 1049-1057, ago. 2013. Título em português: Parasitofauna no híbrido tambacu de pisciculturas. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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16. | | SILVA, R. M.; TAVARES-DIAS, M.; DIAS, M. W. R.; DIAS, M. K. R.; MARINHO, R. das G. B. Parasitic fauna in hybrid tambacu from fish farms. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 8, p. 1049-1057, ago. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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17. | | DIAS, M. K. R.; NEVES, L. R.; MARINHO, R. das G. B.; PINHEIRO, D. A.; TAVARES-DIAS, M. Parasitismo em tambatinga (Colossoma macropomum x Piaractus brachypomus, Characidae) cultivados na Amazônia, Brasil. Acta Amazonica, Manaus, v. 45, n. 2, p. 231-238, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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19. | | YOSHIOKA, E. T. O.; ALMEIDA, R. S. de; GEMAQUE, S. R. F.; BRASILIENSE, A. R. P.; SILVA, R. de S.; MARINHO, R. das G. B. Substituição parcial da ração comercial por soja e milho cozidos e sua influência sobre o cultivo de híbridos tambatingas. Biota Amazônia, Macapá, v. 5, n. 1, p. 61-67, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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20. | | MARINHO, R. das G. B.; REIS, M. K. D.; NEVES, L. R.; YOSHIOKA, E. T. O.; DIAS, M. T.; TAKEMOTO, R. M. Primeira ocorrência de Polyacanthorhynchus macrorhynchus (Acanthocephala: Polyacanthorhynchidae) em pirarucu Arapaima gigas cultivado no Brasil. In: AQUACIÊNCIA, 2010, Recife. Anais... Recife: AQUABIO, UFRPE, 2010. Resumo simples. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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Registros recuperados : 26 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
23/02/2010 |
Data da última atualização: |
26/02/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
AFFONSO, V. R.; BIZZO, H. R.; LAGE, C. L. S.; SATO, A. |
Afiliação: |
VANESSA RIBEIRO AFFONSO, UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; CELSO LUIZ SALGUEIRO LAGE, UFRJ; ALICE SATO, UNIRIO. |
Título: |
Influence of growth regulators in biomass production and volatile profile of in vitro plantlets of Thymus vulgaris L. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Washington, DC, v. 57, n. 14, p. 6392-6395, jul. 2009. |
DOI: |
10.1021/jf900816c |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In vitro shoots of thyme (Thymus vulgaris L.) were established, and the effects of the auxin indole-3-acetic (IAA) acid and the cytokinins benzyladenine (BA), zeatin (ZEA), and kinetin (KIN) at 1.0, 5.0, and 10.0 ?M on rooting, biomass production, and volatile compounds production by these plants were investigated. The volatiles were extracted by solid phase microextraction (SPME) and analyzed by gas chromatography. The highest biomass shoot growth was obtained with BA at 5.0 ?M, while IAA at all concentrations tested achieved 100% rooting frequency. The three major compounds were ?-terpinene (22.8-38.8%), p-cymene (13.8-27.9%), and thymol (6.5-29.0%). Quantitative changes of these compounds were observed in response to the effect of varying growth regulators concentrations in the culture medium. Growing Thymus vulgaris L. plants in media supplemented with IAA at 1.0 ?M increased volatile compounds such as thymol by 315%. Nevertheless, the same major compounds were produced in all treatments and no qualitative changes were observed in the volatile profile of thyme plants. |
Palavras-Chave: |
Composto volátil; Thymus vulgaris L. |
Thesagro: |
Biomassa. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/jf900816c
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Marc: |
LEADER 01745naa a2200205 a 4500 001 1658572 005 2010-02-26 008 2009 bl --- 0-- u #d 024 7 $a10.1021/jf900816c$2DOI 100 1 $aAFFONSO, V. R. 245 $aInfluence of growth regulators in biomass production and volatile profile of in vitro plantlets of Thymus vulgaris L. 260 $c2009 520 $aIn vitro shoots of thyme (Thymus vulgaris L.) were established, and the effects of the auxin indole-3-acetic (IAA) acid and the cytokinins benzyladenine (BA), zeatin (ZEA), and kinetin (KIN) at 1.0, 5.0, and 10.0 ?M on rooting, biomass production, and volatile compounds production by these plants were investigated. The volatiles were extracted by solid phase microextraction (SPME) and analyzed by gas chromatography. The highest biomass shoot growth was obtained with BA at 5.0 ?M, while IAA at all concentrations tested achieved 100% rooting frequency. The three major compounds were ?-terpinene (22.8-38.8%), p-cymene (13.8-27.9%), and thymol (6.5-29.0%). Quantitative changes of these compounds were observed in response to the effect of varying growth regulators concentrations in the culture medium. Growing Thymus vulgaris L. plants in media supplemented with IAA at 1.0 ?M increased volatile compounds such as thymol by 315%. Nevertheless, the same major compounds were produced in all treatments and no qualitative changes were observed in the volatile profile of thyme plants. 650 $aBiomassa 653 $aComposto volátil 653 $aThymus vulgaris L 700 1 $aBIZZO, H. R. 700 1 $aLAGE, C. L. S. 700 1 $aSATO, A. 773 $tJournal of Agricultural and Food Chemistry, Washington, DC$gv. 57, n. 14, p. 6392-6395, jul. 2009.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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