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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, R.; MITCHELL, D. A.; SASSAKI, G. L.; AMAZONAS, M. A. L. de A. Alterações morfológicas de Ganoderma lucidum em fermentação submersa. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE FERMENTAÇÕES, 14., 2003, Florianópolis. Anais. Florianópolis: Universidade Federal de Santa Catarina, 2003. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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2.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, R.; MITCHELL, D. A.; SASSAKI, G. L.; AMAZONAS, M. A. L. de A.; BEROVIC, M. Current techniques for the cultivation of Ganoderma lucidum for the production of biomass, ganoderic acid and polysaccharides. Food Technology and Biotechnology, v. 41, n. 4, p. 371-382, 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFARIA, R. O.; MITCHELL, D. A.; AMAZONAS, M. A. L. A.; SASSAKI, G. L. Comparative analyses ou polysaccharides of the fruit body from Lentinula edodes and Lentinula boryana. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE BIOQUÍMICA E BIOLOGIA MOLECULAR, 32., 2003, Florianópolis. M-21 p. 154.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSASSAKI, G.; SCHMIDT, A. B.; FERREIRA, M. E.; RANGEL, P. H. N.; PEREIRA-NETTO, A. B. Characterization of cold-induced changes in the fatty acids profile of rice seedlings. Acta Physiologiae Plantarum, v. 35, p. 1989-1996, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoWAGNER, R.; MITCHEL, D. A.; SASSAKI, G. L.; AMAZONAS, M. A. L. de A. Links between morphology and physiology of Ganoderma lucidum in submerged culture for the production of exopolysaccharide. Journal of Biotechnology, v. 114, p. 153-164, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBARBIERI, S. F.; RUTHES, A. C.; PETKOWICZ, C. L. de O.; GODOY, R. C. B. de; SASSAKI, G. L.; SANTANA FILHO, A. P.; SILVEIRA, J. L. M. Extraction, purification and structural characterization of agalactoglucomannan from the gabiroba fruit (Campomanesia xanthocarpa Berg), Myrtaceae family. Carbohydrate Polymers, v. 174, p. 887-895, Oct. 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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7.Imagem marcado/desmarcadoTOSIN, F. F. S.; ABUD, A. P. R.; OLIVEIRA, C. C. de; GORIN, P. A. J.; SASSAKI, G. L.; BUCCHI, D. F.; SILVA, C. M.; IACOMINI, M. Polysaccharides from peach pulp: structure and immunostimulant activity. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD FACTORS, 2011, Taipei. Food for wellbeing-from function to processing: abstracts. [S.l.: s.n.], 2011. p. 84.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSERRATO, R. V.; MENESES, C. H. G. de; VIDAL, M. S.; SANTANA-FILHO, A.; IACOMINI, M.; SASSAKI, G. L.; BALDANI, J. I. Structural studies of an exopolysaccharide produced by Gluconacetobacter diazotrophicus Pal5. Carbohydrate Polymers, v. 98, p. 1153-1159, 2013 .

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSERRATO, R. V.; MENESES, C. H. G de; SASSAKI, G. L; SANTANA FILHO, A. P.; ROUWS, L. F. M.; ARAUJO, J. L. S. de; CHAVES, M. S.; IACOMINI, M.; BALDANI, J. I. Chemical and structural analysis on the exopolysaccharide produced by the nitrogen-fixing bacterium Gluconacetobacter diazotrophicus Pal5 In: ANNUAL MEETING OF BRAZILIAN BIOCHEMISTRY AND MOLECULAR BIOLOGY SOCIETY, 40., 2011, Foz do Iguaçu. Abstracts. São Paulo: SBBq, 2011

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMATTOS, B. B.; MONTEBIANCO, C.; ROMANEL, E.; SILVA, T. da F.; BERNABÉ, R. B.; SIMAS-TOSIN, F.; SOUZA, L. M.; SASSAKI, G. L.; VASLIN, M. F. S.; BARRETO-BERGTER, E. A peptidogalactomannan isolated from Cladosporium herbarum induces defense-related genes in BY-2 tobacco cells. Plant Physiology and Biochemistry, v. 126, p. 206-216, May 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Solos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  19/07/2006
Data da última atualização:  13/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  WAGNER, R.; MITCHEL, D. A.; SASSAKI, G. L.; AMAZONAS, M. A. L. de A.
Afiliação:  Pesquisador da Embrapa Florestas: Maria Ângela L. de A. Amazonas.
Título:  Links between morphology and physiology of Ganoderma lucidum in submerged culture for the production of exopolysaccharide.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Journal of Biotechnology, v. 114, p. 153-164, 2004.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Ganoderma lucidum was grown in submerged culture in shake flasks on a medium containing peptone, yeast extract and glucose. In pre-cultures, inoculated from an agar-grown culture, morphological and metabolic events were linked: the pellets originally produced protuberances when glucose was present in the medium, although glucose was not consumed. The protuberances were then liberated into the medium as second-generation pellets, at which time glucose consumption began and the rate of exopolysaccharide (EPS) production increased. The synchrony between events was repeated in cultures fed with either glucose or peptone and yeast extract. In main cultures, inoculated from a 16-day-old pre-culture, the biomass concentration increased linearly, while glucose consumption and EPS production were initially slow but then accelerated. Protuberances were produced and liberated similarly to the pre-culture, but there was less synchrony amongst the pellets. When glucose was added to such a culture on day 10, an EPS concentration of 5.7 g L?1 was achieved on day 13, this being the highest reliable EPS concentration yet reported for submerged culture of G. lucidum.We conclude that a greater understanding of the morphological and physiological events during the culture of G. lucidum will allow the proposal of culture strategies to improve EPS production. © 2004 Elsevier B.V. All rights reserved.
Palavras-Chave:  Exopolysaccharide; Submerged culture.
Thesaurus NAL:  Ganoderma lucidum.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF39528 - 1UPCAP - DD
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