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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
10/12/2018 |
Data da última atualização: |
10/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ANDRADE, A. G. de; FREITAS, P. L. de. |
Afiliação: |
ALUISIO GRANATO DE ANDRADE, CNPS; PEDRO LUIZ DE FREITAS, CNPS. |
Título: |
Prevenção do avanço da degradação e recuperação de terras degradadas. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: VILELA, G. F.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B. (Ed.). Vida terrestre: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. cap. 5. E-book. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 15). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Neste capítulo, são apresentadas, de forma geral, as principais contribuições tecnológicas da Embrapa e parceiros para conter a degradação das terras, a aceleração dos processos erosivos, a desertificação, a arenização e a salinização e para recuperar terras degradadas em alinhamento à meta 15.3 (Nações Unidas, 2018): Até 2030, combater a desertificação, restaurar a terra e o solo degradado, incluindo terrenos afetados pela desertificação, secas e inundações, e lutar para alcançar um mundo neutro em termos de degradação do solo. |
Thesagro: |
Degradação Ambiental; Recuperação do Solo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/188033/1/ODS-15-vida-terrestre-cap-5.pdf
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Marc: |
LEADER 01243naa a2200157 a 4500 001 2101020 005 2018-12-10 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANDRADE, A. G. de 245 $aPrevenção do avanço da degradação e recuperação de terras degradadas.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aNeste capítulo, são apresentadas, de forma geral, as principais contribuições tecnológicas da Embrapa e parceiros para conter a degradação das terras, a aceleração dos processos erosivos, a desertificação, a arenização e a salinização e para recuperar terras degradadas em alinhamento à meta 15.3 (Nações Unidas, 2018): Até 2030, combater a desertificação, restaurar a terra e o solo degradado, incluindo terrenos afetados pela desertificação, secas e inundações, e lutar para alcançar um mundo neutro em termos de degradação do solo. 650 $aDegradação Ambiental 650 $aRecuperação do Solo 700 1 $aFREITAS, P. L. de 773 $tIn: VILELA, G. F.; BENTES, M. P. de M.; OLIVEIRA, Y. M. M. de; MARQUES, D. K. S.; SILVA, J. C. B. (Ed.). Vida terrestre: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. cap. 5. E-book. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 15).
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
11/09/2023 |
Data da última atualização: |
11/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SANTOS, R. N.; NOGUEIRA, G. H. M. de S. M. F.; NOGUEIRA, D. M.; VOLTOLINI, T. V.; LOPES JÚNIOR, E. S. |
Afiliação: |
REGIANE NASCIMENTO SANTOS, UNIVASF; GEORGE HENRIQUE MELO DE SÁ MARQUIM FERRAZ NOGUEIRA, UNIVASF; DANIEL MAIA NOGUEIRA, CPATSA; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; EDILSON SOARES LOPES JÚNIOR, UNIVASF. |
Título: |
Physicochemical composition of the milk and cheese yield of sheep supplemented with concentrate based on corn grain or whole cottonseed. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Small Ruminant Research, v. 227, 107085, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2023.107085 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the effects of nutritional supplementation with concentrate based on corn grain or whole cottonseed on the milk yield, physicochemical composition of the milk and the cheese yield from lactating sheep. Twelve Lacaune x Santa Ines ewes were kept on irrigated pasture of Tifton 85 (Cynodon dactylon) and were distributed in replicated 3 × 3 Latin Square design. The animals were allocated into three experimental groups for 63 days of supplementation, as follows: Pasture (composed of Tifton 85 grass without supplementation), Corn (concentrated mixture containing ground corn grain and Tifton 85 pasture) and Cottonseed (concentrated mix containing whole cottonseed and Tifton 85 pasture). The milk from the Cottonseed group showed higher values (P < 0.05) of non-fat solids, protein, minerals, density, freezing point when compared to the Pasture and Corn groups, but there was no difference (P > 0.05) for fat content and milk yield among Pasture, Corn and Cottonseed groups. Cheese yield in the Cottonseed group was 30 % higher than the cheese yield in the Corn group (P > 0.05). The inclusion of 50 % of whole cottonseed in concentrate supplementation of crossbred ewes increases the physicochemical composition of the milk, and this may improve the cheese yield of manufactured cheeses. |
Palavras-Chave: |
Caroço de algodão integral; Leite de ovelha; Milho em grão; Queijo de ovelha; Suplementação de pasto; Suplementação nutricional. |
Thesagro: |
Ovelha; Pastagem. |
Thesaurus NAL: |
Ewe milk; Milk production; Tropical pastures. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156569/1/Physicochemical-composition-of-the-milk-and-cheese-yield-of-sheep-supplemented-with-concentrate-based-on-corn-grain-or-whole-cottonseed-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 02340naa a2200313 a 4500 001 2156569 005 2023-09-11 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2023.107085$2DOI 100 1 $aSANTOS, R. N. 245 $aPhysicochemical composition of the milk and cheese yield of sheep supplemented with concentrate based on corn grain or whole cottonseed.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study aimed to evaluate the effects of nutritional supplementation with concentrate based on corn grain or whole cottonseed on the milk yield, physicochemical composition of the milk and the cheese yield from lactating sheep. Twelve Lacaune x Santa Ines ewes were kept on irrigated pasture of Tifton 85 (Cynodon dactylon) and were distributed in replicated 3 × 3 Latin Square design. The animals were allocated into three experimental groups for 63 days of supplementation, as follows: Pasture (composed of Tifton 85 grass without supplementation), Corn (concentrated mixture containing ground corn grain and Tifton 85 pasture) and Cottonseed (concentrated mix containing whole cottonseed and Tifton 85 pasture). The milk from the Cottonseed group showed higher values (P < 0.05) of non-fat solids, protein, minerals, density, freezing point when compared to the Pasture and Corn groups, but there was no difference (P > 0.05) for fat content and milk yield among Pasture, Corn and Cottonseed groups. Cheese yield in the Cottonseed group was 30 % higher than the cheese yield in the Corn group (P > 0.05). The inclusion of 50 % of whole cottonseed in concentrate supplementation of crossbred ewes increases the physicochemical composition of the milk, and this may improve the cheese yield of manufactured cheeses. 650 $aEwe milk 650 $aMilk production 650 $aTropical pastures 650 $aOvelha 650 $aPastagem 653 $aCaroço de algodão integral 653 $aLeite de ovelha 653 $aMilho em grão 653 $aQueijo de ovelha 653 $aSuplementação de pasto 653 $aSuplementação nutricional 700 1 $aNOGUEIRA, G. H. M. de S. M. F. 700 1 $aNOGUEIRA, D. M. 700 1 $aVOLTOLINI, T. V. 700 1 $aLOPES JÚNIOR, E. S. 773 $tSmall Ruminant Research$gv. 227, 107085, 2023.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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