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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  27/12/2019
Data da última atualização:  27/12/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  RAMOS, I. N. de A.; OVELAR, L. F. V.; MACHADO, M. de A.; ARECO, M. S.; PASQUATTI, T. N.; ARAUJO, F. R.; BIER, D.; RODRIGUES, R. de A.
Afiliação:  Isabella Nunes de Araujo Ramos, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Luiz Fernando Villa Ovelar, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Matheus de Arruda Machado, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Michele Silva Areco, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Taynara Nunes Pasquatti, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; FLABIO RIBEIRO DE ARAUJO, CNPGC; Daniele Bier, Universidade Católica Dom Bosco - UCDB; Rudielle de Arruda Rodrigues, Universidade Federal de Mato Grosso do Sul - UFMS/Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia - FAMEZ.
Título:  Isolation of staphylococcus aureus, Salmonella spp. and Verotoxigenic Escherichia colin in bovine meats marketed in supermarkets and free fairs in Campo Grande - Mato Grosso do Sul.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 30., 2019, Maceió. Resumos... São Paulo, SP: Sociedade Brasileira de Microbiologia -SBM, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cases of contamination of meat products that result in food outbreaks are most often caused by the transmission of Staphylococcus aureus through inadequate hygiene practices during slaughter and handling of meat, Salmonella, considered to be one of the most importante pathogenic microorganisms which may be presente in red meat, with the occurrence of outbreaks increasing considerably over the years and E. coli (VTEC) one of the main bactéria that can contaminate the meat, and can be potentially transferred from the intestine or bovine leather during slaughter
Palavras-Chave:  Microbiological isolation; Real-tme PCR; Transmission.
Thesaurus Nal:  Meat.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207897/1/Isolation-of-Staphylococcus-aureus-Salmonella-spp..pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17455 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  16/09/2016
Data da última atualização:  16/09/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SIZENANDO, C. I. T.; RAMOS, J. P. C.; FERNANDES JUNIOR, P. I.; LIMA, L. M. de; FREIRE, R. M. M.; SANTOS, R. C. dos.
Afiliação:  CIRO IGOR TORRES SIZENANDO, Universidade Estadual da Paraíba; JEAN PIERRE CORDEIRO RAMOS, Universidad e Federal da Paraíba; PAULO IVAN FERNANDES JUNIOR, CPATSA; LIZIANE MARIA DE LIMA, CNPA; ROSA MARIA MENDES FREIRE, CNPA; ROSEANE CAVALCANTI DOS SANTOS, CNPA.
Título:  Agronomic efficiency of Bradyrhizobium in peanut under different environments in Brazilian Northeast.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 37, p. 3482-3487, sept. 2016.
DOI:  10.5897/AJAR2016.11294
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Several legumes have natural ability to associate with nitrogen - fixing bacteria known as rhizobia. The efficiency of this association depends on the plant and bacterial genotype and the edaphoclimatic conditions. Peanut is a tropical legume able to associate with a wide range of rhizobia and the selection of efficient bacteria is important to increase the nitrogen fixation in this crop. In order to investigate the agronomic efficiency of two Bradyrhizobiumstrains, two peanut genotypes were used in field trails carried out in three environments located at Brazilian Northeast. The genotypes (BR1 and L7 Bege) were submitted to rhizobial inoculation (SEMIA 6144 or ESA 123, both Bradyrhizobium strains, and chemical nitrogen fertilization in randomized block design experiments. The following traits were analyzed: flowering (F), main axis height (MAH), number of nodules/plant (NN), number of pods/plant (NP) and weight of pods (WP). Differential responses were found in all to treatments to NN, NP and WP, in the three environments studied. Overall, ESA 123 showed good agronomic performance inducing higher pod production. The results supportthe evaluation of the Bradyrhizobium in further experiments aiming at its recommendation to commercial inoculants in Brazilian Northeast region.
Palavras-Chave:  Biological nitrogen fixation; Fertilização; Fixação biológica de nitrogênio; Inoculant; Peanut; Rizóbios.
Thesagro:  Amendoim; Bacteria; Inoculante; Leguminosa; Simbiose.
Thesaurus NAL:  Bradyrhizobium; Symbiosis.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/147425/1/Paulo-Ivan-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA55972 - 1UPCAP - DD
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