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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
29/01/2020 |
Data da última atualização: |
29/01/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, L. A. L. da; AMARO, M. R.; POPE, A. M.; USAI, T. M.; BEHLING NETO, A.; PEREIRA, D. H.; PEDREIRA, B. C. e; DOMICIANO, L. F. |
Afiliação: |
LAYANNE AGATHA LIMA DA SILVA, UFMT, Sinop-MT; MAYARA RODRIGUES AMARO, UFMT, Sinop-MT; ANDREY MARRAFÃO POPE, UFMT, Sinop-MT; THAMIRES MARESTONI USAI, UFMT, Sinop-MT; ARTHUR BEHLING NETO, UFMT, Sinop-MT; DALTON HENRIQUE PEREIRA, UFMT, Sinop-MT; BRUNO CARNEIRO E PEDREIRA, CPAMT; LEANDRO FERREIRA DOMICIANO, UFMT, Cuiaba-MT. |
Título: |
Metodologias de mensuração de pH de silagens de capim Zuri. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO MATOGROSSENSE DE BOVINOCULTURA DE CORTE, 5., 2019, Cuiabá. Os desafios da intensificação na produção de carne bovina: anais... Cuiabá: SIMBOV, 2019. Não paginado. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Apesar das diferentes metodologias de mensuração do pH, com a diluição do suco de silagem com diferentes proporções hídricas, estudos comparando esses métodos são raros. Assim, o objetivo com este trabalho foi comparar os diferentes métodos de análise de pH com amostras frescas e congeladas de silagem de capim-zuri. O experimento foi conduzido na Embrapa agrossilvipastoril em janeiro de 2018, enquanto as análises foram realizadas no laboratório de forragem da Universidade Federal de Mato Grosso, campus Sinop-MT. Utilizou-se o delineamento inteiramente casualizado, com cinco repetições. Os tratamentos corresponderam a um fatorial 5x2, com cinco metodologias de medição de pH e duas condições de amostra (frescas e congeladas). A metodologia em que as amostras de silagens foram diluídas em água apresentou o menor valor de pH. Em relação à condição amostral, pode-se observar que o congelamento da amostra por sete dias não influencia o valor de pH obtido. |
Palavras-Chave: |
Mato Grosso; Potencial hidrogenico; Sinop. |
Thesagro: |
Ensilagem; Panicum Maximum. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209902/1/2019-cpamt-bruno-pedreira-metodologia-mensuracao-ph-silagem-capim-zuri.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/09/2016 |
Data da última atualização: |
16/09/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SIZENANDO, C. I. T.; RAMOS, J. P. C.; FERNANDES JUNIOR, P. I.; LIMA, L. M. de; FREIRE, R. M. M.; SANTOS, R. C. dos. |
Afiliação: |
CIRO IGOR TORRES SIZENANDO, Universidade Estadual da Paraíba; JEAN PIERRE CORDEIRO RAMOS, Universidad e Federal da Paraíba; PAULO IVAN FERNANDES JUNIOR, CPATSA; LIZIANE MARIA DE LIMA, CNPA; ROSA MARIA MENDES FREIRE, CNPA; ROSEANE CAVALCANTI DOS SANTOS, CNPA. |
Título: |
Agronomic efficiency of Bradyrhizobium in peanut under different environments in Brazilian Northeast. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
African Journal of Agricultural Research, v. 11, n. 37, p. 3482-3487, sept. 2016. |
DOI: |
10.5897/AJAR2016.11294 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Several legumes have natural ability to associate with nitrogen - fixing bacteria known as rhizobia. The efficiency of this association depends on the plant and bacterial genotype and the edaphoclimatic conditions. Peanut is a tropical legume able to associate with a wide range of rhizobia and the selection of efficient bacteria is important to increase the nitrogen fixation in this crop. In order to investigate the agronomic efficiency of two Bradyrhizobiumstrains, two peanut genotypes were used in field trails carried out in three environments located at Brazilian Northeast. The genotypes (BR1 and L7 Bege) were submitted to rhizobial inoculation (SEMIA 6144 or ESA 123, both Bradyrhizobium strains, and chemical nitrogen fertilization in randomized block design experiments. The following traits were analyzed: flowering (F), main axis height (MAH), number of nodules/plant (NN), number of pods/plant (NP) and weight of pods (WP). Differential responses were found in all to treatments to NN, NP and WP, in the three environments studied. Overall, ESA 123 showed good agronomic performance inducing higher pod production. The results supportthe evaluation of the Bradyrhizobium in further experiments aiming at its recommendation to commercial inoculants in Brazilian Northeast region. |
Palavras-Chave: |
Biological nitrogen fixation; Fertilização; Fixação biológica de nitrogênio; Inoculant; Peanut; Rizóbios. |
Thesagro: |
Amendoim; Bacteria; Inoculante; Leguminosa; Simbiose. |
Thesaurus NAL: |
Bradyrhizobium; Symbiosis. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/147425/1/Paulo-Ivan-2016.pdf
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Marc: |
LEADER 02333naa a2200349 a 4500 001 2052954 005 2016-09-16 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.5897/AJAR2016.11294$2DOI 100 1 $aSIZENANDO, C. I. T. 245 $aAgronomic efficiency of Bradyrhizobium in peanut under different environments in Brazilian Northeast.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aSeveral legumes have natural ability to associate with nitrogen - fixing bacteria known as rhizobia. The efficiency of this association depends on the plant and bacterial genotype and the edaphoclimatic conditions. Peanut is a tropical legume able to associate with a wide range of rhizobia and the selection of efficient bacteria is important to increase the nitrogen fixation in this crop. In order to investigate the agronomic efficiency of two Bradyrhizobiumstrains, two peanut genotypes were used in field trails carried out in three environments located at Brazilian Northeast. The genotypes (BR1 and L7 Bege) were submitted to rhizobial inoculation (SEMIA 6144 or ESA 123, both Bradyrhizobium strains, and chemical nitrogen fertilization in randomized block design experiments. The following traits were analyzed: flowering (F), main axis height (MAH), number of nodules/plant (NN), number of pods/plant (NP) and weight of pods (WP). Differential responses were found in all to treatments to NN, NP and WP, in the three environments studied. Overall, ESA 123 showed good agronomic performance inducing higher pod production. The results supportthe evaluation of the Bradyrhizobium in further experiments aiming at its recommendation to commercial inoculants in Brazilian Northeast region. 650 $aBradyrhizobium 650 $aSymbiosis 650 $aAmendoim 650 $aBacteria 650 $aInoculante 650 $aLeguminosa 650 $aSimbiose 653 $aBiological nitrogen fixation 653 $aFertilização 653 $aFixação biológica de nitrogênio 653 $aInoculant 653 $aPeanut 653 $aRizóbios 700 1 $aRAMOS, J. P. C. 700 1 $aFERNANDES JUNIOR, P. I. 700 1 $aLIMA, L. M. de 700 1 $aFREIRE, R. M. M. 700 1 $aSANTOS, R. C. dos 773 $tAfrican Journal of Agricultural Research$gv. 11, n. 37, p. 3482-3487, sept. 2016.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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