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Registros recuperados : 72 | |
9. | | VÉRAS, A. S. C.; MELO, W. S. de; SANTOS, M. V. F. dos; SANTOS, G. R. A. dos. Estratégias de suplementação alimentar a pasto para ruminantes: perspectivas para o Nordeste brasileiro. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 4.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 10.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 1., 2006, Petrolina. Anais... Petrolina: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Semi-Arido, 2006. p. 99-123. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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11. | | SANTOS, M. V. F. dos; LIRA, M. de A.; FARIAS, I.; BURITY, H. A.; TAVARES FILHO, J. J. Efeito do Periodo de Armazenamento Pos-colheita sobre o Teor de Materia Seca e Composicao Quimica das Palmas Forrageiras. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.27, n.6, p.777-783, jun.1992 Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | SANTOS, M. V. F. dos; LIRA, H. de A.; FARIAS, I.; NASCIMENTO, M. M. A.; SANTOS, M. E. P. dos. Produção e composição química de artículos da palma forrageira em diferentes idades. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 25., 1988, Viçosa, MG. Anais... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1988. p. 188. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. | | OLIVEIRA, L. A. A.; BARRETO, L. P.; BEZERRA NETO, E.; SANTOS, M. V. F. dos; COSTA, J. de C. A. Solutos orgânicos em genótipos de sorgo forrageiro sob estresse salino. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 1, p. 31-35, jan. 2006 Título em inglês: Organic solutes in forage sorghum genotypes under saline stress. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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17. | | SILVA, M. da C.; SANTOS, M. V. F. dos; MELLO, A. C. L. de; LIRA, M. de A.; FERREIRA, R. L. C.; MOREIRA, J. N.; FARIAS, I. Aspectos produtivos e composição química dos capins Tanzânia e Mombaça submetidos a diferentes manejos. Pesquisa Agropecuaria Pernambucana, Recife, v. 14, n.especial, p. 11-18, jan./dez. 2003-2007. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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18. | | ALBUQUERQUE, S. S. C.; LIRA, M. A.; SANTOS, M. V. F. dos; DUBEUX JÚNIOR, J. C. B.; MELO, J. N. de; FARIAS, I. Disponibilidade de forragem e composição botânica de uma pastagem após períodos de diferimento. I In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL 2.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 8., 2000, Teresina. Resumos... Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2000. v. 2. p. 66-68. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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19. | | TELES, M. M.; SANTOS, M. V. F. dos; DUBEUX JUNIOR, J. C. B.; BEZERRA NETO, E.; FERREIRA, R. L. C.; FARIAS, I. Efeito da adubação e de nematicida no teor de micronutrientes da palma forrageira cv. Gigante. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL 2.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 8., 2000, Teresina. Resumos... Teresina: Sociedade Nordestina de Produção Animal, 2000. v. 2. p. 92-94. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. | | FARIAS, I.; LIRA, M. de A.; SANTOS, D. C. dos; FERNANDES, A. de P. M.; TAVARES FILHO, J. J.; SANTOS, M. V. F. dos. Efeito da frequencia e intensidade de cortes em diferentes espacamentos na cultura da palma forrageira (Opuntia ficus indica Mill), em consorcio com sorgo granifero (Sorghum bicolor (L.) Moench). Pesquisa Agropecuaria Pernambucana, v.6, n.especial, p.169-183, 1989. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 72 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
05/02/2013 |
Data da última atualização: |
23/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SANTOS, O. O. DOS; ARAUJO, G. G. L. de; MISTURA, C.; PEREIRA, L. G. R.; VOLTOLINI, T. V.; SANTOS, M. V. F. DOS; ARAÚJO, J. R. DE. |
Afiliação: |
OTANAEL OLIVEIRA DOS SANTOS, UNIVASF; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; CLAUDIO MISTURA, UNEB; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; MERCIA VIRGINIA FERREIRA DOS SANTOS, UFRPE; JOSIVANIA RODRIGUES DE ARAÚJO, UNIVASF. |
Título: |
Fermentation characteristics and nutritional value of elephant grass ensiled with old man saltbush. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Zootecnia, v. 41, n. 6, p. 1401-1406, 2012. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S1516-35982012000600012 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of the addition of saltbush on the fermentation characteristics and nutritional value of silages of elephant grass (Pennistum purpureum Schum.) were studied through a completely randomized design with six old man saltbush (Atriplex nummularia Lind) levels (0, 20, 40, 60, 80 and 100 %) in substitution of the grass natural matter, with six replicates. Elephant grass presented 18.9% dry matter (DM) and silages were produced in experimental PVC silos, which were open at 70 days after ensilage. The increasing old man saltbush levels had increasing linear effect on the DM content of silages. There was quadratic effect for the contents of lactic and acetic acids and in vitro DM digestibility. Contents of butyric acid were negligible. Values pH of and N-NH3 contents had increasing linear effect. Linear effect of the increasing levels of old man saltbush was verified on the CP contents. Neutral detergent fiber, total carbohydrates and ether extract were not affected, whilst acid detergent fiber content showed decreasing linear effect. The addition of old man saltbush in the ensilage of elephant grass favored the fermentation process, promoting good lactic acid contents and reducing acetic acid, pH, dry matter loss and ammoniacal nitrogen, in addition to improving the nutritional quality of the elephant grass silages. |
Palavras-Chave: |
Erva-sal; Fibra acida detergente. |
Thesagro: |
Amônia; Capim Elefante; Fibra; Nitrogênio; Pastagem; Ph; Proteína; Proteína Bruta. |
Thesaurus NAL: |
Pastures. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/948369/1/Fermentation-characteristics-and-nutritional-value-of-elephant-grass-ensiled-with-old-man-saltbush.pdf
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Marc: |
LEADER 02300naa a2200337 a 4500 001 1948369 005 2023-01-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S1516-35982012000600012$2DOI 100 1 $aSANTOS, O. O. DOS 245 $aFermentation characteristics and nutritional value of elephant grass ensiled with old man saltbush. 260 $c2012 520 $aThe effects of the addition of saltbush on the fermentation characteristics and nutritional value of silages of elephant grass (Pennistum purpureum Schum.) were studied through a completely randomized design with six old man saltbush (Atriplex nummularia Lind) levels (0, 20, 40, 60, 80 and 100 %) in substitution of the grass natural matter, with six replicates. Elephant grass presented 18.9% dry matter (DM) and silages were produced in experimental PVC silos, which were open at 70 days after ensilage. The increasing old man saltbush levels had increasing linear effect on the DM content of silages. There was quadratic effect for the contents of lactic and acetic acids and in vitro DM digestibility. Contents of butyric acid were negligible. Values pH of and N-NH3 contents had increasing linear effect. Linear effect of the increasing levels of old man saltbush was verified on the CP contents. Neutral detergent fiber, total carbohydrates and ether extract were not affected, whilst acid detergent fiber content showed decreasing linear effect. The addition of old man saltbush in the ensilage of elephant grass favored the fermentation process, promoting good lactic acid contents and reducing acetic acid, pH, dry matter loss and ammoniacal nitrogen, in addition to improving the nutritional quality of the elephant grass silages. 650 $aPastures 650 $aAmônia 650 $aCapim Elefante 650 $aFibra 650 $aNitrogênio 650 $aPastagem 650 $aPh 650 $aProteína 650 $aProteína Bruta 653 $aErva-sal 653 $aFibra acida detergente 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aMISTURA, C. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 700 1 $aVOLTOLINI, T. V. 700 1 $aSANTOS, M. V. F. DOS 700 1 $aARAÚJO, J. R. DE 773 $tRevista Brasileira de Zootecnia$gv. 41, n. 6, p. 1401-1406, 2012.
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Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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