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Registros recuperados : 42 | |
11. | | SANTOS, G. S.; SANTOS, L. A. dos; SANTANA, M. do A.; PEREIRA, V. da F. Políticas para o desenvolvimento agropecuário sustentável. In: MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. (Ed.). Trabalho decente e crescimento econômico: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. E-book. Cap. 4, p. 33-40. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 8) Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio-Norte. |
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14. | | SORATTO, R. P.; FERNANDES, A. M.; SANTOS, L. A. dos; JOB, A. L. G. Nutrient extraction and exportation by common bean cultivars under diffent fertilization levels: I - macronutrients. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Viçosa, v. 37, n. 4, p. 1027-1042, 2013. Título em Português: Extração e exportação de nutrientes em cultivares de feijoeiro, sob níveis de adubação: I - macronutrientes. Biblioteca(s): Embrapa Solos / UEP-Recife. |
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15. | | TORRES, C. C.; SANTOS, L. A. dos; BRAGA, C. S.; COSTA, M. C. B. da. Simulador distribuido de um computador paralelo. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE COMPUTAÇÃO, 12.; SEMINÁRIO INTEGRADO DE SOFTWARE E HARDWARE, 19.; CONCURSO DE TESES E DISSERTAÇÕES, 5.; CONCURSO DE TRABALHOS DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11., 1992, Rio de Janeiro. Anais... Rio de Janeiro: Sociedade Brasileira de Computação, 1992. p. 361-370. Editado por Pedro Manoel da Silveira. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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16. | | SANTOS, L. A. dos; CASTELLEN, M. da S.; RITZINGER, R.; LEDO, C. A. da S.; FIUZA, D. da S. Caracterização morfológica de acessos do Banco Ativo de Germoplasma de Acerola da Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HORTICULTURE, 54., 2008, Vitória. Frutas para todos: estratégias, tecnologias e visão sustentável: anais. Vitória: INCAPER: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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19. | | MÜLLER, F. A.; SANTOS, L. A. dos; GOTTSCHALK, M. S.; GARCIA, F. R. M.; NAVA, D. E. Análise da distribuição potencial de Bactrocera oleae em clima atual e de cenários futuros, com foco para a América do Sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 27.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 10., Gramado. Saúde, ambiente e agricultura: anais. Gramado: SEB, 2018. p. 1310. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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Registros recuperados : 42 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
20/10/2022 |
Data da última atualização: |
20/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. |
Afiliação: |
LOIVA MARIA RIBEIRO DE MELLO, CNPUV; NADIA SOLANGE SCHMIDT, CNPSA; LIGIA ALVES DOS SANTOS, Cenargen; AUREA FABIANA APOLINÁRIO DE ALBUQUERQUE GERUM, CNPMF. |
Título: |
Research and innovation: solutions and challenges for economic and decent work growth . |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. (Ed.). TDecent work and economic growth: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. E-book. Chap. 6, p. 47-52. |
Série: |
(Sustainable Development Goal 8) |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
In the last years, Brazilian agricultural industry underwent important transformations conquering relevant space in the internal and external markets. Currently, Brazil is the main exporter of orange juice, sugar, coffee, beef, pork and poultry, and the second largest exporter of soy and maize (Usda, 2017). Technology development and constant technological innovations was the watershed for Brazil to leave the past as a food importer in the 1960s to become an agricultural power, competing in the largest global markets. Within this successful effort, the creation of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa) in December 1972, was decisive. Since its inception, the institution has produced hundreds of innovations that have dramatically increased agricultural efficiency. |
Thesagro: |
Agricultura Sustentável; Crescimento Econômico; Desenvolvimento Econômico; Desenvolvimento Sustentável; Economia Agrícola; Economia da Produção; Tecnologia Agrícola. |
Thesaurus NAL: |
Sustainable agriculture; Sustainable development. |
Categoria do assunto: |
E Economia e Indústria Agrícola |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147503/1/Mello-2019-ODS8-Chap6.pdf
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Marc: |
LEADER 01848naa a2200277 a 4500 001 2147503 005 2022-10-20 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMELLO, L. M. R. de 245 $aResearch and innovation$bsolutions and challenges for economic and decent work growth .$h[electronic resource] 260 $c2020 490 $a(Sustainable Development Goal 8) 520 $aIn the last years, Brazilian agricultural industry underwent important transformations conquering relevant space in the internal and external markets. Currently, Brazil is the main exporter of orange juice, sugar, coffee, beef, pork and poultry, and the second largest exporter of soy and maize (Usda, 2017). Technology development and constant technological innovations was the watershed for Brazil to leave the past as a food importer in the 1960s to become an agricultural power, competing in the largest global markets. Within this successful effort, the creation of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa) in December 1972, was decisive. Since its inception, the institution has produced hundreds of innovations that have dramatically increased agricultural efficiency. 650 $aSustainable agriculture 650 $aSustainable development 650 $aAgricultura Sustentável 650 $aCrescimento Econômico 650 $aDesenvolvimento Econômico 650 $aDesenvolvimento Sustentável 650 $aEconomia Agrícola 650 $aEconomia da Produção 650 $aTecnologia Agrícola 700 1 $aBASSI, N. S. S. 700 1 $aSANTOS, L. A. dos 700 1 $aGERUM, A. F. A. de A. 773 $tIn: MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. (Ed.). TDecent work and economic growth: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. E-book. Chap. 6, p. 47-52.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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