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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  03/12/1992
Data da última atualização:  26/10/2004
Autoria:  CHAMBER, M. A.; SERRANO, A.
Título:  Performance of soybean rhizobia on other legumes.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  In: CONFERENCIA MUNDIAL DE INVESTIGACION EN SOJA, 4., 1989, Buenos Aires. Actas... Buenos Aires: AASOJA, 1989.
Volume:  t.1
Páginas:  p.527-534.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  On slow-growing strain of Bradyrhizobium japonicum (USDA-110), one fast-grower Rhizobium fredii strain (USDA-205) and one Rhizobium sp. (AH-012) isolated from peanut nodules were inoculated on four species of legumes, namely soybean (Glycine max L. Merrill.) cv. Williams, cowpea (Vigna unguiculata ssp. cylindrica L.), mungbean (Vigna radiata L. Wilczek) and peanut (Arachis hypogaea L.). The strain USDA-110 nodulated all of the legumes except mungbean, USDA-205 nodulated the four species, and the strain AH-012 did it on cowpea and peanut. The B. japonicum strain fixed Nitrogen effectively on soybean and cowpea, the R. freddi strain fixed much more N2 on cowpea and mungbean than on the soybean variety tested, and the strain AH-012 showed nitrogenase activities only on peanut. The nodules of the slow-growing rhizobia (USDA-110) displayed a high Nitrate-reductase activities on soybean and cowpea, producing no nitrites at all on peanut; likewise, the fast-grower strain also reduced Nitrate under a high rates on cowpea. These data are significantly correlated to those for the Nitrogen fixed (+0.76). The uptake hydrogenases were expressed by bacteroids of the USDA-110 from the soybean and cowpea nodules (0.23 and 0.32 umol H2.h.-1. mg-1 protein), and the USDA-205 took up significant amounts of H2 on cowpea (0.17 uM H2.h-1.mg-1), though behaved as a Hup- strain on soybean and mungbean. This is the first report about H2 uptake by a R. fredii strain.
Palavras-Chave:  Espanha; Fixacao; Fixation; Rhizobium fredii.
Thesagro:  Amendoim; Arachis Hypogaea; Bradyrhizobium Japonicum; Glycine Max; Nitrogênio; Nodulação; Soja; Vigna Unguiculata.
Thesaurus Nal:  nitrogen; nodulation; Spain; Vigna radiata.
Categoria do assunto:  --
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Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  13/02/2009
Data da última atualização:  07/05/2024
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  SANTOS, K. M. O. dos; EGITO, A. S. do; BOMFIM, M. A. D.; BENEVIDES, S. D.
Afiliação:  KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; SELENE DAIHA BENEVIDES, CNPC.
Título:  Produção de queijos probióticos para agregação de valor ao leite caprino.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2008.
Série:  (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 83).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Alimento funcional probiótico; Bifidobacterium lactis; Queijo coalho.
Thesagro:  Caprino; Leite de cabra; Maturação; Produto Derivado do Leite; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Food technology; Goat milk; Lactobacillus acidophilus; Probiotics.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPC-2010/21839/1/doc83.pdf
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Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC21839 - 2UMTFL - DD
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