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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
08/05/2019 |
Data da última atualização: |
20/08/2019 |
Autoria: |
ROSA, T. L. M.; ARAÚJO, C. P. de; ALEXANDRE, R. S.; SCHMILDT, E. R.; LOPES, J. C. |
Afiliação: |
Thuanny Lins Monteiro Rosa, Universidade Federal do Espírito Santo - UFES/Departamento de Ciências Florestais e da Madeira; Caroline Palacio de Araujo, Universidade Federal do Espírito Santo - UFES/Departamento de Ciências Florestais e da Madeira; Rodrigo Sobreira Alexandre, Universidade Federal do Espírito Santo - UFES/Departamento de Ciências Florestais e da Madeira; Edilson Romais Schmildt, Universidade Federal do Espírito Santo - UFES/Departamento de Ciências Agrárias e Biológicas; José Carlos Lopes, Universidade Federal do Espírito Santo - UFES/Departamento de Agronomia. |
Título: |
Biometry and genetic diversity of paradise nut genotypes (Lecythidaceae). |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00240, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Títúlo em português: Biometria e diversidade genética de genótipos de sapucaia (Lecythidaceae). |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the biometry of fruit and seed, and the diversity of paradise nut (Lecythis pisonis) genotypes. Fruit of 12 paradise nut genotypes were collected from plants in the northern region of the state of Espírito Santo and in the eastern region of the state of Minas Gerais, Brazil. Data were subjected to the analysis of variance, and means of the different genotypes were compared by Scott-Knott?s mean clustering test. The phenotypic diversity was analyzed using Mahalanobis? generalized distance, and clustering, by Tocher?s optimization method and the graphical dispersion of canonical variables. The relative contribution of the characters to diversity was assessed by Singh?s method. The paradise nut genotypes differed regarding the morphological characteristics of fruit and seed. Genotype 1 produced the largest number of seed per fruit, and genotypes 2 and 7 produced the largest seed. These genotypes were clustered into different roups, which is indicative of their potential combination for use in genetic breeding programs. |
Palavras-Chave: |
Caracterização; Castanha-de-sapucaia; Characterization; Divergence; Divergência; Genotypes. |
Thesagro: |
Genótipo; Lecythis Pisonis. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197094/1/Biometry-and-genetic-diversty.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
27/05/2019 |
Data da última atualização: |
05/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GOMES, F. dos S.; RIBEIRO, A. P. de O.; RIBEIRO, L. de O.; MATTA, V. M. da; SANTOS, K. M. O. dos; WALTER, E. H. M. |
Afiliação: |
FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; ANA PAULA DE OLIVEIRA RIBEIRO, CTAA; Leilson de Oliveira Ribeiro, UFRJ; VIRGINIA MARTINS DA MATTA, CTAA; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; EDUARDO HENRIQUE MIRANDA WALTER, CTAA. |
Título: |
Survival of probiotic strains in a refrigerated nonfermentd blended juice using a static in vitro digestion model. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD DIGESTION, 6., Granada, 2019. Anais... Granada: INFOGEST, p. 154. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Ref. 378/139. ICDF, 2 a 4 de abril 2019. Na publicação: Gomes, F.; Ribeiro, A.; Ribeiro, L.; Matta, V.; Santos, K.; Walter, E. |
Palavras-Chave: |
Probiotic beverages; Probiotic juice; Probiotics survival. |
Thesagro: |
Conservação; Digestão; Fermentação; Preservação de Alimento; Suco; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Beverages; Digestion; Food technology; In vitro digestion; Juices; Lactobacillus; Probiotics. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197773/1/Bebida-Book-of-abstracts-Granada-2019-INTERIOR.indd.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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