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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Solos; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia... Mostrar Todas |
Data corrente: |
13/11/2007 |
Data da última atualização: |
17/06/2008 |
Autoria: |
RODRIGUES, A. dos S.; DURIGAN, M. E. |
Título: |
O agronegócio do palmito no Brasil. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina: IAPAR, 2007. |
Páginas: |
131 p. |
Série: |
(IAPAR. Circular técnica, 130). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Caracterização do mercado do palmito no Brasil e no mundo: produção, exportação, consumo. O consumo de palmito no Brasil. Produção e exportação de palmito em outros países. Caracterização do agronegócio do palmito no Brasil. Amazonas. Pará. Região Sul da Bahia. Espírito Santo. Rio de Janeiro. São Paulo. Paraná. Santa Catarina. Síntese dos preços do palmito e dos produtos concorrentes. |
Palavras-Chave: |
Agronegócio do palmito; Amazonas; Brasil; Consumo do palmito; Espírito Santo; Exportação do palmito; Paises exportadores; Pará; Paraná; Produção de palmito; Região sul da Bahia; Rio de Janeiro; Santa Catarina; São Paulo. |
Thesagro: |
Agronegócio; Consumo; Exportação; Mercado; Palmito; Produção; Produto de Origem Vegetal. |
Thesaurus Nal: |
agribusiness. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01447nam a2200409 a 4500 001 1339195 005 2008-06-17 008 2007 bl uuuu 00u1 u #d 100 1 $aRODRIGUES, A. dos S. 245 $aO agronegócio do palmito no Brasil. 260 $aLondrina: IAPAR$c2007 300 $a131 p. 490 $a(IAPAR. Circular técnica, 130). 520 $aCaracterização do mercado do palmito no Brasil e no mundo: produção, exportação, consumo. O consumo de palmito no Brasil. Produção e exportação de palmito em outros países. Caracterização do agronegócio do palmito no Brasil. Amazonas. Pará. Região Sul da Bahia. Espírito Santo. Rio de Janeiro. São Paulo. Paraná. Santa Catarina. Síntese dos preços do palmito e dos produtos concorrentes. 650 $aagribusiness 650 $aAgronegócio 650 $aConsumo 650 $aExportação 650 $aMercado 650 $aPalmito 650 $aProdução 650 $aProduto de Origem Vegetal 653 $aAgronegócio do palmito 653 $aAmazonas 653 $aBrasil 653 $aConsumo do palmito 653 $aEspírito Santo 653 $aExportação do palmito 653 $aPaises exportadores 653 $aPará 653 $aParaná 653 $aProdução de palmito 653 $aRegião sul da Bahia 653 $aRio de Janeiro 653 $aSanta Catarina 653 $aSão Paulo 700 1 $aDURIGAN, M. E.
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
16/07/2021 |
Data da última atualização: |
09/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
ROSENTHAL, A.; GUEDES, A. M. M.; SANTOS, K. M. O. dos; DELIZA, R. |
Afiliação: |
AMAURI ROSENTHAL, CTAA; ANDREA MADALENA MACIEL GUEDES, CTAA; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA. |
Título: |
Healthy food innovation in sustainable Food System 4.0: integration of entrepreneurship, research, and education. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Current Opinion in Food Science, v. 42, p. 215-223, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.cofs.2021.07.002 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Science and technology are highly progressing in different domains towards safe and healthy food products originated from sustainable supply chains. Ohmic sciences combined with novel food processes empowered by digital technologies may contribute to optimized cyber physical ecosystems for food, biofuel or biomaterials production. Multifunctional institutions with multidisciplinary expertise are required for an efficient and optimized ecosystem aiming at achieving a more balanced and effective outcome. Knowledge translation and capacity building are key factors for innovation driven ecosystems by integrating education and training actions. Infrastructure sharing and expertise synergy in national and international cooperation may enhance the potential and competitiveness for innovation for a broader and more equal social and economic global development. |
Palavras-Chave: |
Consumer driven trends; Healthier products; Knowledge translation; Science and technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01593naa a2200217 a 4500 001 2132969 005 2024-05-09 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.cofs.2021.07.002$2DOI 100 1 $aROSENTHAL, A. 245 $aHealthy food innovation in sustainable Food System 4.0$bintegration of entrepreneurship, research, and education.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aScience and technology are highly progressing in different domains towards safe and healthy food products originated from sustainable supply chains. Ohmic sciences combined with novel food processes empowered by digital technologies may contribute to optimized cyber physical ecosystems for food, biofuel or biomaterials production. Multifunctional institutions with multidisciplinary expertise are required for an efficient and optimized ecosystem aiming at achieving a more balanced and effective outcome. Knowledge translation and capacity building are key factors for innovation driven ecosystems by integrating education and training actions. Infrastructure sharing and expertise synergy in national and international cooperation may enhance the potential and competitiveness for innovation for a broader and more equal social and economic global development. 653 $aConsumer driven trends 653 $aHealthier products 653 $aKnowledge translation 653 $aScience and technology 700 1 $aGUEDES, A. M. M. 700 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 700 1 $aDELIZA, R. 773 $tCurrent Opinion in Food Science$gv. 42, p. 215-223, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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