|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
08/06/2006 |
Data da última atualização: |
23/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
COLONNELLI, B. L.; CAMARÃO, A. P.; AZEVEDO, G. P. C. |
Afiliação: |
Breno Lima COLONNELLI, BOLSISTA PIBIC; ARI PINHEIRO CAMARÃO, CPATU; GUILHERME PANTOJA CALANDRINI AZEVEDO, CPATU. |
Título: |
Manejo de banco de proteína para produção leiteira da zona Bragantina. |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA FCAP, 11.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL (AVALIAÇÃO-2001), 5., 2001, Belém, PA. Resumos. Belém, PA: FCAP: Embrapa Amazônia Oriental, 2002. |
Páginas: |
p. 87-89. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Avaliação; Banco de proteína; Brasil; Castanhal; Pará. |
Thesagro: |
Leucaena; Produção Leiteira. |
Thesaurus Nal: |
Amazonia. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173088/1/Manejo-de-banco.pdf
|
Marc: |
LEADER 00800nam a2200229 a 4500 001 1408241 005 2018-02-23 008 2002 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOLONNELLI, B. L. 245 $aManejo de banco de proteína para produção leiteira da zona Bragantina. 260 $aIn: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA FCAP, 11.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL (AVALIAÇÃO-2001), 5., 2001, Belém, PA. Resumos. Belém, PA: FCAP: Embrapa Amazônia Oriental$c2002 300 $ap. 87-89. 650 $aAmazonia 650 $aLeucaena 650 $aProdução Leiteira 653 $aAvaliação 653 $aBanco de proteína 653 $aBrasil 653 $aCastanhal 653 $aPará 700 1 $aCAMARÃO, A. P. 700 1 $aAZEVEDO, G. P. C.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
02/12/2016 |
Data da última atualização: |
04/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
TONUCCI, L. B.; SANTOS, K. M. O. dos; FERREIRA, C. L. de L. F.; RIBEIRO, S. M. R.; OLIVEIRA, L. L. de; MARTINO, H. S. D. |
Afiliação: |
Livia Bordalo Tonucci, UFV; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; Celia Lucia De Luces Fortes Ferreira, UFV; Sonia Machado Rocha Ribeiro, UFV; Leandro Licursi de Oliveira, UFV; Hercia Stampini Duarte Martino, UFV. |
Título: |
Gut microbiota and probiotics: Focus on diabetes mellitus. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Critical Reviews in food Science and Nutrition, v. 57, n. 11, p. 2296-2309, 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1080/10408398.2014.934438 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The characterization of gut microbiota has become an important area of research in several clinical conditions, including type 2 diabetes (T2DM). Changes in the composition and/or metabolic activity of the gut microbiota can contribute to human health. Thus, this review discusses the effects of probiotics and gut microbiota on metabolic control in these individuals. Relevant studies were obtained from electronic databases such as PubMed/Medline and ISI Web of Science. The main probiotics used in these studies belonged to the genera Lactobacillus and Bifidobacterium. The authors found seven randomized placebocontrolled clinical trials and 13 experimental studies directly related to the effect of probiotics on metabolic control in the context of T2DM. The hypothesis that gut microbiota plays a role in the development of diabetes indicates an important beginning, and the potential of probiotics to prevent and reduce the severity of T2DM is better observed in animal studies. In clinical trials, the use of probiotics in glycemic control presented conflicting results, and only few studies have attempted to evaluate factors that justify metabolic changes, such as markers of oxidative stress, inflammation, and incretins. Thus, further research is needed to assess the effects of probiotics in the metabolism of diabetic individuals, as well as the main mechanisms involved in this complex relationship. |
Palavras-Chave: |
Gut Microbiota; Type 2 Diabetes. |
Thesaurus NAL: |
inflammation; oxidative stress; probiotics. |
Categoria do assunto: |
Z Localizações Geográficas |
Marc: |
LEADER 02202naa a2200253 a 4500 001 2057809 005 2017-10-04 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1080/10408398.2014.934438$2DOI 100 1 $aTONUCCI, L. B. 245 $aGut microbiota and probiotics$bFocus on diabetes mellitus.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe characterization of gut microbiota has become an important area of research in several clinical conditions, including type 2 diabetes (T2DM). Changes in the composition and/or metabolic activity of the gut microbiota can contribute to human health. Thus, this review discusses the effects of probiotics and gut microbiota on metabolic control in these individuals. Relevant studies were obtained from electronic databases such as PubMed/Medline and ISI Web of Science. The main probiotics used in these studies belonged to the genera Lactobacillus and Bifidobacterium. The authors found seven randomized placebocontrolled clinical trials and 13 experimental studies directly related to the effect of probiotics on metabolic control in the context of T2DM. The hypothesis that gut microbiota plays a role in the development of diabetes indicates an important beginning, and the potential of probiotics to prevent and reduce the severity of T2DM is better observed in animal studies. In clinical trials, the use of probiotics in glycemic control presented conflicting results, and only few studies have attempted to evaluate factors that justify metabolic changes, such as markers of oxidative stress, inflammation, and incretins. Thus, further research is needed to assess the effects of probiotics in the metabolism of diabetic individuals, as well as the main mechanisms involved in this complex relationship. 650 $ainflammation 650 $aoxidative stress 650 $aprobiotics 653 $aGut Microbiota 653 $aType 2 Diabetes 700 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 700 1 $aFERREIRA, C. L. de L. F. 700 1 $aRIBEIRO, S. M. R. 700 1 $aOLIVEIRA, L. L. de 700 1 $aMARTINO, H. S. D. 773 $tCritical Reviews in food Science and Nutrition$gv. 57, n. 11, p. 2296-2309, 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|