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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  17/03/2022
Data da última atualização:  17/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RIBEIRO, J. A.; PEREIRA, E. dos S.; RAPHAELLI, C. de O.; RADÜNZ, M.; CAMARGO, T. M.; CONCENÇO, F. I. G. da R.; FLORES CANTILLANO, R. F.; FIORENTINI, A. M.; NORA, L.
Afiliação:  JARDEL ARAÚJO RIBEIRO; ELISA DOS SANTOS PEREIRA; CHIRLE DE OLIVEIRA RAPHAELLI; MARJANA RADÜNZ; TAIANE MOTA CAMARGO; FERNANDA IZABEL GARCIA DA ROCHA CONCENÇO; RUFINO FERNANDO FLORES CANTILLANO, CPACT; ÂNGELA MARIA FIORENTINI; LEONARDO NORA.
Título:  Application of prebiotics in apple products and potential health benefits.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Science and Technology, v. 59, p. 1249-1262, 2022.
ISSN:  0975-8402
DOI:  https://doi.org/10.1007/s13197-021-05062-z
Idioma:  Inglês
Notas:  Published online 14 March 2021.
Conteúdo:  Among the fruits, the apple stands out among the most used for elaboration of processed foods. However, the importance of prebiotics in apple products has never been widely analyzed. Prebiotic is a food component resistant to gastric acidity, digestion by mammalian enzymes and gastrointestinal absorption. But following fermentation in the colon, prebiotics result in specific changes in the composition and / or metabolism of the gastrointestinal microbiota, conferring benefits to the health of the host. Therefore, fortifying apple-based products with additional prebiotics is an important strategy for improving consumer health benefits. In this review, after compiling and analyzing scientific and technological studies focusing on prebiotics in apple products, the following benefits of these prebiotics became evident: (1) reduction of water loss in the food matrix; (2) preservation of bioactive and volatile compounds; (3) texture improvement (thickening) in the food industry; (4) increased shelf-live and (5) increased survival of probiotic bacteria, promoting positive effects on microbiota. In addition, this review shows the benefits of different prebiotics for stability and sensory acceptance of apple processed foods.
Palavras-Chave:  Prebiotico.
Thesagro:  Maçã.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT22227 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  16/01/2012
Data da última atualização:  23/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  MAZZA, M. C. M.; SANTOS, J. E. dos; MAZZA, C. A. da S.
Afiliação:  MARIA CRISTINA MEDEIROS MAZZA, CNPF; JOSÉ EDUARDO DOS SANTOS, Aluno de Pós-Graduação da UFSCAR; CARLOS ALBERTO DA SILVA MAZZA, CNPF.
Título:  Fenologia reprodutiva de Maytenus ilicifolia (Celastraceae) na Floresta Nacional de Irati, Paraná, Brasil.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Botânica, v. 34, n. 4, p. 565-574, out./dez. 2011.
Idioma:  Português
Conteúdo:  (Reproductive phenology of Maytenus ilicifolia (Celastraceae) in the Irati National Forest, Paraná, Brazil). The present study investigates the reproductive phenology of a natural population of Maytenus ilicifolia Mart. ex Reissek from the Mixed Ombrophylous Forest (Araucaria Forest). The phenological study was carried out from April 2003 to March 2005, on 78 adult trees. The intensity of phenological events was estimated based on the scale of Fournier. The population showed seasonal behavior. A significant correlation was observed between temperature, day length and flowering. Two floral types were identified, one pistillate and the other staminate, and together with the phenology patterns results a dioecious characteristic for the species is suggested.
Palavras-Chave:  Unidade de Conservação.
Thesagro:  Espinheira Santa; Fenologia; Floração; Frutificação; Planta Medicinal.
Thesaurus NAL:  Maytenus ilicifolia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/60097/1/Mazza.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF49567 - 1UPCAP - PP
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