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Registros recuperados : 189 | |
102. | | COSTA, E. C. B.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S.; SANTOS, E. M.; PEREIRA, A. F. P. G. A.; SANTOS, F. N. S.; ZANINE, A. M. Effect of various salt concentrations on the ruminal parameters of goats. South African Journal of Animal Science, v. 50, n. 4, 635-642, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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103. | | RAMOS, J. P. de F.; SANTOS, E. M.; LEITE, M. L. de M. V.; MEDEIROS, L. T. V. de; PINHO, R. M. A.; CAMPOS, F. S. Capacidade de suporte da palma forrageira em diferentes sistema de cultivo para ovinos. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 6.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 7.; FÓRUM DE COORDENADORES DE PÓS GRADUAÇÃO EM PRODUÇÃO ANIMAL DO NORDESTE, 1.; FÓRUM DE AGROECOLOGIA RO RIO GRANDE DO NORTE, 1., 2010, Mossoró. Anais... Mossoró: Sociedade Nordestina de Producao Animal; UFERSA, 2010. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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104. | | DANTAS, A. F.; PEREIRA FILHO, J. M.; SILVA, A. M. de A.; SANTOS, E. M. dos; SOUSA, B. B. de; CÉZAR, M. F. Características da carcaça de ovinos Santa Inês terminados em pastejo e submetidos a diferentes níveis de suplementação. Ciência e Agrotecnologia, v. 32, n. 4, p. 1280-1286, jul./ago. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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105. | | SANTOS, E. M. B.; BRANT, P. M.; BLAWID, R.; MELO, F. L.; ORÍLIO, A.; RESENDE, R. O.; LIMA, M. F.; RIBEIRO, S.; PEREIRA-CARVALHO, R. C. Metagenomic analysis of viral species in native plants from the cerrado biome. Virus Reviews and Research, Belo Horizonte, v. 20, p. 191-192, Oct. 2015. Supplement 1, ref. PIV 46. Edição dos Resumos do XXVI Brazilian Congress of Virology, X Mercosur Meeting of Virology, 2015, Florianópolis. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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106. | | PAGLIARINI, M. S.; VALLE, C. B. do; SANTOS, E. M.; MENDES, D. V.; BERNARDO, Z. H.; MENDES-BONATO, A. B.; SILVA, N.; CALISTO, V. Microsporogenesis in Brachiaria brizantha (Poaceae) as a selection tool for breeding. Genetics and Molecular Research, v. 11, n.2, p.1309-1318, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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107. | | LOBÃO, E.; ANDRADE, A. P.; FERNANDES, P. D.; MEDEIROS, E. P. de; SANTOS, E. M.; SOUTO, J. S.; LOBÃO, D. E. Morphological characterization of sunflower under organic fertilization and seed oil content and yield pie. Helia, v. 40, n. 66, p. 29-45, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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108. | | LEITE, M. L. de M. V.; SANTOS, E. M.; SOUSA, W. H. de; CARTAXO, F. Q.; CUNHA, M. das G. G. Estratégias para alimentação de caprinos e ovinos no Semiárido brasileiro. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 1 CD-ROM. 29 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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109. | | RIBEIRO, M. N.; PIMENTA FILHO, E. C.; SARMENTO, J. L. R.; CAVALCANTE JUNIOR, O. de F.; SANTOS, E. M. dos; FIGUEIREDO, M. V. de; LIMA, A. B. de. Estimativas de herdabilidade de características de reprodução em caprinos no Semi-árido paraibano. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 36., 1999, Porto Alegre. Anais. Porto Alegre: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1999. 4 f. n.p. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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110. | | SILVA, L. de J. de S.; MENEGHETTI, G. A.; GUIMARAES, R. dos R.; BRITO, M.; PARINTINS, D. M.; SANTOS, E. M. dos. Ensaio sobre os desafios para a transferência tecnológica em uma comunidade de agricultores familiares no Amazonas. In: SILVA, L. de J. de S.; PINHEIRO, J. O. C.; MUNIZ, A. W. (Ed.). Pesquisa e agricultura familiar: intercâmbio de ações e conhecimentos para transferência tecnológica na Amazônia. Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2019. Cap. 8. p. 137-166. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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111. | | FERNANDES, J. P. S.; EPPING, N. C.; SANTOS, E. M. dos; PAULA, L. O. de; ALENCAR, C. J.; SILVA, F. F. da; MARTINS, J. F. da S. Efetividade de inseticidas no controle de Oebalus spp. (Hemiptera: Pentatomidae) na cultura do arroz irrigado. CONGRESSO BRASILEIRO DE ARROZ IRRIGADO, 9., 2015, Pelotas. Ciência e tecnologia para otimização da orizicultura: anais. Brasília, DF: Embrapa; Pelotas: Sosbai, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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112. | | SANTOS, E. M. dos; AZEVEDO, B. M. de; MARINHO, A. B.; CARVALHO, A. C. P. P. de; SARAIVA, K. R.; SILVA JUNIOR, J. M. T. Effect of irrigation depths on leaf physical characteristics of micropropagated Torch Ginver. Irriga, Botucatu, v. 20, n. 4, p. 630-637, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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113. | | BANDEIRA, A. M. P.; AZEVEDO, H. C.; TAQUEDA, G. S.; SANTOS, E. M.; MUNIZ, E. N.; OLIVEIRA, A. A. de; MARIA, A. N. Desempenho reprodutivo de ovinos Santa Inês submetidos a diferentes manejos de monta natural. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 11.; SIMPÓSIO SERGIPANO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 1. 2008, Aracaju. Anais... Aracaju: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008. Genética, melhoramento e reprodução animal. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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115. | | MEDEIROS, G. R. de; LIMA, W. C.; PINTO, T. F.; SANTOS, E. M.; COSTA, R. G.; CARVALHO, F. F. R. de. Curvas de crescimento de ovinos Morada Nova em confinamento, alimentados com dietas contendo níveis crescentes de concentrado. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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116. | | MOURA, C. M. S.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, B. Y. S.; AZEVEDO, J. A. G.; PIMENTA FILHO E. C.; AZEVEDO, P. S.; SANTOS, E. M. Different roughage: concentrate ratios and water supplies to feedlot lambs: carcass characteristics and meat chemical composition. The Journal of Agricultural Science, v. 157, n. 7-8, p. 643-649, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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117. | | LIMA, W. C.; ATHAYDE, A. C. R.; MEDEIROS, G. R.; LIMA, D. A. S. D.; BORBUREMA, J. B.; SANTOS, E. M.; VILELA, V. L. R.; AZEVEDO, S. S. Nematóides resistentes a alguns anti-helmínticos em rebanhos caprinos no Cariri Paraibano. Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 30, n. 12, p. 1003-1009, dez. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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118. | | EDVAN, R. L.; CARNEIRO, M. S. de S.; MAGALHAES, J. A.; ALBUQUERQUE, D. R.; SILVA, M. S. de M.; BEZERRA, L. R.; OLIVEIRA, R. L.; SANTOS, E. M. The forage yield of Gliricidia sepium during the rainy and dry seasons following pruning management in Brazil. Ciencia e Investigación Agraria, v. 41, n. 3, p. 309-316, 2014. Autoria: JOAO AVELAR MAGALHAES. Filiação: UFC [i.e. CPAMN]. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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119. | | EDVAN, R. L.; CARNEIRO, M. S. de S.; MAGALHAES, J. A.; ALBUQUERQUE, D. R.; SILVA, M. S. de M.; BEZERRA, L. R.; OLIVEIRA, R. L.; SANTOS, E. M. The forage yield of Gliricidia sepium during the rainy and dry seasons following pruning managmnt in Brazil. Ciencia e Investigación Agraria, v. 41, n. 3, p. 163-174, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba. |
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120. | | BRITO, J. R. F.; ARCURI, E. F.; SANTOS, E. M. P. dos; LANGE, C. C.; SOUZA, G. N. de; BRITO, M. A. V. P.; LUCHANSKY, J. B. Fontes de contaminação e controle de Listeria Monocytogenes em leite e queijos e no ambiente onde eles são produzidos. Leite & Derivados, São Paulo, v. 16, n. 96, p. 86-88, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 189 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
29/01/2024 |
Data da última atualização: |
29/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SOBRAL, G. de C.; OLIVEIRA, J. S. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, F. N. de S.; CAMPOS. F. S.; CAVALCANTI, H. S.; VIEIRA, D. de S.; LEITE, G. M.; COELHO, D. F. O.; SANTANA, L. P.; GOMES, P. G. B.; TORRES JÚNIOR, P. da C.; SANTOS, M. A. C.; VIANA, N. B. |
Afiliação: |
GILBERTO DE CARVALHO SOBRAL, Universidade Federal da Paraíba, Areia, PB; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, PB; EDSON MAURO SANTOS, Universidade Federal da Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; FRANCISCO NAYSSON DE SOUSA SANTOS, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, Maranhão; FLEMING SENA CAMPOS, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, Maranhão; HACTUS SOUTO CAVALCANTI, Universidade Federal do Maranhão, Chapadinha, Maranhão; DIEGO DE SOUZA VIEIRA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraiba; GUILHERME MEDEIROS LEITE, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraiba; DIEGO FRANCISCO OLIVEIRA COELHO, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraiba; LILIANE PEREIRA SANTANA, UFRPE; PALOMA GABRIELA BATISTA GOMES, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraiba; PAULO DA CUNHA TORRES JÚNIOR, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraiba; MARIA ALYNE COUTINHO SANTOS, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraiba; NELQUIDES BRAZ VIANA, Universidade Federal da Paraíba, Areia, Paraiba. |
Título: |
Optimizing silage quality in drylands: corn stover and forage cactus mixture on nutritive value, microbial activity, and aerobic stability. |
Ano de publicação: |
2024 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Arid Environments, v. 220, 105123, 2024. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.jaridenv.2024.105123 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The study aimed to determine the optimal ratio for the mixture of forage cactus and corn stover silage, emphasizing the evaluation of fermentative profile, microbial populations, dry matter losses, chemical composition, and aerobic stability. A completely randomized design with four treatments and five replications was employed in this study. Treatments included varying proportions of forage cactus in corn stover at ensiling (0%, 10%, 20%, and 40% of fresh matter). After a 100-day fermentation period, the assayed variables underwent regression analysis. Forage cactus inclusion led to linear dry matter and ether extract reductions, with crude protein showing a negative quadratic effect (p < 0.05). The pH and water-soluble carbohydrates exhibited negative quadratic effects with the increasing proportion of forage cactus (p < 0.05). Lactic and acetic acids exhibited quadratic effects, reaching their peaks at approximately 20% forage cactus (p < 0.05). Lactic acid bacteria demonstrated a linear decrease, while yeasts/molds displayed a negative quadratic effect (p < 0.05). Dry matter losses followed a quadratic pattern, with the minimum values observed at 20% forage cactus (p < 0.05). Additionally, the inclusion of forage cactus significantly enhanced aerobic stability (p < 0.05). The incorporation of 20% forage cactus into corn stover silage markedly improved its quality. |
Palavras-Chave: |
Aditivo nutricional; Atividade microbiana; Estabilidade aeróbica; Heterolático; Palha de milho. |
Thesagro: |
Fermentação; Opuntia Ficus Indica; Palma Forrageira; Silagem; Valor Nutritivo. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Fermentation; Opuntia; Pastures. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161408/1/Optimizing-silage-quality-in-drylands-corn-stover-and-forage-cactus-2024.pdf
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Marc: |
LEADER 02812naa a2200469 a 4500 001 2161408 005 2024-01-29 008 2024 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.jaridenv.2024.105123$2DOI 100 1 $aSOBRAL, G. de C. 245 $aOptimizing silage quality in drylands$bcorn stover and forage cactus mixture on nutritive value, microbial activity, and aerobic stability.$h[electronic resource] 260 $c2024 520 $aThe study aimed to determine the optimal ratio for the mixture of forage cactus and corn stover silage, emphasizing the evaluation of fermentative profile, microbial populations, dry matter losses, chemical composition, and aerobic stability. A completely randomized design with four treatments and five replications was employed in this study. Treatments included varying proportions of forage cactus in corn stover at ensiling (0%, 10%, 20%, and 40% of fresh matter). After a 100-day fermentation period, the assayed variables underwent regression analysis. Forage cactus inclusion led to linear dry matter and ether extract reductions, with crude protein showing a negative quadratic effect (p < 0.05). The pH and water-soluble carbohydrates exhibited negative quadratic effects with the increasing proportion of forage cactus (p < 0.05). Lactic and acetic acids exhibited quadratic effects, reaching their peaks at approximately 20% forage cactus (p < 0.05). Lactic acid bacteria demonstrated a linear decrease, while yeasts/molds displayed a negative quadratic effect (p < 0.05). Dry matter losses followed a quadratic pattern, with the minimum values observed at 20% forage cactus (p < 0.05). Additionally, the inclusion of forage cactus significantly enhanced aerobic stability (p < 0.05). The incorporation of 20% forage cactus into corn stover silage markedly improved its quality. 650 $aAnimal nutrition 650 $aFermentation 650 $aOpuntia 650 $aPastures 650 $aFermentação 650 $aOpuntia Ficus Indica 650 $aPalma Forrageira 650 $aSilagem 650 $aValor Nutritivo 653 $aAditivo nutricional 653 $aAtividade microbiana 653 $aEstabilidade aeróbica 653 $aHeterolático 653 $aPalha de milho 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. de 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aSANTOS, F. N. de S. 700 1 $aCAMPOS. F. S. 700 1 $aCAVALCANTI, H. S. 700 1 $aVIEIRA, D. de S. 700 1 $aLEITE, G. M. 700 1 $aCOELHO, D. F. O. 700 1 $aSANTANA, L. P. 700 1 $aGOMES, P. G. B. 700 1 $aTORRES JÚNIOR, P. da C. 700 1 $aSANTOS, M. A. C. 700 1 $aVIANA, N. B. 773 $tJournal of Arid Environments$gv. 220, 105123, 2024.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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