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41. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CUENCA, M. A. G.; GABRIEL, T. dos S.; PRATA, D. A. T.; SANTOS, E. M. Análise da tendência histórica de preços recebidos pelos produtores de laranja no estado de Sergipe e sua participação percentual na variação do valor bruto da produção citrícola estadual. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 20.; ANNUAL MEETING OF THE INTERAMERICAN SOCIETY FOR TROPICAL HOTRICULTURE, 54., 2008, Vitória. Frutas para todos: estratégias, tecnologias e visão sustentável. Vitória: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2008. Custos, comercialização e mercado. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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43. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CALDEIRA, M. V. W.; SCHUMACHER, M. V.; TEDESCO, N.; SANTOS, E. M. dos. Ciclagem de nutrientes em Acacia mearnsii de Wild. V. Quantificação de conteúdo de nutrientes na biomassa aérea de Acacia mearnsii de Wild. Procedência australiana. Ciência Rural, Santa Maria, RS, v. 30, n. 6, p. 977-982, nov./dez. 2000. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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50. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, E. M.; CALISTO, V.; BERNARDO, Z. H.; PAGLIARINI, M. S.; VALLE, C. B. Microsporogenesis in polyploid accessions of Brachiaria brizantha (Poaceae). In: Journal of Basic and Applied Genetics, Buenos Aires, v. 19, Sept. 2008. Suplement, Trabalho CV 5. Edição dos Resumos do XXXVII Congreso Argentino de Genetica, setembro 2008, Buenos Aires. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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53. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BEVITORI, R.; POPIELARSKA-KONIECZNA, M.; SANTOS, E. M. dos; GROSSI-DE-SÁ, M. F.; PETROFEZA, S. Morpho-anatomical characterization of mature embryo-derived callus of rice (Oryza sativa L.) suitable for transformation. Protoplasma, New York, v. 251, n. 3, p. 545-554, May 2014. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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54. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | ANDRADE, A. P. de; COSTA, R. G. da; SANTOS, E. M.; SILVA, D. S. da. Produção animal no semiárido: o desafio de disponibilizar forragem, em quantidade e com qualidade, na estação seca. Tecnololgia & Ciência Agropecuária, João Pessoa, v. 4, n. 4, p. 1-14, dez. 2010. Trabalho apresentado no 3º Simpósio Internacional sobre Caprinos e Ovinos de Corte (SINCORTE), em João Pessoa, Paraíba, Novembro 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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55. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CALDEIRA, M. V. W.; SCHUMACHER, M. V.; TADESCO, N.; PEREIRA, J. C.; SANTOS, E. M. dos. Producao de biomassa em uma procedencia autraliana de Acacia mearnsii De Wild. plantada no Sul do Brasil. Revista Arvore, Vicosa, v.24, n.2, p.201-206, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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57. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, E. M.; PIÑA-RODRIGUES, F.C.M.; LELES, P. S. S.; MELO, A. L.; SILVA, A. N.; FERRAZ, C. Análise do crescimento de Schizolobium amazonicum (Leguminosae) consorciado com Swientenia macrophylla King. (Meliaceae) em diferentes espacamentos na região de Iguarape-Acu (Para). In: CONGRESSO E EXPOSIÇÃO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 6., 2000, Porto Seguro. Resumos técnicos. Rio de Janeiro: Instituto Ambiental Biosfera, 2000. p.10-11. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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58. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | OLIVEIRA, M. B.; SANTOS, E. M. dos; INOCÊNCIO, A. P. M.; CUNHA, C. P. R.; LOBO JUNIOR, M.; PETROFEZA, S. Análise de enimas hidrolíticas durante a interação do fungo Sclerotinia sclerotiorum e plantas de feijoeiro (Phaseolus vulgaris L.). In: CONGRESSO DE GENÉTICA DO CENTRO-OESTE, 2., 2010, Anais... Goiânia. Goiânia: Universidade Federal de Goiás, 2010. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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59. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | SANTOS, E. M. dos; AZEVEDO, B. M. de; MARINHO, A. B.; CARVALHO, A. C. P. P. de; SARAIVA, K. R. Aclimatização de mudas micropropagadas de Bastão do Imperador em diferentes volumes de recipientes. Revista Ceres, Viçosa, v. 60, n. 1, p. 134-137, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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60. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | CALDEIRA, M. V. W.; PEREIRA, J. C.; SCHUMACHER, M. V.; DELLA-FLORA, J.B.; SANTOS, E. M. dos. Comparacao entre as concentracoes de nutrientes nas folhas e no folhedo em um povoamento de Acacia mearnsii De Wild. Revista Arvore, Vicosa, v.23, n.4, p.489-492, out./dez. 1999. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 189 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/02/2021 |
Data da última atualização: |
19/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MOURA, C. M. S.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, B. Y. S.; AZEVEDO, J. A. G.; PIMENTA FILHO E. C.; AZEVEDO, P. S.; SANTOS, E. M. |
Afiliação: |
C. M. Silva Moura; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; B. Y. S. Oliveira; J. A. G. Azevêdo; E. C. Pimenta Filho; P. S. Azevedo; E. M. Santos. |
Título: |
Different roughage: concentrate ratios and water supplies to feedlot lambs: carcass characteristics and meat chemical composition. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
The Journal of Agricultural Science, v. 157, n. 7-8, p. 643-649, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1017/S0021859620000076 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The current study evaluated the effects of dietary roughage:concentrate (R:C) ratios and water supply on the carcass characteristics and yield of lambs. Forty Santa Inês crossbred lambs with an average body weight (BW) of 19 ± 2.8 kg were evaluated in a completely randomized design with a 2 × 2 factorial arrangement consisting of two proportions of roughage and concentrate (30:70 and 70:30) and two levels of water supply (ad libitum and restricted to 0.5). The animals were slaughtered at an average weight of 28 ± 31 kg. Centesimal composition, colour parameters (L*, a* and b*), shear force, cooking losses and pH were determined on the Longissimus lumborum muscle. There was no interaction effect between the R:C ratio and water supply on the evaluated variables. Total BW gain, average daily gain and final BW were affected by water restriction and R:C ratio. Water restriction reduced total BW gain, average daily gain and final BW. No effect of water restriction was detected on slaughter weight, centesimal composition, colour variations, shear force, pH, weight or yield of carcass. No effect of water restriction and diets was observed on the cuts, except for neck weight. Carcass weight and yield were affected by the R:C ratios. Restricting the water supply to 0.5 does not affect the carcass weight or yield of Santa Inês crossbred lambs or their meat quality characteristics (centesimal composition, colour, shear force and pH measurements). A higher proportion of concentrate in the diet results in heavier hot and cold carcass weights. MenosThe current study evaluated the effects of dietary roughage:concentrate (R:C) ratios and water supply on the carcass characteristics and yield of lambs. Forty Santa Inês crossbred lambs with an average body weight (BW) of 19 ± 2.8 kg were evaluated in a completely randomized design with a 2 × 2 factorial arrangement consisting of two proportions of roughage and concentrate (30:70 and 70:30) and two levels of water supply (ad libitum and restricted to 0.5). The animals were slaughtered at an average weight of 28 ± 31 kg. Centesimal composition, colour parameters (L*, a* and b*), shear force, cooking losses and pH were determined on the Longissimus lumborum muscle. There was no interaction effect between the R:C ratio and water supply on the evaluated variables. Total BW gain, average daily gain and final BW were affected by water restriction and R:C ratio. Water restriction reduced total BW gain, average daily gain and final BW. No effect of water restriction was detected on slaughter weight, centesimal composition, colour variations, shear force, pH, weight or yield of carcass. No effect of water restriction and diets was observed on the cuts, except for neck weight. Carcass weight and yield were affected by the R:C ratios. Restricting the water supply to 0.5 does not affect the carcass weight or yield of Santa Inês crossbred lambs or their meat quality characteristics (centesimal composition, colour, shear force and pH measurements). A higher proportion of concentrate in th... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Composição química da carne; Raça Santa Inês. |
Thesagro: |
Caprino; Caprinocultura; Cordeiro; Dieta; Sistema de Alimentação. |
Thesaurus NAL: |
Ruminant nutrition. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221323/1/Different-roughage-concentrate-ratio-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 02532naa a2200301 a 4500 001 2130135 005 2021-02-19 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1017/S0021859620000076$2DOI 100 1 $aMOURA, C. M. S. 245 $aDifferent roughage$bconcentrate ratios and water supplies to feedlot lambs: carcass characteristics and meat chemical composition.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe current study evaluated the effects of dietary roughage:concentrate (R:C) ratios and water supply on the carcass characteristics and yield of lambs. Forty Santa Inês crossbred lambs with an average body weight (BW) of 19 ± 2.8 kg were evaluated in a completely randomized design with a 2 × 2 factorial arrangement consisting of two proportions of roughage and concentrate (30:70 and 70:30) and two levels of water supply (ad libitum and restricted to 0.5). The animals were slaughtered at an average weight of 28 ± 31 kg. Centesimal composition, colour parameters (L*, a* and b*), shear force, cooking losses and pH were determined on the Longissimus lumborum muscle. There was no interaction effect between the R:C ratio and water supply on the evaluated variables. Total BW gain, average daily gain and final BW were affected by water restriction and R:C ratio. Water restriction reduced total BW gain, average daily gain and final BW. No effect of water restriction was detected on slaughter weight, centesimal composition, colour variations, shear force, pH, weight or yield of carcass. No effect of water restriction and diets was observed on the cuts, except for neck weight. Carcass weight and yield were affected by the R:C ratios. Restricting the water supply to 0.5 does not affect the carcass weight or yield of Santa Inês crossbred lambs or their meat quality characteristics (centesimal composition, colour, shear force and pH measurements). A higher proportion of concentrate in the diet results in heavier hot and cold carcass weights. 650 $aRuminant nutrition 650 $aCaprino 650 $aCaprinocultura 650 $aCordeiro 650 $aDieta 650 $aSistema de Alimentação 653 $aComposição química da carne 653 $aRaça Santa Inês 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aOLIVEIRA, B. Y. S. 700 1 $aAZEVEDO, J. A. G. 700 1 $aPIMENTA FILHO E. C. 700 1 $aAZEVEDO, P. S. 700 1 $aSANTOS, E. M. 773 $tThe Journal of Agricultural Science$gv. 157, n. 7-8, p. 643-649, 2020.
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