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Registros recuperados : 190 | |
61. | | VARGAS, P. F.; BRAZ, L. T.; RESENDE, J. T. V. de; MAY, A.; SOUZA, E. de; Santos, E. M. dos. Avaliação da potencialidade do cultivo e consumo de hortaliças orgânicas. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 427-428, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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62. | | GOMES, D. L.; SANTOS, E. M. da C.; SANTOS, G. R. dos; ARAÚJO, K. D.; ANDRADE, A. P. de. Diversidade da Mesofauna invertebrada do solo na Caatinga Alagoana. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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63. | | CALDEIRA, M. V. W.; PEREIRA, J. C.; SCHUMACHER, M. V.; DELLA-FLORA, J.B.; SANTOS, E. M. dos. Comparacao entre as concentracoes de nutrientes nas folhas e no folhedo em um povoamento de Acacia mearnsii De Wild. Revista Arvore, Vicosa, v.23, n.4, p.489-492, out./dez. 1999. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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64. | | SANTOS, G. R. dos; SANTOS, E. M. da C.; ARAÚJO, K. D.; SOUZA, M. A; GOMES, D. L. Atividade microbiana relacionada à precipitação pluvial e temperatura do solo na Caatinga Alagoana. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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65. | | PARENTE, H. N.; ZANINE, A. de M.; SANTOS, E. M.; FERREIRA, D. de J.; OLIVEIRA, J. S. de. Comportamento ingestivo de ovinos em pastagem de tifton-85 (Cynodon ssp) na Região Nordeste do Brasil. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 38, n. 2, p. 210-215, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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66. | | CALDEIRA, M. V. W.; SCHUMACHER, M. V.; PEREIRA, J. C.; DELLA-FLORA, J.B.; SANTOS, E. M. dos. Concentracao e redistribuicao de nutrientes nas folhas e no folhedo em um povoamento de Acacia mearnsii De Wild. no Rio Grande do Sul. Ciencia Florestal, Santa Maria, v.9, n.1, p.19-24, jun. 1999. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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68. | | SANTOS, E. M. da C.; ARAÚJO, K. D.; ANDRADE, A. P. de; GOMES, D. L.; LIRA, E. dos S. Relação da macrofauna edáfica com temperatura e conteúdo de água do solo, na Caatinga Alagoana. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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69. | | SANTOS, E. M. dos; TAVARES, L. S.; FAYER, L.; BRANDAO, H. de M.; MUNK, M.; SANTOS, M. de O. Nanoencapsulated Lippia rotundifolia antimicrobial peptide: synthesis, characterization, antimicrobial activity, and cytotoxicity evaluations. Archives of Microbiology, v. 204, n. 3, 184, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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70. | | SANTOS, E. M. da C.; LIRA, E. dos S.; SANTOS, G. R. dos; ARAÚJO, K. D.; SOUZA, M. A. Liberação de C-CO2 relacionado ao carbono e matéria orgânica do solo no Semiárido Alagoano. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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71. | | PEREIRA, J. C.; CALDEIRA, M. V. W.; SCHUMACHER, M. V.; HOPPE, J. M.; SANTOS, E. M. dos. Estimativa do conteudo de nutrientes em um povoamento de Acacia mearnsii De Wild. no Rio Grande do Sul - Brasil. Revista Arvore, Vicosa, v.24, n.2, p.193-199, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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75. | | SILVA, L. de J. de S.; MENEGHETTI, G. A.; PINHEIRO, J. O. C.; SANTOS, E. M. dos; PARINTINS, D. M. O extrativismo como elemento de desenvolvimento e sustentabilidade na Amazônia: um estudo a partir das comunidades coletoras de castanha-do-brasil em Tefé, AM. Revista Destaques Acadêmicos, Lajeado, v. 11, n. 2, p. 168-187, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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76. | | PARENTE, H. N.; SANTOS, E. M.; ZANINE, A. de M.; OLIVEIRA, J. S.; FERREIRA, D. de J. Hábito de pastejo de caprinos da raça Saanen em pastagem de tifton 85 (Cynodon ssp). Revista da Faculdade de Zootecnia, Veterinária e Agronomia, Uruguaiana, v. 12, n. 1, p. 143-155. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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77. | | TAQUEDA, G. S.; AZEVEDO, H. C.; SANTOS, E. M.; MATOS, J. E.; BITTENCOURT, R. F.; BICUDO, S. D. Invluência de aspectos técnicos e anatômicos nos ídices de fertilidade baseado no desempenho da inseminação artificial transcervical em ovinos. ARS Veterinária, Jaboticabal, SP, v. 27, n. 2, 127-133, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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78. | | LIRA, E. dos S.; SOUZA, M. A.; SANTOS, E. M. da C.; GOMES, D. L.; ARAÚJO, K. D. Influência da temperatura do solo na decomposição foliar da Caatinga de Delmiro Gouveia, Alagoas. In: SIMPÓSIO DE MUDANÇAS CLIMÁTICAS E DESERTIFICAÇÃO NO SEMIÁRIDO BRASILEIRO, 4., 2015, Petrolina. Experiências e oportunidades para o desenvolvimento. Petrolina: Embrapa Semiárido, 2015. 1 CD-ROM. (Embrapa Semiárido. Documentos, 262). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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79. | | SANTOS, E. M.; PEDREIRA, E. M.; CARDOSO, C. E. L.; SOUZA, F. V. D.; SENA, M. das G. C. Variabilidade econômica, em condições de risco, da produção de artesanatos, a partir de resíduos da planta de sisal (Agave sisalana Perrine), na região do semi-árido. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE AGROECOLOGIA, 5., 2007, Guarapari.Guarapari: Associação Brasileira de Agroecologia, 2007. Trabalho/RBA - 2007 - 1300. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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80. | | SANTOS, E. M.; CUENCA, M. A. G.; PRATA, D. A. T.; GABRIEL, T. dos S.; OLIVEIRA, A. A. de. Tendência histórica dos preços do leite em Tocantins e sua influência sobre o valor bruto da produção. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 11.; SIMPÓSIO SERGIPANO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 1. 2008, Aracaju. Anais... Aracaju: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008. Sistemas de produção, administração e economia. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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Registros recuperados : 190 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
06/10/2022 |
Data da última atualização: |
12/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SILVA, E. G.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, T. M. B. e; GOIS, G. C.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; CAMPOS, F. S.; PERAZZO, A. F.; RIBEIRO, O. L.; YAMAMOTO, S. M. |
Afiliação: |
E. G. SILVA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; T. M. BARROS E SILVA, UNIVASF; G. C. GOIS, UNIVASF; E. M. SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; J. S. OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; F. S. CAMPOS, UFRPE; A. F. PERAZZO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; O. L. RIBEIRO, Federal University of Recôncavo Bahiano, Cruz das Almas, BA; S. M. YAMAMOTO, UNIVASF. |
Título: |
Carcass characteristics and meat quality of sheep fed buffel grass silage to replace corn silage. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
South African Journal of Animal Science, v. 51, n. 2, p. 231-240, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of the study was to evaluate the carcass characteristics, proximate composition, and sensorial attributes of meat from sheep fed diets in which buffelgrass silage replaced corn silage. Thirty-two intact male crossbred Santa Inês sheep with an average live weight of 20.09 ± 2.0 kg were housed in individual stalls and allotted at random to four treatments in which corn silage was replaced by buffelgrass silage at the levels of 0 (control), 33.3%, 66.6%, and 100%. After an adaption period of 10 days, the sheep were fed for an additional 61 days. Feed was offered ad libitum and corn silage comprised 60% of the diet for the control group. Carcass characteristics, non-carcass components and meat quality were evaluated. Hot carcass yield, cold carcass yield, true carcass yield, trimmings, fat weight, and mesenteric and omental fat weight were highest for the control group (P <0.05). Loin eye area had a quadratic response (P =0.02), with the largest areas being observed in animals fed the diet containing 66.6% buffelgrass silage. Liver weight (P <0.01), luminosity of the meat (P <0.05), and cooking loss (P <0.05) likewise had nonlinear responses to the concentration of buffelgrass silage in the diet. The treatments did not have significant negative influence on the nutritional and organoleptic characteristics of the meat. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Pequenos ruminantes; Silagem de milho. |
Thesagro: |
Capim Buffel; Dieta; Nutrição Animal; Ovino; Produto de Origem Animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Animal products; Small ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147163/1/Carcass-characteristics-and-meat-quality-of-sheep-fed-buffel-grass-silage-to-replace-corn-silage.-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 02400naa a2200361 a 4500 001 2147163 005 2023-01-12 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, E. G. 245 $aCarcass characteristics and meat quality of sheep fed buffel grass silage to replace corn silage.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe aim of the study was to evaluate the carcass characteristics, proximate composition, and sensorial attributes of meat from sheep fed diets in which buffelgrass silage replaced corn silage. Thirty-two intact male crossbred Santa Inês sheep with an average live weight of 20.09 ± 2.0 kg were housed in individual stalls and allotted at random to four treatments in which corn silage was replaced by buffelgrass silage at the levels of 0 (control), 33.3%, 66.6%, and 100%. After an adaption period of 10 days, the sheep were fed for an additional 61 days. Feed was offered ad libitum and corn silage comprised 60% of the diet for the control group. Carcass characteristics, non-carcass components and meat quality were evaluated. Hot carcass yield, cold carcass yield, true carcass yield, trimmings, fat weight, and mesenteric and omental fat weight were highest for the control group (P <0.05). Loin eye area had a quadratic response (P =0.02), with the largest areas being observed in animals fed the diet containing 66.6% buffelgrass silage. Liver weight (P <0.01), luminosity of the meat (P <0.05), and cooking loss (P <0.05) likewise had nonlinear responses to the concentration of buffelgrass silage in the diet. The treatments did not have significant negative influence on the nutritional and organoleptic characteristics of the meat. 650 $aAnimal nutrition 650 $aAnimal products 650 $aSmall ruminants 650 $aCapim Buffel 650 $aDieta 650 $aNutrição Animal 650 $aOvino 650 $aProduto de Origem Animal 653 $aAnálise sensorial 653 $aPequenos ruminantes 653 $aSilagem de milho 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aSILVA, T. M. B. e 700 1 $aGOIS, G. C. 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. 700 1 $aCAMPOS, F. S. 700 1 $aPERAZZO, A. F. 700 1 $aRIBEIRO, O. L. 700 1 $aYAMAMOTO, S. M. 773 $tSouth African Journal of Animal Science$gv. 51, n. 2, p. 231-240, 2021.
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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