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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
19/07/2023 |
Data da última atualização: |
19/07/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
OLIVEIRA, A. M. C.; JEAN, A.; SILVA, K. J. D. e; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R.; FRANCO, L. J. D.; ROCHA, M. de M. |
Afiliação: |
ADOLFO M. C. DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; ABDIAS JEAN, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; REGILDA S. DOS R. MOREIRA-ARAÚJO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO PIAUÍ; LUIS JOSE DUARTE FRANCO, CPAMN; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN. |
Título: |
Proximate composition, minerals, tannins, phytates and cooking quality of commercial cowpea cultivars. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Caatinga, v. 36, n. 3, p. 702-710, jul./set. 2023. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1983-21252023v36n322rc |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cowpea is a socioeconomically important legume in the Northeast region of Brazil, and the most grown and consumed type of bean, representing the main source of low-cost vegetable protein for rural and urban populations in this region. The objective of this work was to characterize the proximate composition, minerals, tannins, phytic acid, and cooking quality of whole grains of cowpea from the commercial cultivars BRS Aracê, BRS Inhuma, and BRS Xiquexique. |
Palavras-Chave: |
Composição mineral; Cozimento rápido; Fatores antinutricionais; Qualidade nutricional. |
Thesagro: |
Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1155043/1/11429-ARTIGO-PUBLICAR-67588-74835-10-20230711-1.pdf
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Marc: |
LEADER 01296naa a2200253 a 4500 001 2155043 005 2023-07-19 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/1983-21252023v36n322rc$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, A. M. C. 245 $aProximate composition, minerals, tannins, phytates and cooking quality of commercial cowpea cultivars.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aCowpea is a socioeconomically important legume in the Northeast region of Brazil, and the most grown and consumed type of bean, representing the main source of low-cost vegetable protein for rural and urban populations in this region. The objective of this work was to characterize the proximate composition, minerals, tannins, phytic acid, and cooking quality of whole grains of cowpea from the commercial cultivars BRS Aracê, BRS Inhuma, and BRS Xiquexique. 650 $aVigna Unguiculata 653 $aComposição mineral 653 $aCozimento rápido 653 $aFatores antinutricionais 653 $aQualidade nutricional 700 1 $aJEAN, A. 700 1 $aSILVA, K. J. D. e 700 1 $aMOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. 700 1 $aFRANCO, L. J. D. 700 1 $aROCHA, M. de M. 773 $tRevista Caatinga$gv. 36, n. 3, p. 702-710, jul./set. 2023.
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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