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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
19/10/2023 |
Data da última atualização: |
19/10/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MARCO, R. de; HERTER, F. G.; MARTINS, C. R.; GOLDSCHMIDT, R. J. Z.; CROSA, C. F. R. |
Afiliação: |
RUDINEI DE MARCO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; FLÁVIO GILBERTO HERTER, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; CARLOS ROBERTO MARTINS, CPACT; ROBERTO JOSÉ ZOPPOLO GOLDSCHMIDT, NATIONAL INSTITUTE OF AGRICULTURAL RESEARCH; CLAUDIA FARELA RIBEIRO CROSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS. |
Título: |
Effects of pollen sources on the quality of nuts borne by pecan cultivars Kiowa and Barton. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Comunicata Scientiae, Bom Jesus, v. 14, 2023. |
ISSN: |
2177-5133 |
DOI: |
https://doi.org/10.14295/cs.v14.3696 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Selection of pecan cultivars and their pollinizers is essential to reach maximum potential of production. Synchrony of blooming periods of cultivars may not be enough to ensure nut quality because of the xenia effect. This study aimed at evaluating effects of different pollinizers on dimensions and yields of fruit borne by cultivars Kiowa and Barton. Both cultivars were submitted to six treatments. Kiowa: no pollination, free pollination, self-pollination and pollination controlled by pollen from cultivars Cape Fear, Pawnee and Desirable. Barton: no pollination, free pollination, self-pollination and pollination controlled by pollen from cultivars Melhorada, Jackson and Success. Self-pollination decreased dimensions and yields of fruit and kernels. Pollen from different cultivars was found to exhibit positive and negative xenia effect on fruit characteristics. The largest fruit and the highest yield of kernels were reached when "Kiowa" was pollinized with "Desirable" and "Barton" was pollinized with "Success". |
Palavras-Chave: |
Cultivar Barton; Cultivar Kiowa. |
Thesagro: |
Noz; Noz Peca; Polinização; Variedade. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1157359/1/Artigo-Effects-of-pollen-sources.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
12/04/2019 |
Data da última atualização: |
17/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SILVA, M. A. S. da; STONE, L. F.; SANTOS, A. B. dos; CARVALHO, M. da C. S.; FERREIRA, C. M.; NASCENTE, A. S.; SANTOS, B. M. dos. |
Afiliação: |
MELLISSA ANANIAS SOLER DA SILVA, CNPAF; LUIS FERNANDO STONE, CNPAF; ALBERTO BAETA DOS SANTOS, CNPAF; MARIA DA CONCEICAO SANTANA CARVALHO, CNPAF; CARLOS MAGRI FERREIRA, CNPAF; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF; BERNARDO MENDES DOS SANTOS, CNPAF. |
Título: |
Nutrição e adubação do arroz irrigado na região do Cerrado. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: FLORES, R. A.; CUNHA, P. P. da; MARCHÃO, R. L.; MORAES, M. F. (Ed.). Nutrição e adubação de grandes culturas na região do Cerrado. Goiânia: UFG, 2019. |
Páginas: |
p. 225-281. |
ISBN: |
978-85-495-0258-2 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Introdução. Nitrogênio (N). Fósforo (P). Potássio (K). Enxofre (S). Cálcio (Ca) e Magnésio (Mg). Calagem. Micronutrientes. Considerações finais. |
Thesagro: |
Adubação; Arroz Irrigado; Cerrado; Macroelemento; Nitrogênio; Nutrição Vegetal; Oryza Sativa. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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