|
|
Registros recuperados : 22 | |
1. | | SANTOS, A. C. R.; OLIVEIRA, P. L.; TEIXEIRA, J. B.; PADILHA, L.; CARVALHO, C. H. S. Produção de calos embriogênicos em genótipos elite de café arábica. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia, SP. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biotecnologia aplicada à cadeia agroindustrial do café. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
3. | | MATIELLO, J. B.; ALMEIDA, S. R.; PEREIRA, L. S.; PADILHA, L.; SANTOS, A. C. R. Queda de frutos de café causada por excesso de carga. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISAS CAFEEIRAS, 34., 2008, Caxambú. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
4. | | SANTOS, A. C. R.; OLIVEIRA, P. L.; TEIXEIRA, J. B.; PADILHA, L.; CARVALHO, C. H. S. de. Produção de calos embriogênicos em genótipos elite de café arábica. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
6. | | SANTOS, A. C. R.; REZENDE, J. C. de; PASQUAL, M.; TEIXEIRA, J. B.; CARVALHO, C. H. S. de. Potencial de indução de calos embriogênicos em plantas matrizes da população siriema. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 34., 2008, Caxambú. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
7. | | REZENDE, J. C. de; CARVALHO, C. H. S. D.; SANTOS, A. C. R.; TEIXEIRA, J. B.; PASQUAL, M. Embriogênese somatica indireta em clones elite de Coffea arabica: multiplicação de calos. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 6., 2009, Vitória. Inovação científica, competitividade e mudanças climáticas: anais. Vitória: Consórcio Pesquisa Café, 2009. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
8. | | REZENDE, J. C. de; CARVALHO, C. H. S. de; SANTOS, A. C. R.; TEIXEIRA, J. B.; PASQUAL, M. Embriogênese somática indireta em clones elite de Coffea arabica: multiplicação de calos. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 6., 2009, Vitória. Inovação científica, competitividade e mudanças climáticas: anais. Vitória: Consórcio Pesquisa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
10. | | SANTOS, A. C. R.; REZENDE, J. C. de; PASQUAL, M.; TEIXEIRA, J. B.; CARVALHO, C. H. S. de. Influência de reguladores de crescimento no desenvolvimento de embriões somáticos de Coffea arabica. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 34., 2008, Caxambú. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
11. | | REZENDE, J. C. de; CARVALHO, C. H. S. de; PASQUAL, M.; SANTOS, A. C. R.; CARVALHO, S. M. de. Calli induction in leaf explants of coffee elite genotypes. Ciência Rural, Santa Maria, v.41, n.3, p. 384-389, mar, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
13. | | CARVALHO, C. H. S. de; SANTOS, A. C. R.; PALA, J.; MATIELLO, J. B.; ALMEIDA, S. R.; FERREIRA, R. A.; PAIVA, J. E. P. Produção de mudas clonais de café arábica em escala comercial via embriogênese somática. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 34., 2008, Caxambú. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
14. | | AZEVEDO, R. A. de; RUFINO, L. M. de A.; SANTOS, A. C. R. dos; SILVA, L. P. da; BONFÁ, H. C.; DUARTE, E. R.; GERASEEV, L. C. Desempenho de cordeiros alimentados com inclusão de torta de macaúba na dieta. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 11, p. 1663-1668, nov. 2012. Título em inglês: Performance of lambs fed with macauba pie inclusion in the diet Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
15. | | CARVALHO, P. A. de; MENDES, A. N. G.; REZENDE, J. C. de; SANTOS, A. C. R.; PASQUAL, M.; CARVALHO, C. H. S. de. Influência de meio de cultura e genótipo na embriogênese somática indireta de Coffea arabica L. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 34., 2008, Caxambú. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
16. | | MORATO, J. B.; CRUZ, I.; BORGES, I. D.; CASTRO, A. L. G. de; FERNANDES, P. A. S.; SILVA, N. T. A. da; SANTOS, A. C. R. dos. Densidade populacional de Dalbulus maidis e ocorrência de enfezamento em híbridos de milho. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 32., 2018, Lavras. Soluções integradas para os sistemas de produção de milho e sorgo no Brasil: resumos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2018. p. 16. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
17. | | RIBEIRO JUNIOR, C. S.; BARRETO, S. M. P.; GERASEEV, L. C.; DUARTE, E. R.; SANTOS, A. C. R.; VIEGAS, C. R. Efeito da inclusão da torta de macaúba sobre os parâmetros ruminais em caprinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Biotecnologia e sustentabilidade: anais. Brasília, DF: SBZ; Lavras: UFLA, 2008. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
18. | | CARVALHO, C. H. S. de; OLIVEIRA, P. L.; SANTOS, A. C. R.; FAGUNDES, A. V.; SOUZA, T.; REIS JÚNIOR, R. P. Efeito de reguladores de crescimento sobre a produção de brotos ortotrópicos axilares em mudas de café. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 5., 2007, Águas de Lindóia. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
19. | | ANDRADE, T. S. de; ALBERTINI, T. Z.; BARIONI, L. G.; MEDEIROS, S. R. de; MILLEN, D. D.; SANTOS, A. C. R. dos; GOULART, R. S.; LANNA, D. P. D. Perception of consultants, feedlot owners, and packers regarding management and marketing decisions on feedlots: a national survey in Brazil (Part II). Canadian Journal of Animal Science, v. 100, n. 4, p. 759-770, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
20. | | ANDRADE, T. S. de; ALBERTINI, T. Z.; BARIONI, L. G.; MEDEIROS, S. R. de; MILLEN, D. D.; SANTOS, A. C. R. dos; GOULART, R. S.; LANNA, D. P. D. Perception of consultants, feedlot owners, and packers regarding the optimal economic slaughter endpoint in feedlots: a national survey in Brazil (Part I). Canadian Journal of Animal Science, v. 100, n. 4, p. 745-758, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sudeste. |
| |
Registros recuperados : 22 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agricultura Digital. Para informações adicionais entre em contato com cnptia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
30/12/2020 |
Data da última atualização: |
11/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ANDRADE, T. S. de; ALBERTINI, T. Z.; BARIONI, L. G.; MEDEIROS, S. R. de; MILLEN, D. D.; SANTOS, A. C. R. dos; GOULART, R. S.; LANNA, D. P. D. |
Afiliação: |
THIAGO SÉRGIO DE ANDRADE, Esalq/USP; TIAGO ZANETT ALBERTINI, @Tech; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CPPSE; DANILO DOMINGUES MILLEN, Unesp; ANTÔNIO CARLOS RAMOS DOS SANTOS, Esalq/USP; RODRIGO SILVA GOULART, FZEA/USP; DANTE PAZZANESE DUARTE LANNA, Esalq/USP. |
Título: |
Perception of consultants, feedlot owners, and packers regarding the optimal economic slaughter endpoint in feedlots: a national survey in Brazil (Part I). |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Canadian Journal of Animal Science, v. 100, n. 4, p. 745-758, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1139/cjas-2019-0219 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract. Little information exists regarding the optimal economic slaughter endpoint (OSE) for feedlot-finished cattle in Brazil. This study investigated the perceptions of Brazilian feeders regarding the optimal time for slaughter. A total of 52 interviews were conducted involving nutritionist-consultants (n=23), feedlot owners (n=21), and packer-owned feedlots (n=8). The results showed that 65% of the interviewees used weight and fat cover, both estimated visually, to determine the moment for slaughter. Identifying the ideal time for slaughter was considered a challenge for respondents, and 85% of them recognized that their current slaughter endpoint identification method needed improvements. Regarding decision support systems, 58% of respondents reported they would purchase a computer program to help identify OSE, and 73% would be interested in incorporating a prototype of such a system into their feedlots. Carcass dressing (38%) and price (25%) were the main factors driving the feeder´s choice of meatpacker, followed by carcass premiums (10%). Meat quality was found to be an irrelevant criterion for Brazilian meatpackers in awarding both premiums (5%) and deductions (3%). Slaughter endpoint is determined subjectively by the Brazilian feeders, based on a visual evaluation of both weight and fatness |
Palavras-Chave: |
Carcass; Feedlot; Management. |
Thesagro: |
Carcaça; Confinamento; Gado; Gado de Corte. |
Thesaurus NAL: |
Beef; Beef cattle; Cattle; Feedlots. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02363naa a2200349 a 4500 001 2128876 005 2021-01-11 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1139/cjas-2019-0219$2DOI 100 1 $aANDRADE, T. S. de 245 $aPerception of consultants, feedlot owners, and packers regarding the optimal economic slaughter endpoint in feedlots$ba national survey in Brazil (Part I).$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAbstract. Little information exists regarding the optimal economic slaughter endpoint (OSE) for feedlot-finished cattle in Brazil. This study investigated the perceptions of Brazilian feeders regarding the optimal time for slaughter. A total of 52 interviews were conducted involving nutritionist-consultants (n=23), feedlot owners (n=21), and packer-owned feedlots (n=8). The results showed that 65% of the interviewees used weight and fat cover, both estimated visually, to determine the moment for slaughter. Identifying the ideal time for slaughter was considered a challenge for respondents, and 85% of them recognized that their current slaughter endpoint identification method needed improvements. Regarding decision support systems, 58% of respondents reported they would purchase a computer program to help identify OSE, and 73% would be interested in incorporating a prototype of such a system into their feedlots. Carcass dressing (38%) and price (25%) were the main factors driving the feeder´s choice of meatpacker, followed by carcass premiums (10%). Meat quality was found to be an irrelevant criterion for Brazilian meatpackers in awarding both premiums (5%) and deductions (3%). Slaughter endpoint is determined subjectively by the Brazilian feeders, based on a visual evaluation of both weight and fatness 650 $aBeef 650 $aBeef cattle 650 $aCattle 650 $aFeedlots 650 $aCarcaça 650 $aConfinamento 650 $aGado 650 $aGado de Corte 653 $aCarcass 653 $aFeedlot 653 $aManagement 700 1 $aALBERTINI, T. Z. 700 1 $aBARIONI, L. G. 700 1 $aMEDEIROS, S. R. de 700 1 $aMILLEN, D. D. 700 1 $aSANTOS, A. C. R. dos 700 1 $aGOULART, R. S. 700 1 $aLANNA, D. P. D. 773 $tCanadian Journal of Animal Science$gv. 100, n. 4, p. 745-758, 2020.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|