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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  15/03/2016
Data da última atualização:  18/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LUIZ, M. T.; REIS, L. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; SILVA FILHO, A. A.; FERREIRA, A. L.; PEREIRA, L. G. R.
Afiliação:  MARCELA TAVARES LUIZ, UFJF; LARISSA GOMES REIS, University of Sidney, Austrália; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; ADEMAR ALVES DA SILVA FILHO, UFJF; ALEXANDRE LIMA FERREIRA, UFSJ; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL.
Título:  Avaliação de extratos vegetais ricos em saponinas sobre a fermentação ruminal e a produção de metano entérico in vitro.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 13., 2015, Porto Alegre. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2015.
Páginas:  4 p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Compostos secundários; Metanogênese; Mitigação de metano; Produtos naturais.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL22709 - 1UPCPL - CDPL - CD 2015 / 05PL
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  18/06/2009
Data da última atualização:  19/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  VIANA, E. de S.; AMORIM, T. da S.; OLIVEIRA, L. A. de; REINHARDT, D. H. R. C.; SILVEIRA, F. G. F.; SANTANA, F. A.; SANTANA, P. N.
Afiliação:  ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; TATIANE DA SILVA AMORIM, CNPMF; LUCIANA ALVES DE OLIVEIRA, CNPMF; DOMINGO HAROLDO RUDOLFO C REINHARDT, CNPMF; Felipe Gomes Frederico da Silveira, UFRB; Fernanda Alves Santana, UFRB; Paula Nascimento Santana, UFRB.
Título:  Physicochemical characteristics of minimally processed 'Pérola' pineapples treated with edible coatings.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, Leuven, n. 822, p. 291-300, mar. 2009.
ISSN:  0567-7572
Idioma:  Inglês
Notas:  Edição de Proceedings of the VI International Pineapple Symposium, João Pessoa, nov. 2007. Disponível também em CD-ROM e on-line.
Conteúdo:  Pineapple minimum processing (MP) has been conquering an increasing market share as long as consumers demand products with quality, convenience and practicality. Edible coatings are applied to increase shelf life of minimally processed vegetables and to keep their quality. This work aimed at evaluating the effect of the use of combined post-harvest treatments on the appearance and on physical-chemical characteristics of ?Pérola? pineapples minimally processed, harvested at two apparent maturation stages. ?Pérola? pineapple fruits were submitted to MP, including dipping into suspensions of edible coatings with cassava starch containing gelatin or sorbitol. Fruits were stored in a cold room at 7°C for eight days and analyzed every two days in relation to firmness, total soluble solids (TSS), pH, total titratable acidity (TTA), ratio TSS/TTA, vitamin C, contents of total and reducing sugars and peroxidase activity. The experimental design was a completely randomized one with three replications. Better results were obtained for "green-ripe" pineapples treated with antioxidant agent or an edible coating containing cassava starch, as they kept characteristics of fresh fruits during the entire period of storage. The majority of changes observed along the storage period of the fruits could be attributed to differences in their maturation stages and not to the treatments evaluated.
Palavras-Chave:  Gelatine; Maturation stage; Minimum processing.
Thesagro:  Abacaxi; Ananás Comosus.
Thesaurus NAL:  starch.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF25676 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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