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Registros recuperados : 366 | |
161. | | BARROS, E. S.; SANTANA, A. E. G. LOPEZ, A. M. Q. Mecanismos bioquimico-fisiologicos da interacao Cocos nuciferae-Rhadinaphelenehus cocophylus. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 26., 1993, Aracaju, SE. [Resumos]. Brasilia: Sociedade Brasileira de Fitopatologia, 1993. p.331-331 Fitopatologia Brasileira, Brasilia, v.18, suplemento, jul. 1993. Resumo n.399. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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169. | | BATISTA, K. T.; LEMOS, W. de P.; SANTANA, A. C. de. Práticas tradicionais de produção agroextrativista de açaizeiros existentes na região das ilhas do município de Cametá, Pará. Cadernos de Agroecologia, v. 10, n. 3, out. 2015. Edição dos Resumos do IX Congresso Brasileiro de Agroecologia e IV Seminário Estadual de Agroecologia, Belém, PA, set./out. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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170. | | SANTANA, A. F. de C.; MOTA, J. H.; YURI, J. E.; RESENDE, G. M. de. Produtividade de raízes de cenoura em função de doses de cama de frango e termofosfato magnesiano. In: ENCONTRO LATINO-AMERICANO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 19.; ENCONTRO LATINO AMERICANO DE PÓS GRADUAÇÃO, 15.; ENCONTRO LATINO AMERICANO DE INICIAÇÃO CIENTIFÍCA JÚNIOR, 9.; ENCONTRO NACIONAL DE INICIAÇÃO À DOCÊNCIA, 5., 2015, São José dos Campos. Ciência, luz e tecnologia. São José dos Campos: UNIVAP, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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176. | | ROMÃO, R. L.; SANTANA, A.; SOUZA, F. de F.; MISTURA, C.; CAVALCANTI, G.; MOREIRA, J. N. Resgate e conservação de germoplasma de Stylosanthes em áreas do semi-árido baiano. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2008, Brasilia, DF. Anais... Brasilia, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2008. p. 284. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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177. | | ROMÃO, R. L.; FRANÇA, F.; SANTANA, A. dos S.; MISTURA, G. C. da; MOREIRA, J. N. Resgate de germoplasma de Stylosanthes em áreas do semi-árido baiano. In: ENCONTRO DA REDE DE RECURSOS GENÉTICOS VEGETAIS DO ESTADO DA BAHIA, 3.; SIMPÓSIO DE RECURSOS GENÉTICOS DE PLANTAS CULTIVADAS NO NORDESTE BRASILEIRO, 2., 2008, Vitória da Conquista. Resumos expandidos... Vitória da Conquista: UESB, 2008. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 366 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
23/07/2012 |
Data da última atualização: |
23/01/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SANTANA, A. C.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.; LEITE, R. S.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I. |
Afiliação: |
ANDRÉIA CRISTINA SANTANA, UEL; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; JOSEMEYRE BONIFÁCIO DA SILVA, UEL; ELZA IOUKO IDA, UEL. |
Título: |
Evaluation of the shelf-life of vegetable-type soybean pods. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 55, n. 4, p. 591-595, Jul./Aug. 2012. |
ISSN: |
1516-8913 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The shelf-life of the vegetable-type soybean pods stored under different conditions was evaluated by chemical characteristics and color. The pods were harvested in the R6 stage and stored either at 30 or 7ºC for 9 d. After the storage period, the pods were blanched and threshed, and the immature green grains were used for the analysis. The protein content decreased after 6 d of storage at 7ºC. There was no difference in the lipid content after the storage at 30 and 7ºC for 9 d. The starch and sucrose contents decreased after the first day of storage at 30ºC. There was no difference in trypsin inhibitor activity until 6 d of storage at 30 and 7ºC. The green color of the pods that was an indication of the quality that was maintained when stored at 7ºC during 3 d. To preserve the quality of vegetable-type soybean, pods should be stored at 30ºC and consumed within 24 h or stored at 7ºC for up to 3 d of storage. |
Palavras-Chave: |
Alimentação humana; Inibidor de tripsina; Soja hortaliça; Trypsin inhibitor; Vegetable-type soybean; Vida útil; Vida-de-prateleira. |
Thesagro: |
Amido; Análise Química; Armazenamento; Cor; Glycine Max; Soja. |
Thesaurus NAL: |
color; starch; sucrose. |
Categoria do assunto: |
-- Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63441/1/2012v55n4p591brazilianarchivesbiologytechnology.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/62240/1/evaluation.braz.arch.biol.tech.2012.pdf
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Marc: |
LEADER 01963naa a2200385 a 4500 001 1930997 005 2013-01-23 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1516-8913 100 1 $aSANTANA, A. C. 245 $aEvaluation of the shelf-life of vegetable-type soybean pods. 260 $c2012 520 $aThe shelf-life of the vegetable-type soybean pods stored under different conditions was evaluated by chemical characteristics and color. The pods were harvested in the R6 stage and stored either at 30 or 7ºC for 9 d. After the storage period, the pods were blanched and threshed, and the immature green grains were used for the analysis. The protein content decreased after 6 d of storage at 7ºC. There was no difference in the lipid content after the storage at 30 and 7ºC for 9 d. The starch and sucrose contents decreased after the first day of storage at 30ºC. There was no difference in trypsin inhibitor activity until 6 d of storage at 30 and 7ºC. The green color of the pods that was an indication of the quality that was maintained when stored at 7ºC during 3 d. To preserve the quality of vegetable-type soybean, pods should be stored at 30ºC and consumed within 24 h or stored at 7ºC for up to 3 d of storage. 650 $acolor 650 $astarch 650 $asucrose 650 $aAmido 650 $aAnálise Química 650 $aArmazenamento 650 $aCor 650 $aGlycine Max 650 $aSoja 653 $aAlimentação humana 653 $aInibidor de tripsina 653 $aSoja hortaliça 653 $aTrypsin inhibitor 653 $aVegetable-type soybean 653 $aVida útil 653 $aVida-de-prateleira 700 1 $aCARRÃO-PANIZZI, M. C. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G. 700 1 $aLEITE, R. S. 700 1 $aSILVA, J. B. da 700 1 $aIDA, E. I. 773 $tBrazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba$gv. 55, n. 4, p. 591-595, Jul./Aug. 2012.
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