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Registros recuperados : 56 | |
44. | | MARTINS, F. M.; BELARMINO, L. C.; SLUSZZ, T.; MONTICELLI, C. J.; MIELE, M.; SANDI, A. J. Modelo multicritério para avaliação potencial de negócios tecnológicos na agricultura. Cadernos de Ciência & Tecnologia, Brasília, DF, v. 28, n. 1, p. 189-222, 2011. Projeto: 04.06.03.020. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado; Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
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46. | | SOUZA, M. V. N. de; MIELE, M.; SANDI, A. J.; WOLOSZYN, N.; PALHARES, J. C. P. Evolução do suíno reprodutor da Embrapa, macho sintético, e os impactos gerados por esta tecnologia nos âmbitos econômico, social e ambiental In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 47, Porto Alegre. Anais... Porto Alegre: SOBER, 2009. Porto Alegre, 2009. 1 CD-ROM Subprojeto: 16.00.30.004-00 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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47. | | MIELE, M.; SANTOS FILHO, J. I. dos; MARTINS, F. M.; SANDI, A. J. O desenvolvimento da suinocultura brasileira nos últimos 35 anos. In: SOUZA, J. C. P. V. B.; TALAMINI, D. J. D.; SCHEUERMANN, G. N.; SCHMIDT, G. S. (Ed.). Sonho, desafio e tecnologia: 35 anos de contribuições da Embrapa Suínos e Aves. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2011. p. 85-102. Projeto: 11.11.11.111. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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48. | | MARTINS, F. M.; BELARMINO, L. C.; SANDI, A. J.; MIELE, M.; SLUSZZ, T.; MONTICELLI, C. J. Desenvolvimento de modelo multicritérios para seleção de tecnologias com potencial para aplicação em empresas de base tecnológica. In: COLDEBELLA, A.; SCHEUERMANN, G. N. (Ed.). Relatório de projetos concluídos 2011. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2012. p. 23-42. (Embrapa Suínos e Aves. Documentos, 156) Projeto/Plano de ação: 04.06.03.020 Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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49. | | MARTINS, F. M.; SANDI, A. J.; AVILA, V. S. de; SANTOS FILHO, J. I. dos. Turkey production costs in the State Of Santa Catarina, Brazil. In: WORLD´S POULTRY CONGRESS, 24., 2012, Salvador. Abstract... Salvador: WSPA, 2012. 1 CD-ROM. World's Poultry Science Journal, v. 68, supl. 1, 2012. Projeto/Plano de Ação: 04.08.08.017. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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50. | | BAVARESCO, C.; KRABBE, E. L.; GOPINGER, E.; SANDI, A. J.; MARTINEZ, F. N.; WERNICK, B.; ROLL, V. F. B. Hybrid phytase and carbohydrases in corn and soybean meal-based diets for broiler chickens: performance and production costs. Brazilian Journal of Poultry Science, v. 22, n. 1, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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51. | | MIELE, M.; SILVA, M. L. B. da; NICOLOSO, R. da S.; CORREA, J. C.; HIGARASHI, M. M.; KUNZ, A.; SANDI, A. J. Avaliação Técnica-Econômica das Rotas de Tratamento dos Efluentes de uma Usina de Biogás no Município de Tupandi, Rio Grande do Sul. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2013. 51 p. (EMBRAPA-CNPSA. Documentos, 161). Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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52. | | MIELE, M.; ALMEIDA, M. M. T. B.; MONTICELLI, C. J.; OLIVEIRA, O. C. de; BOFF, J. A.; PALHARES, J. C. P.; SANDI, A. J.; CARDOSO, L. S. Caracterização da suinocultura no Brasil a partir do censo agropecuário 2006 do IBGE. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2013. 149 p. (Embrapa Suínos e Aves. Documentos, 160). Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
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53. | | MORES, N.; AMARAL, A. L. do; LIMA, G. J. M. M. de; DALLA COSTA, O. A.; COLDEBELLA, A.; MIELE, M.; SANDI, A. J.; OLIVEIRA, P. A. V. de. Produção de suínos em família, sem uso preventivo de antimicrobiano e privilegiando o bem-estar animal. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2013 118 p. (Embrapa Suínos e Aves. Sistemas de Produção, 5). Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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54. | | MIELE, M.; SILVA, M. L. B. da; NICOLOSO, R. da S.; CORREA, J. C.; HIGARASHI, M. M.; KUNZ, A.; SANDI, A. J. Tratamento dos efluentes de usinas de biogás. Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 24, n. 1, p. 31-45, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Unidades Centrais. |
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55. | | MIELE, M.; ABREU, P. G. de; ABREU, V. M. N.; JAENISCH, F. R. F.; MARTINS, F. M.; MAZZUCO, H.; SANDI, A. J.; SANTOS FILHO, J. I. dos; TREVISOL, I. M. Coeficientes técnicos para o cálculo do custo de produção de frango de corte, 2010. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2010. 14 p. (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado Técnico, 483) Projeto/Plano de Ação: ...... Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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56. | | MARTINS, F. M.; SANTOS FILHO, J. I. dos; SANDI, A. J.; MIELE, M.; LIMA, G. J. M. M. de; BERTOL, T. M.; AMARAL, A. L. do; MORES, N.; KICH, J. D.; DALLA COSTA, O. A. Coeficientes técnicos para o cálculo do custo de produção de suínos, 2012. Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2012. 10 p. (Embrapa Suínos e Aves. Comunicado técnico, 506). Projeto/Plano de Ação: 04.08.08.017. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 56 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
07/12/2020 |
Data da última atualização: |
07/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BAVARESCO, C.; KRABBE, E. L.; GOPINGER, E.; SANDI, A. J.; MARTINEZ, F. N.; WERNICK, B.; ROLL, V. F. B. |
Afiliação: |
CAROLINE BAVARESCO, UFPel; EVERTON LUIS KRABBE, CNPSA; EDENILSE GOPINGER, Zootecnista; ARI JARBAS SANDI, CNPSA; FERNANDO N. MARTINEZ, Basf S/A; BRUNO WERNICK, Basf S/A; VICTOR FERNANDO BUTTOW ROLL, UFPel. |
Título: |
Hybrid phytase and carbohydrases in corn and soybean meal-based diets for broiler chickens: performance and production costs. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Poultry Science, v. 22, n. 1, 2020. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1806-9061-2019-1178 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: This study aimed to evaluate the effect of using 500 FTU/kg ofhybrid phytase (created from three bacteria ? Natuphos E), with or without xylanase and glucanase (560 TXU/kg; 250 TGU/kg) ? Natugrain TS, in corn and soybean meal-based diets, with nutritional reductions in metabolizable energy (ME), Ca, and available phosphorus (AP), on performance parameters and production costs in broiler chickens. The 1875chickens were housed in boxes and distributed among 5 treatments with 15 replicates of 25 chickens each. The experiment included a positive control (the diet of which met the nutritional requirements of the birds), two negative controls (with ME reductions of 70 and 100 kcal/kg, and fixed reductions in Ca [0.16%] and AP [0.15%]), and two treatments with identical nutritional reductions in addition to enzyme supplementation. The treatments included the following: PC=positive control (basal diet (BD) corn and soybean meal); R_70 = BD with reduction of 70 kcal/kg, Ca and AP;R_100 = BD with reduction of 100 kcal, Ca and AP; R_70 + P =BD with reduction of 70 kcal/kg, Ca and AP + phytase (500 FTU/kg); R_100 + P + XG =BD with reduction of 100 kcal/kg, Ca and AP + phytase (500 FTU/kg) + xylanase (560 TXU/kg) + glucanase (250 TGU/kg). Performance parameters, carcass yield, and production costs (USD/ton chilled carcass) were evaluated. In conclusion, the reductions of 70 kcal/kg, 0.16% Ca, and 0.15% AP did not affect performance in chickens over 42 days, if diets were supplemented with hybrid phytase (500 FTU/kg). Supplementation with hybrid phytase and carbohydrases in diets with reductions of 100 kcal/kg, 0.16% Ca, and 0.15% AP led to lower production costs. MenosAbstract: This study aimed to evaluate the effect of using 500 FTU/kg ofhybrid phytase (created from three bacteria ? Natuphos E), with or without xylanase and glucanase (560 TXU/kg; 250 TGU/kg) ? Natugrain TS, in corn and soybean meal-based diets, with nutritional reductions in metabolizable energy (ME), Ca, and available phosphorus (AP), on performance parameters and production costs in broiler chickens. The 1875chickens were housed in boxes and distributed among 5 treatments with 15 replicates of 25 chickens each. The experiment included a positive control (the diet of which met the nutritional requirements of the birds), two negative controls (with ME reductions of 70 and 100 kcal/kg, and fixed reductions in Ca [0.16%] and AP [0.15%]), and two treatments with identical nutritional reductions in addition to enzyme supplementation. The treatments included the following: PC=positive control (basal diet (BD) corn and soybean meal); R_70 = BD with reduction of 70 kcal/kg, Ca and AP;R_100 = BD with reduction of 100 kcal, Ca and AP; R_70 + P =BD with reduction of 70 kcal/kg, Ca and AP + phytase (500 FTU/kg); R_100 + P + XG =BD with reduction of 100 kcal/kg, Ca and AP + phytase (500 FTU/kg) + xylanase (560 TXU/kg) + glucanase (250 TGU/kg). Performance parameters, carcass yield, and production costs (USD/ton chilled carcass) were evaluated. In conclusion, the reductions of 70 kcal/kg, 0.16% Ca, and 0.15% AP did not affect performance in chickens over 42 days, if diets were supple... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Custo de Produção; Dieta; Energia; Enzima; Frango de Corte; Milho. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02521naa a2200277 a 4500 001 2127755 005 2020-12-07 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1590/1806-9061-2019-1178$2DOI 100 1 $aBAVARESCO, C. 245 $aHybrid phytase and carbohydrases in corn and soybean meal-based diets for broiler chickens$bperformance and production costs.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aAbstract: This study aimed to evaluate the effect of using 500 FTU/kg ofhybrid phytase (created from three bacteria ? Natuphos E), with or without xylanase and glucanase (560 TXU/kg; 250 TGU/kg) ? Natugrain TS, in corn and soybean meal-based diets, with nutritional reductions in metabolizable energy (ME), Ca, and available phosphorus (AP), on performance parameters and production costs in broiler chickens. The 1875chickens were housed in boxes and distributed among 5 treatments with 15 replicates of 25 chickens each. The experiment included a positive control (the diet of which met the nutritional requirements of the birds), two negative controls (with ME reductions of 70 and 100 kcal/kg, and fixed reductions in Ca [0.16%] and AP [0.15%]), and two treatments with identical nutritional reductions in addition to enzyme supplementation. The treatments included the following: PC=positive control (basal diet (BD) corn and soybean meal); R_70 = BD with reduction of 70 kcal/kg, Ca and AP;R_100 = BD with reduction of 100 kcal, Ca and AP; R_70 + P =BD with reduction of 70 kcal/kg, Ca and AP + phytase (500 FTU/kg); R_100 + P + XG =BD with reduction of 100 kcal/kg, Ca and AP + phytase (500 FTU/kg) + xylanase (560 TXU/kg) + glucanase (250 TGU/kg). Performance parameters, carcass yield, and production costs (USD/ton chilled carcass) were evaluated. In conclusion, the reductions of 70 kcal/kg, 0.16% Ca, and 0.15% AP did not affect performance in chickens over 42 days, if diets were supplemented with hybrid phytase (500 FTU/kg). Supplementation with hybrid phytase and carbohydrases in diets with reductions of 100 kcal/kg, 0.16% Ca, and 0.15% AP led to lower production costs. 650 $aCusto de Produção 650 $aDieta 650 $aEnergia 650 $aEnzima 650 $aFrango de Corte 650 $aMilho 700 1 $aKRABBE, E. L. 700 1 $aGOPINGER, E. 700 1 $aSANDI, A. J. 700 1 $aMARTINEZ, F. N. 700 1 $aWERNICK, B. 700 1 $aROLL, V. F. B. 773 $tBrazilian Journal of Poultry Science$gv. 22, n. 1, 2020.
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