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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
04/03/2011 |
Data da última atualização: |
05/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
SANTOS, K. M. O. dos; VIEIRA, A. D. da S.; BENEVIDES, S. D.; BURITI, F. C. A.; EGITO, A. S. do; LAGUNA, L. E. |
Afiliação: |
KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC; Antônio Diogo da Silva Vieira, Graduação - IFCE - Sobral, CE; SELENE DAIHA BENEVIDES, CNPC; Flávia Carolina Alonso Buriti, Nutricionista - Bolsista DCR/CNPq-FUNCAP; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; LUIS EDUARDO LAGUNA, CNPC. |
Título: |
Processamento de queijo caprino probiótico tipo coalho adicionado de Lactobacillus acidophilus. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2010. |
Páginas: |
8 p. |
Série: |
(Embrapa Caprinos e Ovinos. Comunicado Técnico, 119). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Com base na tecnologia de fabricação do queijo de coalho de leite de cabra, e utilizando uma cultura comercial de reconhecidamente probiótica, foi desenvolvido um processo para a produção agroindustrial de queijo caprino probiótico em pequena escala. A segurança e os efeitos probióticos de diversas cepas de são bastante estudados e amplamente reconhecidos (HOLZAPFEL; SCHILLINGER, 2002). |
Palavras-Chave: |
Alimento funcional; Fabricação; Probiótico; Queijo de cabra. |
Thesagro: |
Caprino; Processamento; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus Nal: |
Food processing; Food technology; Goat cheese; Health foods; Lactobacillus acidophilus. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/31717/1/UMT-Cot-119.pdf
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Marc: |
LEADER 01402nam a2200337 a 4500 001 1880106 005 2019-04-05 008 2010 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 245 $aProcessamento de queijo caprino probiótico tipo coalho adicionado de Lactobacillus acidophilus.$h[electronic resource] 260 $aSobral: Embrapa Caprinos e Ovinos$c2010 300 $a8 p. 490 $a(Embrapa Caprinos e Ovinos. Comunicado Técnico, 119). 520 $aCom base na tecnologia de fabricação do queijo de coalho de leite de cabra, e utilizando uma cultura comercial de reconhecidamente probiótica, foi desenvolvido um processo para a produção agroindustrial de queijo caprino probiótico em pequena escala. A segurança e os efeitos probióticos de diversas cepas de são bastante estudados e amplamente reconhecidos (HOLZAPFEL; SCHILLINGER, 2002). 650 $aFood processing 650 $aFood technology 650 $aGoat cheese 650 $aHealth foods 650 $aLactobacillus acidophilus 650 $aCaprino 650 $aProcessamento 650 $aTecnologia de alimento 653 $aAlimento funcional 653 $aFabricação 653 $aProbiótico 653 $aQueijo de cabra 700 1 $aVIEIRA, A. D. da S. 700 1 $aBENEVIDES, S. D. 700 1 $aBURITI, F. C. A. 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aLAGUNA, L. E.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
23/01/2017 |
Data da última atualização: |
30/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
VARGAS, R. T.; SOUZA, F. N.; BRITO, M. A. V. P. e; BRITO, J. R. F.; LEITE, M. O.; FONSECA, L. M.; SAMPAIO, I. B. M.; CERQUEIRA, M. M. O. P. |
Afiliação: |
Renison T. Vargas, UFMG; Fernando N. Souza, UFMG; MARIA APARECIDA V PAIVA E BRITO, CNPGL; José R. F. Brito, Pesquisador aposentado - Embrapa Gado de Leite; Mônica O. Leite, UFMG; Leorges M. Fonseca, UFMG; Ivan B. M. Sampaio, UFMG; Mônica M. O. P. Cerqueira, UFMG. |
Título: |
Partial budget analysis of prepartum antimicrobial therapy and Escherichia coli J5 vaccination of dairy heifers and their effect on milk production and milk quality parameters. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Veterinária Brasileira, v. 36, n. 2, p. 77-82, 2016. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Abstract: This study aimed to determine whether prepartum antimicrobial and/or Escherichia coli J5 vaccination in dairy heifers influence the milk production, milk quality, and estimate their economic benefit. Thus, 33 dairy heifers were enrolled in four groups using a split-splot design. Groups were: (G1) prepartum antimicrobial infusion and vaccination with an E. coli J5 bacterin, (G2) prepartum antimicrobial infusion, (G3) vaccination with an E. coli J5 bacterin, and (G4) control heifers. Composite milk samples for somatic cell count, total bacteria count and milk composition were collected 15 days after calving and every 15 days until the end of the experiment. Bacteriological analysis was carried out at the end of study. The milk production and the incidence of clinical cases of mastitis, as well as the costs associated with them were recorded. The results demonstrate a reduction on clinical mastitis rates by preventive strategies, which implicated in lower volume of discarded milk (0.99, 1.01, 1.04 and 3.98% for G1, G2, G3 and G4, respectively) and higher economic benefit. Thus, in well-managed dairy herds the prevention of heifer mastitis by vaccination or antimicrobial therapy can reduce the amount of antimicrobials needed to treat clinical mastitis cases and the days of discarded milk. |
Palavras-Chave: |
Antimicrobial treatment; Vaccine. |
Thesaurus NAL: |
dairy cows; mastitis; milk. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153793/1/Cnpgl-2016-PesqVetBras-Partial.pdf
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Marc: |
LEADER 02168naa a2200265 a 4500 001 2061512 005 2023-01-30 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVARGAS, R. T. 245 $aPartial budget analysis of prepartum antimicrobial therapy and Escherichia coli J5 vaccination of dairy heifers and their effect on milk production and milk quality parameters.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aAbstract: This study aimed to determine whether prepartum antimicrobial and/or Escherichia coli J5 vaccination in dairy heifers influence the milk production, milk quality, and estimate their economic benefit. Thus, 33 dairy heifers were enrolled in four groups using a split-splot design. Groups were: (G1) prepartum antimicrobial infusion and vaccination with an E. coli J5 bacterin, (G2) prepartum antimicrobial infusion, (G3) vaccination with an E. coli J5 bacterin, and (G4) control heifers. Composite milk samples for somatic cell count, total bacteria count and milk composition were collected 15 days after calving and every 15 days until the end of the experiment. Bacteriological analysis was carried out at the end of study. The milk production and the incidence of clinical cases of mastitis, as well as the costs associated with them were recorded. The results demonstrate a reduction on clinical mastitis rates by preventive strategies, which implicated in lower volume of discarded milk (0.99, 1.01, 1.04 and 3.98% for G1, G2, G3 and G4, respectively) and higher economic benefit. Thus, in well-managed dairy herds the prevention of heifer mastitis by vaccination or antimicrobial therapy can reduce the amount of antimicrobials needed to treat clinical mastitis cases and the days of discarded milk. 650 $adairy cows 650 $amastitis 650 $amilk 653 $aAntimicrobial treatment 653 $aVaccine 700 1 $aSOUZA, F. N. 700 1 $aBRITO, M. A. V. P. e 700 1 $aBRITO, J. R. F. 700 1 $aLEITE, M. O. 700 1 $aFONSECA, L. M. 700 1 $aSAMPAIO, I. B. M. 700 1 $aCERQUEIRA, M. M. O. P. 773 $tPesquisa Veterinária Brasileira$gv. 36, n. 2, p. 77-82, 2016.
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Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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