Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  02/03/2010
Data da última atualização:  02/03/2010
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  ZORZATTO, C.; CHIARI, L.; VALLE, C. B. do; LEGUIZAMON, G. O. de C.; GALVÃO, A. R. T.; ALMEIDA, C. C. M.; SCHUSTER, I.; PAGLIARINI, M. S.
Afiliação:  C. ZORZATTO, UEM; LUCIMARA CHIARI, CNPGC; CACILDA BORGES DO VALLE, CNPGC; GISELE OLIVAS DE CAMPOS LEGUIZAMON, CNPGC; A. R. T. GALVÃO, UNIDERP; C. C. M. ALMEIDA, UCDB; I. SCHUSTER, Cooperativa Central de Pesquisa Agrícola - Coodetec; M. S. PAGLIARINI, UEM.
Título:  Identificação de marcadores moleculares ligados à apomixia em Brachiaria humidicola.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE, 4., 2008, Campo Grande, MS. Anais [da]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2008. 1 CD-ROM. Editores técnicos Valdemir Antônio Laura, Paulo Henrique Nogueira Biscola.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi identificar marcadores moleculares ligados à apomixia em Brachiaria humidicola, utilizando a técnica de RAPD associada à estratégia de BSA (Bulked Segregant Analysis).
Palavras-Chave:  Braquiária.
Thesagro:  Apomixia; Brachiaria Humidicola; Gramínea Forrageira; Melhoramento Genético Vegetal; Pastagem.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC12965 - 1UMTPL - CDCD-110JOR
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  30/04/2020
Data da última atualização:  30/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  GALDINO, I. K. C. P. de O.; SALLES, H. O.; SANTOS, K. M. O. dos; VERAS, G.; BURITI, F. C. A.
Afiliação:  ISADORA KALINE CAMELO PIRES DE OLIVEIRA GALDINO, Universidade Estadual da Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil; HEVILA OLIVEIRA SALLES, CNPC; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; GERMANO VERAS, Universidade Estadual da Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil; FLÁVIA CAROLINA ALONSO BURITI, Universidade Estadual da Paraíba (UFPB) - Campina Grande, PB, Brazil.
Título:  Proximate composition determination in goat cheese whey by near infrared spectroscopy (NIRS).
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  PeerJ, v. 8, e8619, Feb. 2020.
DOI:  10.7717/peerj.8619
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: In Brazil, over the last few years there has been an increase in the production and consumption of goat cheeses. In addition, there was also a demand to create options to use the whey extracted during the production of cheeses. Whey can be used as an ingredient in the development of many products. Therefore, knowing its composition is a matter of utmost importance, considering that the reference methods of food analysis require time, trained labor and expensive reagents for its execution. Methods: Goat whey samples produced in winter and summer were submitted to proximate composition analysis (moisture, total solids, ashes, proteins, fat and carbohydrates by difference) using reference methods and near infrared spectroscopy (NIRS). The spectral data was preprocessed by baseline correction and the Savitzky?Golay derivative. The models were built using Partial Least Square Regression (PLSR) with raw and preprocessed data for each dependent variable (proximate composition parameter). Results:The average whey composition values obtained using the referencedmethods were in accordance with the consulted literature. The composition did notdiffer significantly (p> 0.05) between the summer and winter whey samples.The PLSR models were made available using the followingfigures of merit:coefficients of determination of the calibration and prediction models (R2cal andR2pred, respectively) and the Root Mean Squared Error Calibration and Prediction(RMSEC and RMSEP, respectively... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  By-product upgrading; Chemometric analysis; Proteína do soro de leite; Seasonal composition.
Thesagro:  Análise de Alimento; Produto Derivado do Leite; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus NAL:  Biochemistry; Food analysis; Food science; Food technology; Whey cheeses; Whey protein.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39586 - 1UPCAP - DD
CTAA14869 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional