|
|
Registros recuperados : 123 | |
81. | | NEVES, A. P.; COSTA, J. A. A. da; VILLAFUERTE, S. G. E.; FEIJO, G. L. D.; REIS, F. A.; CATTO, J. B. Forage availability and nutritional value of paiaguás-grass and piatã-grass for lamb finishing systems. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
83. | | NEVES, A. P.; CATTO, J. B.; VILLAFUERTE, S. G. E.; COSTA, J. A. A. da; FEIJO, G. L. D.; REIS, F. A. Gastrointestinal nematodes control in lambs finished in three different systems. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
84. | | REIS, F. A.; GOMES, R. da C.; COSTA, J. A. A. da; ÍTAVO, C. C. B. F.; ITAVO, L. C. V. Sistemas integrados e a produção de ovinos de corte. In: SIMPÓSIO DE OVINOCULTURA, 1, 2, 3., 2015, Londrina. Anais... Londrina: UEL, 2015. 12 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
85. | | COSTA, J. A. A. da; NEVES, A. P.; ESPINOSA VILLAFUERTE, S. G.; BATISTA, N. J. M.; REIS, F. A.; FEIJO, G. L. D.; CATTO, J. B. Sistemas integrados sustentáveis na produção de ovinos. In: SIMPÓSIO DE OVINOCULTURA DA UEL, 4., 2016, Londrina. Palestras apresentadas. Londrina: Universidade Estadual de Londrina, 2018. p. 5-55. IV SIMPOVINO. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
86. | | ALMEIDA, R. G. de; COSTA, J. A. A. da; KICHEL, A. N.; ZIMMER, A. H.; MACEDO, M. C. M.; CARDOSO, R. A. Taxa de semeadura do capim-piatã em consórcio com sorgo de corte e pastejo em sistema de integração lavoura-pecuária, na safrinha. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 28., 2010, Goiânia. Anais... Goiânia : UFG; ABMS, 2010. 1 CD-ROM. p. 2517-2521 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
87. | | ALMEIDA, R. G. de; COSTA, J. A. A. da; BEHLING NETO, A.; ZIMMER, A. H.; KICHEL, A. N.; MACEDO, M. C. M. Taxas de semeadura para Brachiaria brizantha em consórcio com sorgo de corte e pastejo na safrinha. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 3 p. 1 CD-ROM. Trabalho 4SPF. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
88. | | FERNANDES, P. B.; PORCIUNCULA, G. C. da; COSTA, J. A. A. da; GRUSKA, J. F.; FERREIRA, M. B.; ESCOBAR, R. B. de S. V. O temperamento de ovelhas do grupo genético pantaneiro em sistemas de manejo distintos. In: CONGRESSO DE PESQUISA E PÓS-GRADUAÇÃO DO CAMPUS RIO VERDE, 5., 2016, Rio Verde. Anais. Rio Verde: Instituto Federal Goiano, Campus Rio Verde, 2016. 2 f. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
89. | | CATTO, J. B.; REIS, F. A.; FEIJO, G. L. D.; COSTA, F. P.; COSTA, J. A. A. da; FERNANDES, L. H.; GUIMARAES, N. G. P. Terminação de cordeiros, com e sem suplementação na fase de cria, confinados ou semiconfinados EM Brachiaria brizantha diferida: parasitismo gastrintestinal e eficiência bioeconômica. Ciência Animal Brasileira, v. 20, p. 1-13, e-41626, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
91. | | VARGAS JUNIOR, F. M. de; SOUZA, C. G. de; COSTA, J. A. A. da; FERREIRA, M. B.; SOUZA, M. R. de; REIS, F. A.; LONGO, M. L. Compendio de conservación y producción de recursos zoogenéticos locales: los ovinos Pantaneiro. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, v. 28, n. 34, p. 165-180, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
92. | | ZIMMER, A. H.; LAURA, V. A.; MACEDO, M. C. M.; KICHEL, A. N.; ALMEIDA, R. G. de; COSTA, J. A. A.; VALLE, C. B. do. Estabelecimento da pastagem. In: CURSO DE FORMAÇÃO, RECUPERAÇÃO E MANEJO DE PASTAGENS, 2008, Campo Grande, MS. [Palestras apresentadas]. Campo Grande, MS : Embrapa Gado de Corte, 2008. Coordenação técnica: Jaqueline Rosemeire Verzignassi. Coordenação de cursos: Marilene Veiga Fonseca. Data da realização: 15 a 18 de setembro de 2008. f. 48-69 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
93. | | SOUZA, A. D. V. de; ÍTAVO, L. C. V.; DIAS, A. M.; REIS, F. A.; COSTA, J. A. A. da; ÍTAVO, C. C. B. F. Características da carcaça de cordeiros alimentados com dietas contendo diferentes níveis de farelo de crambe em substituição ao farelo de soja. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científicos na zootecnia brasileira de vanguarda: anais. Salvador: SBZ, 2010. 4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
95. | | ESPINOSA VILLAFUERTO, S. G.; COSTA, J. A. A. da; REIS, F. A.; NEVES, A. P.; FEIJÓ, G. L. D.; CATTO, J. B. Desempeño productivo de corderos pantaneros bajo cuatro sistemas de finalización. In: FORO INTERNACIONAL DE TALENTO MEXICANO, 1., 2016, Guadalajada. Memorias. Guadalajada: Universidad de Guadalajara: Asociación Innovation Match MX, 2016. p. 89-90. Resumene 1.22. IMMX-RN-AP-0027. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
96. | | ARAUJO, A. R. de; MACEDO, M. C. M.; MAURO, R. de A.; SILVA, M. P. da; COSTA, J. A. A. da; FERREIRA, A. D. Carbon content in sandy soils under different use and management systems. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 23., 2015, New Delhi. Sustainable use of grassland resources for forage production, biodiversity and environmental protection: Extended abstracts. Nova Delhi: ICAR-Indian Grassland and Fodder Research Institute, 2015. p. 484-485. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Corte. |
| |
97. | | COSTA, J. A. A. da; SOUZA, A. D. V. de; ÍTAVO, L. C. V.; FÁVARO, S. P.; REIS, F. A.; ÍTAVO, C. C. B. F. Comportamento de cordeiros alimentados com dietas contendo diferentes níveis de farelo de crambe em substituição ao farelo de soja. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científicos na zootecnia brasileira de vanguarda: anais. Salvador: SBZ: UFBA, 2010. 3 p. R5054 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
98. | | COSTA, J. A. A. da; SOUZA, A. D. V.; ÍTAVO, L. C. V.; FÁVARO, S. P.; REIS, F. A.; ÍTAVO, C. C. B. F. Comportamento de cordeiros alimentados com dietas contendo diferentes níveis de farelo de crambe em substituição ao farelo de soja. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científico na zootecnia brasileira: anais. Salvador: SBZ, 2010. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
99. | | ALMEIDA, R. G. de; COSTA, J. A. A. da; KICHEL, A. N.; MACEDO, M. C. M.; ZIMMER, A. H.; GODINHO, V. B. Densidade de semeadura para capim-piatã em cultivo simultâneo com sorgo na safrinha. In: SIMPÓSIO, 7.; CONGRESSO DE FORRAGICULTURA E PASTAGENS, 3., 2009, Lavras. Anais... Lavras: UFLA, 2009. 4 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
100. | | VILLAFUERTE, S. G. E.; NEVES, A. P.; COSTA, J. A. A. da; REIS, F. A.; CATTO, J. B.; FEIJO, G. L. D. Economic analysis of Pantanal locally adapted lambs finished under three production systems. In: WORLD CONGRESS ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK-FOREST SYSTEMS; INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 3., 2015, Brasília, DF. Towards sustainable intensification: proceedings. Brasília, DF: Embrapa, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
Registros recuperados : 123 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
14/12/2022 |
Data da última atualização: |
19/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 5 |
Autoria: |
RUMPEL, C.; AMIRASLANI, F.; BOSSIO, D.; CHENU, C.; HENRY, B.; FUENTES ESPINOZA, A.; KOUTIKA, L.-S.; LADHA, J.; MADARI, B.; MINASNY, B.; OLALEYE, A. O.; SHIRATO, Y.; SALL, S. N.; SOUSSANA, J.-F.; VARELA-ORTEGA, C. |
Afiliação: |
CORNELIA RUMPEL, CNRS; FARSHAD AMIRASLANI, ULSTER UNIVERSITY, UK; DEBORAH BOSSIO, The Nature Conservancy, Virginia-USA; CLAIRE CHENU, INRA; BEVERLEY HENRY, QUEENSLAND UNIVERSITY OF TECHNOLOGY, Brisbane; ALEJANDRO FUENTES ESPINOZA, INTERNATIONAL ORGANISATION OF VINE AND WINE, Paris; LYDIE-STELLA KOUTIKA, CRDPI; JAGDISH LADHA, UNIVERSITY OF CALIFORNIA, Davis; BEATA EMOKE MADARI, CNPAF; BUDIMAN MINASNY, UNIVERSITY OF SIDNEY, Australia; A. O. OLALEYE, UNIVERSITY OF SWAZILAND, Southern Africa; YASUHITO SHIRATO, NATIONAL AGRICULTURE AND FOOD RESEARCH ORGANIZATION, Japan; SAIDOU NOUROU SALL, UNIVERSITÉ GASTON BERGER, Senegal; JEAN-FRANÇOIS SOUSSANA, INRA; CONSUELO VARELA-ORTEGA, UNIVERSIDAD POLITÉCNICA DE MADRID, Spain. |
Título: |
The role of soil carbon sequestration in enhancing human resilience in tackling global crises including pandemics. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Soil Security, v. 8, 100069, Sept. 2022. |
ISSN: |
2667-0062 |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.soisec.2022.100069 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soils have recently received attention in the policy area due to their various connections to climate change, human health and their key role in sustaining human societies in general. In this context, agricultural production and healthy nutritious food are linked to soil health and the diversity of their (micro-)biome, which depend on organic carbon materials as an energy and nutrient source. In this paper, we review the evidence showing that carbon-rich soils improve the resilience of human societies to pandemics and other crises. We indicate pathways for how the loss of soil carbon due to farming could be reversed by transformations within our food systems. Moreover, we argue that soil carbon has a strong role to play in enhancing environmental and human health in addition to mitigating and adapting to climate change. This multifaceted role requires a transdisciplinary dialogue and multi-stakeholder collaboration. |
Palavras-Chave: |
Covid; Multi-stakeholder; Soil carbon sequestration; Soil health. |
Thesagro: |
Carbono; Saúde; Solo. |
Thesaurus NAL: |
Environmental sustainability; Human health; Socioeconomics. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 02130naa a2200433 a 4500 001 2149692 005 2022-12-19 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2667-0062 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.soisec.2022.100069$2DOI 100 1 $aRUMPEL, C. 245 $aThe role of soil carbon sequestration in enhancing human resilience in tackling global crises including pandemics.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aSoils have recently received attention in the policy area due to their various connections to climate change, human health and their key role in sustaining human societies in general. In this context, agricultural production and healthy nutritious food are linked to soil health and the diversity of their (micro-)biome, which depend on organic carbon materials as an energy and nutrient source. In this paper, we review the evidence showing that carbon-rich soils improve the resilience of human societies to pandemics and other crises. We indicate pathways for how the loss of soil carbon due to farming could be reversed by transformations within our food systems. Moreover, we argue that soil carbon has a strong role to play in enhancing environmental and human health in addition to mitigating and adapting to climate change. This multifaceted role requires a transdisciplinary dialogue and multi-stakeholder collaboration. 650 $aEnvironmental sustainability 650 $aHuman health 650 $aSocioeconomics 650 $aCarbono 650 $aSaúde 650 $aSolo 653 $aCovid 653 $aMulti-stakeholder 653 $aSoil carbon sequestration 653 $aSoil health 700 1 $aAMIRASLANI, F. 700 1 $aBOSSIO, D. 700 1 $aCHENU, C. 700 1 $aHENRY, B. 700 1 $aFUENTES ESPINOZA, A. 700 1 $aKOUTIKA, L.-S. 700 1 $aLADHA, J. 700 1 $aMADARI, B. 700 1 $aMINASNY, B. 700 1 $aOLALEYE, A. O. 700 1 $aSHIRATO, Y. 700 1 $aSALL, S. N. 700 1 $aSOUSSANA, J.-F. 700 1 $aVARELA-ORTEGA, C. 773 $tSoil Security$gv. 8, 100069, Sept. 2022.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|