Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoALBUQUERQUE, F. A. de; ARRIEL, N. H. C.; BLACKBURN, R. M.; SANTIAGO, F. dos S.; ALVES, I.; VALE, D. G.; GUIMARAES, F. M.; CARDOSO, G. D.; ALCANTARA, P. C. L. de; FEITOSA, F. F.; CAVACANTI, A.; MEIRELES, A. B. de; SILVA, V. A. da. Algodão em consorcios agroecológicos: experiência de reintrodução do algodão na agricultura familiar nordestina. In: CONGRESSO BRASILEIRO DO ALGODÃO, 8.; COTTON EXPO, 1., 2011, São Paulo. Evolução da cadeia para construção de um setor forte: Anais. Campina Grande, PB: Embrapa Algodão, 2011. p.1735-1739

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  11/09/2020
Data da última atualização:  01/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  LIMA, A. F.; OLIVEIRA, H. J. B. de; PEREIRA, A. S.; SAKAMOTO, S. S.
Afiliação:  ADRIANA FERREIRA LIMA, CNPASA; HYAGO JOVANE BORGES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; ANDRE SILVERIO PEREIRA, FACULDADE CATÓLICA DO TOCANTINS; SILMARA SANAE SAKAMOTO, FACULDADE CATÓLICA DO TOCANTINS.
Título:  Effect of density of fingerling and juvenile pirarucu during transportation on water quality and physiological parameters.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Acta Amazonica, v. 50, n. 3, p. 223-231, 2020.
ISSN:  0044-5967
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1809-4392202000302
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We assessed the effect of stocking density on physiological parameters (blood lactate, glucose, cortisol, hematocrit), water quality (temperature, dissolved oxygen, pH, unionized ammonia, carbon dioxide), and survival during the transportation of fingerling (24.5 ± 4.7 g) and juvenile (615.8 ± 122.2 g) pirarucu (Arapaima gigas) for six hours in plastic bags. The tested densities were 65, 80, 95, 110 and 125 g L-1 for fingerlings, and 50, 80, 110, 140 and 170 g L-1 for juveniles (three replicates each). Parameters were measured prior to and immediately after transportation, and at 24 and 96 hours recovery after transportation. No mortality was observed, except for fingerlings (< 3%) at densities of 110 and 125 g L-1 during recovery. All the water quality parameters were significantly altered after the transportation of fingerlings and juveniles. Water temperature, dissolved oxygen, carbon dioxide and unionized ammonia increased, but pH decreased. Only carbon dioxide and unionized ammonia differed among densities. Cortisol levels did not increase over time, except for the juveniles at 170 g L-1, which still had high cortisol after 96 hours. Glucose significantly increased after transportation for all the treatments and returned to the initial values during the recovery period. Conversely, the lactate values were still high after 96 hours. Hematocrit was assessed only for juveniles and was significantly lower after transportation. We conclude that fingerling and juvenile piraru... Mostrar Tudo
Thesagro:  Alevino; Glicose; Peixe; Pirarucu; Qualidade da Água.
Thesaurus NAL:  Arapaima gigas; Cortisol; Fingerlings; Fish; Glucose; Lactates; Water quality.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215889/1/CNPASA-2020-aa.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA929 - 1UPCAP - DD20202020
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional