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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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221.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. T. S.; SORIANO, B. M. A.; CRISPIM, S. M. A.; SANTOS, S. A.; FERNANDES, F. A.; WREGE, M. S.; SALIS, S. M. de. Hydro-climatic variation and its interactions with landscape units in the Brazilian Pantanal, South America. The International Forestry Review, v. 16, n. 5, p. 524, 2014. Edição dos abstracts do 24º IUFRO World Congress, 2014, Salt Lake City. Sustaining forests, sustaining people: the role of research.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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222.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, R. A. C. de; FERNANDES, A. H. B. M.; CARDOSO, M. A.; FERNANDES, F. A.; SOARES, M. T. S.; CRISPIM, S. M. A. Mineralização de carbono orgânico em solo tratado com diferentes doses de dejetos de suinos. SIMPÓSIO SOBRE RECURSOS NATURAIS E SOCIOECONÔMICOS DO PANTANAL, 5., 2010, Corumbá, MS. Anais... Corumbá: Embrapa Pantanal: UFMS; Campinas: ICS do Brasil, 2010. 1 CD-ROM SIMPAN 2010. Não Paginado

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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223.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, A. H. B. M.; OLIVEIRA, L. O. F. de; FERNANDES, F. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; SANTOS, R. dos. Nelore cattle methane emissions in native and cultivated pastures of the Pantanal at the end of the rainy season. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 416-417. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. Disponível em: . Acesso em: 01 dez. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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224.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. A.; DESBIEZ, A. L. J.; CRISPIM, S. M. A.; COMASTRI FILHO, J. A.; ABREU, U. G. P. de; RODELA, L. G. Natural and cultivated pastures and their use by cattle. In: JUNK, W. J.; SILVA, C. J. da.; NUNES DA CUNHA, C.; WANTZEN, K. M. (Ed.) The Pantanal: ecology, biodiversity and sustainable management of a large neotropical seasonal wetland. Sofia: Pensoft Publishers, 2011. p. 327-352.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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225.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; COMASTRI FILHO, J. A.; CRISPIM, S. M. A.; PELLEGRIN, A. O.; DESBIEZ, A. Produção animal no bioma Pantanal: conservação e manejo sustentável dos recursos naturais. In: REUNIÃO ANUAL DA SBZ, 43., 2006, João Pessoa, PB. Anais de Simpósio. João Pessoa, 2006. 88 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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226.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; STUTH, J.; CONNER, R.; SORIANO, B. M. A.; PADOVANI, C. R.; CARDOSO, E. L. Producao de materia seca de duas fitofisionomias do Pantanal usando o programa Phygrow: validacao preliminar. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande-MS. A producao animal e a seguranca alimentar - anais. Campo Grande, MS: SBZ, 2004. CD ROM 6 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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227.Imagem marcado/desmarcadoCRISPIM, S. M. A.; SOARES, M. T. S.; FERNANDES, A. H. B. M.; LISITA, F. O.; FRANCO, E.; LIMA, I. B. T. de. Produção de fitomassa de pastagem de Tifton 85 com aplicação de dejetos de suínos em área de assentamento rural, São Gabriel do Oeste, MS. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA. 47., 2010. Salvador. Empreendedorismo e progresso científicos na zootecnia brasileira de vanguarda. Salvador: SBZ: UFBA, 2010. Não paginado

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228.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. O. F. de; FERNANDES, A. H. B. M.; FERNANDES, F. A.; SANTOS, S. A.; CRISPIM, S. M. A.; GARCIA, J. B.; SANTOS, R. dos. Protocolos aplicados nas amostragens para as estimativas de emissão de metano pelos bovinos no Pantanal. Corumbá, MS: Embrapa Pantanal, 2015. 25p. (Embrapa Pantanal. Documentos, 136).

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229.Imagem marcado/desmarcadoCRISPIM, S. M. A.; FERNANDES, A. H. B. M.; SOARES, M. T. S.; FERNANDES, F. A.; GALVANI, F.; LISITA, F. O. Qualidade de pastagem de Tifton 85 fertirrigada com dejetos de suínos, São Gabriel do Oeste, MS. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., Brasília, DF. A produção animal no mundo em transformação: Anais. Brasília: SBZ, 2012. 3 p.

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230.Imagem marcado/desmarcadoCRISPIM, S. M. A.; ABREU, U. G. P. de; SANTOS, S. A.; SORIANO, B. M. A.; PELLEGRIN, L. A.; FIGUEIREDO, M. A. de. Quantificação de áreas desmatadas no município de Rio Verde de Mato Grosso, MS, Brasil. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Anais...Lavras: SBZ, 2008.

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231.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; PADOVANI, C. R.; SORIANO, B. M. A.; CARDOSO, E. L.; MORAES, A. S. Simulações de estimativa da capacidade de suporte das áreas de campo limpo da sub-região da Nhecolândia, Pantanal. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2003. 22 p. (Embrapa Pantanal. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 52).

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232.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. A.; COMASTRI FILHO, J. A.; TOLEDO, C.; NICODEMO, M. L. F.; CRISPIM, S. M. A.; TOMICH, T. R.; BUENO SOBRINHO, A. A. Suplementação mineral de bovinos no Pantanal de Poconé, MT. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2008.

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233.Imagem marcado/desmarcadoAGUILAR, M. R.; PEREIRA, T.; SANTOS, S. A.; SORIANO, B. M. A.; CRISPIM, S. M. A.; ABREU, U. G. P. de; FREITAS, J. de C. Utilização do método do disco medidor na avaliação de massa forrageira em pastagens nativas do Pantanal. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Anais...Lavras: SBZ, 2008. 3 p.

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234.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. A.; SILVA, L. A. C. da; PAULA, A. C. da C. S. de; CRISPIM, S. M. A.; GARCIA, J. B. Uso do ambiente e hábito alimentar. In: SANTOS, S. A.; SALIS, S. M. de; COMASTRI FILHO, J. A. (Ed.). Cavalo pantaneiro: rústico por natureza. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 313-345.

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235.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. A.; CRISPIM, S. M. A.; OLIVEIRA, L. O. F. de; GARCIA, J. B.; FERNANDES, A. H. B. M.; CARDOSO, E. L.; BUENO SOBRINHO, A. A.; BERSELLI, C. Managing Pantanal rangelands for optimizing carbon flow: effects of growing season and pasture type on dry mass accumulation. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 295-298. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. Disponível em: . Acesso em: 30 nov. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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236.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, S. A.; PELLEGRIN, L. A.; RODELA, L. G.; CRISPIM, S. M. A.; SORIANO, B. M. A.; CUNHA, C. N. da; COMASTRI FILHO, J. A.; ABREU, U. G. P. de. Dinâmica temporal das pastagens nativas do Pantanal. In: TALLER RED CYTED/HUMEDALES (406 RT0285), 1.; 2007, Corumbá. efecto de los cambios globales sobre los humedales. Resúmenes... Corumbá: Embrapa Pantanal, 2007. (Embrapa Pantanal. Documentos, 90). 1 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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237.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, M. T. S.; GALVANI, F.; FERNANDES, A. H. B. M.; FERNANDES, F. A.; LISITA, F. O.; LIMA, I. B. T. de; CRISPIM, S. M. A.; FRANCO, E.; RIEGER, K. L. Caracterização físico-química de efluentes líquidos de granjas suínas tratados em biodigestor. SIMPÓSIO SOBRE RECURSOS NATURAIS E SOCIOECONÔMICOS DO PANTANAL, 5., 2010, Corumbá, MS. Anais... Corumbá: Embrapa Pantanal: UFMS; Campinas: ICS do Brasil, 2010. 1 CD-ROM SIMPAN 2010. Não Paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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238.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. O. F. de; FERNANDES, A. H. B. M.; FERNANDES, F. A.; SANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; GARCIA, J. B.; SANTOS, R. dos. Comparison of methane emissions by cattle pastures in the Pantanal, between two seasons of the year. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 73-74. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. Disponível em: . Acesso em: 30 nov. 2016.

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239.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, A. H. B. M.; CARDOSO, M. A.; SOUZA, R. A. C. de; FERNANDES, F. A.; SOARES, M. T. S.; CRISPIM, S. M. A.; GALVANI, F.; LISITA, F. O. Nitrificação e mineralização de carbono em solos tratados com dejetos de suínos biodigeridos. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2011. 15 p. (Embrapa Pantanal. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 111).

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240.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. O. F. de; FERNANDES, A. H. B. M.; FERNANDES, F. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; BUENO SOBRINHO, A. A.; SILVA, A. C. G. e. Nellore heifers methane emissions in native and cultivated pastures of the Pantanal at the dry season. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 69-72. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. Disponível em: . Acesso em: 30 nov. 2016.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  28/04/2014
Data da última atualização:  25/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  VIANA, E. de S.; JESUS, J. L. de; REIS, R. C.; ANDRADE, M. V. S. de; SACRAMENTO, C. K. do.
Afiliação:  ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; JACIENE LOPES DE JESUS, CNPMF; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; MARCOS VINÍCIUS SILVA DE ANDRADE, UFRB; CELIO KERSUL DO SACRAMENTO, UESC.
Título:  Physicochemical and Sensory Characterization of Banana and Araçá-Boi Jam.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Food and Nutrition Sciences, 2014, 5, 733-741
ISSN:  2157-9458
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the physicochemical and sensory properties of mixed jam elaborated with banana and araçá-boi. Four banana extract (BE) and araçá-boi (AB) jams were prepared using the following proportions: F1 (70% BE:30% AB), F2 (60% BE:40% AB), F3 (40% BE:60% AB) and F4 (30% BE:70% AB). The jams were analyzed for physicochemical and sensory properties. The sensory acceptance test was performed by 50 panelists who were asked to indicate how much they liked/ disliked the jams based on the following attributes: color, aroma, flavor and texture. The formulations that contained more BE (F1 and F2) showed a lower titratable acidity (TA), higher ratio (SS/TA) and higher total sugar. A global analysis of the internal preference mapping verified that formulations F1 and F2 were preferred for flavor and had good acceptance levels for the other evaluated attributes, which indicated that the consumers favored jams with lower concentrations of AB and higher concentrations of BE. The formulation F1 was considered the most accepted for all attributes evaluated and showed high purchase intent (68%), and was therefore appropriate for industrialization and consumption.
Thesagro:  Banana.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF30058 - 1UPCAP - DDPublicação digital
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