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Registros recuperados : 249 | |
221. | | SOARES, M. T. S.; SORIANO, B. M. A.; CRISPIM, S. M. A.; SANTOS, S. A.; FERNANDES, F. A.; WREGE, M. S.; SALIS, S. M. de. Hydro-climatic variation and its interactions with landscape units in the Brazilian Pantanal, South America. The International Forestry Review, v. 16, n. 5, p. 524, 2014. Edição dos abstracts do 24º IUFRO World Congress, 2014, Salt Lake City. Sustaining forests, sustaining people: the role of research. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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222. | | SOUSA, R. A. C. de; FERNANDES, A. H. B. M.; CARDOSO, M. A.; FERNANDES, F. A.; SOARES, M. T. S.; CRISPIM, S. M. A. Mineralização de carbono orgânico em solo tratado com diferentes doses de dejetos de suinos. SIMPÓSIO SOBRE RECURSOS NATURAIS E SOCIOECONÔMICOS DO PANTANAL, 5., 2010, Corumbá, MS. Anais... Corumbá: Embrapa Pantanal: UFMS; Campinas: ICS do Brasil, 2010. 1 CD-ROM SIMPAN 2010. Não Paginado Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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223. | | FERNANDES, A. H. B. M.; OLIVEIRA, L. O. F. de; FERNANDES, F. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; SANTOS, R. dos. Nelore cattle methane emissions in native and cultivated pastures of the Pantanal at the end of the rainy season. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 416-417. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. Disponível em: . Acesso em: 01 dez. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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224. | | SANTOS, S. A.; DESBIEZ, A. L. J.; CRISPIM, S. M. A.; COMASTRI FILHO, J. A.; ABREU, U. G. P. de; RODELA, L. G. Natural and cultivated pastures and their use by cattle. In: JUNK, W. J.; SILVA, C. J. da.; NUNES DA CUNHA, C.; WANTZEN, K. M. (Ed.) The Pantanal: ecology, biodiversity and sustainable management of a large neotropical seasonal wetland. Sofia: Pensoft Publishers, 2011. p. 327-352. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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225. | | SANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; COMASTRI FILHO, J. A.; CRISPIM, S. M. A.; PELLEGRIN, A. O.; DESBIEZ, A. Produção animal no bioma Pantanal: conservação e manejo sustentável dos recursos naturais. In: REUNIÃO ANUAL DA SBZ, 43., 2006, João Pessoa, PB. Anais de Simpósio. João Pessoa, 2006. 88 p. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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226. | | SANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; STUTH, J.; CONNER, R.; SORIANO, B. M. A.; PADOVANI, C. R.; CARDOSO, E. L. Producao de materia seca de duas fitofisionomias do Pantanal usando o programa Phygrow: validacao preliminar. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande-MS. A producao animal e a seguranca alimentar - anais. Campo Grande, MS: SBZ, 2004. CD ROM 6 p. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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227. | | CRISPIM, S. M. A.; SOARES, M. T. S.; FERNANDES, A. H. B. M.; LISITA, F. O.; FRANCO, E.; LIMA, I. B. T. de. Produção de fitomassa de pastagem de Tifton 85 com aplicação de dejetos de suínos em área de assentamento rural, São Gabriel do Oeste, MS. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA. 47., 2010. Salvador. Empreendedorismo e progresso científicos na zootecnia brasileira de vanguarda. Salvador: SBZ: UFBA, 2010. Não paginado Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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228. | | OLIVEIRA, L. O. F. de; FERNANDES, A. H. B. M.; FERNANDES, F. A.; SANTOS, S. A.; CRISPIM, S. M. A.; GARCIA, J. B.; SANTOS, R. dos. Protocolos aplicados nas amostragens para as estimativas de emissão de metano pelos bovinos no Pantanal. Corumbá, MS: Embrapa Pantanal, 2015. 25p. (Embrapa Pantanal. Documentos, 136). Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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229. | | CRISPIM, S. M. A.; FERNANDES, A. H. B. M.; SOARES, M. T. S.; FERNANDES, F. A.; GALVANI, F.; LISITA, F. O. Qualidade de pastagem de Tifton 85 fertirrigada com dejetos de suínos, São Gabriel do Oeste, MS. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., Brasília, DF. A produção animal no mundo em transformação: Anais. Brasília: SBZ, 2012. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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230. | | CRISPIM, S. M. A.; ABREU, U. G. P. de; SANTOS, S. A.; SORIANO, B. M. A.; PELLEGRIN, L. A.; FIGUEIREDO, M. A. de. Quantificação de áreas desmatadas no município de Rio Verde de Mato Grosso, MS, Brasil. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Anais...Lavras: SBZ, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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231. | | SANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; PADOVANI, C. R.; SORIANO, B. M. A.; CARDOSO, E. L.; MORAES, A. S. Simulações de estimativa da capacidade de suporte das áreas de campo limpo da sub-região da Nhecolândia, Pantanal. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2003. 22 p. (Embrapa Pantanal. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 52). Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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233. | | AGUILAR, M. R.; PEREIRA, T.; SANTOS, S. A.; SORIANO, B. M. A.; CRISPIM, S. M. A.; ABREU, U. G. P. de; FREITAS, J. de C. Utilização do método do disco medidor na avaliação de massa forrageira em pastagens nativas do Pantanal. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 45., 2008, Lavras. Anais...Lavras: SBZ, 2008. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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234. | | SANTOS, S. A.; SILVA, L. A. C. da; PAULA, A. C. da C. S. de; CRISPIM, S. M. A.; GARCIA, J. B. Uso do ambiente e hábito alimentar. In: SANTOS, S. A.; SALIS, S. M. de; COMASTRI FILHO, J. A. (Ed.). Cavalo pantaneiro: rústico por natureza. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 313-345. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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235. | | SANTOS, S. A.; CRISPIM, S. M. A.; OLIVEIRA, L. O. F. de; GARCIA, J. B.; FERNANDES, A. H. B. M.; CARDOSO, E. L.; BUENO SOBRINHO, A. A.; BERSELLI, C. Managing Pantanal rangelands for optimizing carbon flow: effects of growing season and pasture type on dry mass accumulation. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 295-298. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. Disponível em: . Acesso em: 30 nov. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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236. | | SANTOS, S. A.; PELLEGRIN, L. A.; RODELA, L. G.; CRISPIM, S. M. A.; SORIANO, B. M. A.; CUNHA, C. N. da; COMASTRI FILHO, J. A.; ABREU, U. G. P. de. Dinâmica temporal das pastagens nativas do Pantanal. In: TALLER RED CYTED/HUMEDALES (406 RT0285), 1.; 2007, Corumbá. efecto de los cambios globales sobre los humedales. Resúmenes... Corumbá: Embrapa Pantanal, 2007. (Embrapa Pantanal. Documentos, 90). 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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237. | | SOARES, M. T. S.; GALVANI, F.; FERNANDES, A. H. B. M.; FERNANDES, F. A.; LISITA, F. O.; LIMA, I. B. T. de; CRISPIM, S. M. A.; FRANCO, E.; RIEGER, K. L. Caracterização físico-química de efluentes líquidos de granjas suínas tratados em biodigestor. SIMPÓSIO SOBRE RECURSOS NATURAIS E SOCIOECONÔMICOS DO PANTANAL, 5., 2010, Corumbá, MS. Anais... Corumbá: Embrapa Pantanal: UFMS; Campinas: ICS do Brasil, 2010. 1 CD-ROM SIMPAN 2010. Não Paginado. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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238. | | OLIVEIRA, L. O. F. de; FERNANDES, A. H. B. M.; FERNANDES, F. A.; SANTOS, S. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; GARCIA, J. B.; SANTOS, R. dos. Comparison of methane emissions by cattle pastures in the Pantanal, between two seasons of the year. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 73-74. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. Disponível em: . Acesso em: 30 nov. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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239. | | FERNANDES, A. H. B. M.; CARDOSO, M. A.; SOUZA, R. A. C. de; FERNANDES, F. A.; SOARES, M. T. S.; CRISPIM, S. M. A.; GALVANI, F.; LISITA, F. O. Nitrificação e mineralização de carbono em solos tratados com dejetos de suínos biodigeridos. Corumbá: Embrapa Pantanal, 2011. 15 p. (Embrapa Pantanal. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 111). Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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240. | | OLIVEIRA, L. O. F. de; FERNANDES, A. H. B. M.; FERNANDES, F. A.; ABREU, U. G. P. de; CRISPIM, S. M. A.; BUENO SOBRINHO, A. A.; SILVA, A. C. G. e. Nellore heifers methane emissions in native and cultivated pastures of the Pantanal at the dry season. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GREENHOUSE GASES IN AGRICULTURE, 2., 2016, Campo Grande, MS. Proceedings... Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 69-72. (Embrapa Gado de Corte. Documentos, 216). Coordenador Roberto Giolo de Almeida. II SIGEE. Disponível em: . Acesso em: 30 nov. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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Registros recuperados : 249 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
28/04/2014 |
Data da última atualização: |
25/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
VIANA, E. de S.; JESUS, J. L. de; REIS, R. C.; ANDRADE, M. V. S. de; SACRAMENTO, C. K. do. |
Afiliação: |
ELISETH DE SOUZA VIANA, CNPMF; JACIENE LOPES DE JESUS, CNPMF; RONIELLI CARDOSO REIS, CNPMF; MARCOS VINÍCIUS SILVA DE ANDRADE, UFRB; CELIO KERSUL DO SACRAMENTO, UESC. |
Título: |
Physicochemical and Sensory Characterization of Banana and Araçá-Boi Jam. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Food and Nutrition Sciences, 2014, 5, 733-741 |
ISSN: |
2157-9458 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study evaluated the physicochemical and sensory properties of mixed jam elaborated with banana and araçá-boi. Four banana extract (BE) and araçá-boi (AB) jams were prepared using the following proportions: F1 (70% BE:30% AB), F2 (60% BE:40% AB), F3 (40% BE:60% AB) and F4 (30% BE:70% AB). The jams were analyzed for physicochemical and sensory properties. The sensory acceptance test was performed by 50 panelists who were asked to indicate how much they liked/ disliked the jams based on the following attributes: color, aroma, flavor and texture. The formulations that contained more BE (F1 and F2) showed a lower titratable acidity (TA), higher ratio (SS/TA) and higher total sugar. A global analysis of the internal preference mapping verified that formulations F1 and F2 were preferred for flavor and had good acceptance levels for the other evaluated attributes, which indicated that the consumers favored jams with lower concentrations of AB and higher concentrations of BE. The formulation F1 was considered the most accepted for all attributes evaluated and showed high purchase intent (68%), and was therefore appropriate for industrialization and consumption. |
Thesagro: |
Banana. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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