Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/05/2022
Data da última atualização:  10/10/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MONTENEGRO, J.; FREITAS-SILVA, O.; TEODORO, A. J.
Afiliação:  JULIA MONTENEGRO, UNIRIO; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; ANDERSON JUNGER TEODORO, UNIRIO.
Título:  Molecular Mechanisms of Coffee on Prostate Cancer Prevention.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Biomed Research International, D 3254420, p. 1-12, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1155/2022/3254420
Idioma:  Inglês
Notas:  Review Article.
Conteúdo:  Prostate cancer (PCa) is one of the most common types of cancer among men, and coffee is associated with a reduced risk of developing PCa. Therefore, we aim to review possible coffee molecular mechanisms that contribute to PCa prevention. Coffee has an important antioxidant capacity that reduces oxidative stress, leading to a reduced mutation in cells. Beyond direct antioxidant activity, coffee stimulates phase II enzymatic activity, which is related to the detoxification of reactive metabolites. The anti-inflammatory effects of coffee reduce tissue damage related to PCa development. Coffee induces autophagy, regulates the NF-κB pathway, and reduces the expression of iNOS and inflammatory mediators, such as TNF-α, IL-6, IL-8, and CRP. Also, coffee modulates transcriptional factors and pathways. It has been shown that coffee increases testosterone and reduces sex hormone-binding globulin, estrogen, and prostate-specific antigen. Coffee also enhances insulin resistance and glucose metabolism. All these effects may contribute to protection against PCa development.
Thesaurus Nal:  Food technology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15320 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoMARQUES, J. P.; VAZ, C. M. P.; SÍGOLO, J. B.; RODRIGUES, V. G. S. Soils of the Ribeira Valley (Brazil) as environmental protection barriers: Characterization and adsorption of lead and cadmium. Sustainability, v. 14, n. 9, 5135, 2022. 18 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoREAL, L. S. C.; CRESTANA, S.; FERREIRA, R. R. M.; SÍGOLO, J. B.; RODRIGUES, V. G. S. Proposition for a new classification of gully erosion using multifractal and lacunarity analysis: a complex of gullies in the Palmital stream watershed, Minas Gerais (Brazil). Catena, v. 186, n. 104377, 2020. 21 p.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Territorial.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional