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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  03/11/2014
Data da última atualização:  31/12/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, M. C. N. de; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.
Afiliação:  MARIA CRISTINA NEVES DE OLIVEIRA, CNPSO; MERCEDES CONCÓRDIA CARRÃO-PANIZZI, CNPT; JOSÉ MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO.
Título:  Application of multivariate methods to evaluate fatty acids in soybean cultivars.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL BIOMETRIC CONFERENCE, 27., 2014, Florence. [Abstracts...]. Washington, DC: International Biometric Society, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Increased consumption of soyfoods and the world's health problems related to high cholesterol levels, justify surveys to assess levels of fatty acids in soybean grains. Soybean presents high concentration of essential unsaturated acids (oleic, linoleic, and linolenic). In this work, contents of protein, oil and the fatty acids, palmitic (16:0), stearic (18:0), oleic acid (18:1?9c), linoleic acid (18:2?9c,12c) and ?-linolenic acid (18:3?9c,12c,15c) were determined in seeds of 235 Brazilian soybean cultivars, which were analysed and classified as high, medium, low and very low content of fatty acid. All these variables were standardized to an average equal to zero and variance equal to one. For this study, it was use, 50 cultivars with high content of fatty acids. To evaluate the seven responses variables, Principal Component Analysis (PCA) method was applied and a linear combination that measures total variation of the variables, Cluster Analysis (CA), biplot graphic, and communality, were considered. Based on a Singular Value Decomposition (SVD), biplot method permits to present in the same graph, response variables and treatments, indicating the contribution of both according to its components. The exploratory analysis do not indicated a normal distribution for the oleic acid and linoleic acid. It was observed a strong negative correlation (-0.95) between oleic and linoleic acids. A negative correlation (-0.48) between protein and oil contents were also observed. Negative c... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Bioestatística.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110973/1/Application-of-multivariate-methods-to-evaluate-fatty-acids-in-soybean-cultivars.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO35509 - 1UPCRA - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  01/03/2013
Data da última atualização:  25/04/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CRIPPA, M. E. N.; ALMADA, A. P. A.; ROSSO, C. R. S. de.
Afiliação:  MARGARETE ESTEVES NUNES CRIPPA, CNPMA; ANA PAULA AMERICANO ALMADA, CNPMA; CESAR ROBERTO SILVA DE ROSSO, CNPMA.
Título:  Base de dados do sistema de gestão da qualidade da Embrapa Meio Ambiente.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: Workshop do Projeto ISOEMBRAPA: Modelos de Excelência e Compartilhamento de Boas Práticas de Gestão, Jaguariúna, 2012. Anais... Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2012. Poster.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Embrapa Meio Ambiente; ISO; Sistema de gestão da qualidade.
Thesagro:  Base de Dados.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/77759/1/RA-CrippaMEN-et-al-WorkshopIsoEmbrapa-PT060.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA12147 - 1UPCRA - DD
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