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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  16/05/2024
Data da última atualização:  10/06/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASCIMENTO, V. R. S.; TORRES, J. A.; IGA, G. D.; SANTOS, A. L. dos; EGUES, S. M.; FILHO, J. B. G.; FERREIRA, L. F. R.; RIBEIRO, C.
Afiliação:  TIRADENTES UNIVERSITY INSTITUTE OF TECHNOLOGY AND RESEARCH; FEDERAL UNIVERSITY OF SÃO CARLOS (UFSCAR); CHEMISTRY, FEDERAL UNIVERSITY OF SÃO CARLOS (UFSCAR); SÃO PAULO UNIVERSITY; INSTITUTE OF TECHNOLOGY AND RESEARCH TIRADENTES UNIVERSITY; PROGRAM IN GENOMIC SCIENCES AND BIOTECHNOLOGY, CATHOLIC UNIVERSITY OF BRASÍLIA; CAUE RIBEIRO DE OLIVEIRA, CNPDIA.
Título:  CO2 Photoreduction Product Selectivity with TiO2__Cu Nanocatalysts under Different Reaction Media.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  ChemCatChem, e202301612, 2024.
Páginas:  1 - 12
DOI:  doi.org/10.1002/cctc.202301612
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study explores photocatalytic conversion of CO2 using TiO2__Cu heterojunctions with different Cu contents and investigates influence of different reaction media on the process efficiency. The use of KOH favored liquid products, especially ethanol. An analysis of H2 production as the main competitive reaction was done. Sodium oxalate led to an increase in H2 evolution by approximately 600 μmol g-1 compared to pure water, in the presence of CO2 in the reaction medium, but the blank test (without CO2) indicates a lower H2 yield (~136 μmol g-1), which suggests that the competitive reaction with CO2 also plays a role in H2 production. This role was related to the decrease of the initial pH from approximately 8.5 to 5.2, stabilizing at 5.5 at the end of the 6 h reaction. In an environment saturated with N2, the pH increases to 9 and stabilizes at 7.8 at the end of the process. In the presence of acetic acid, both CO and H2 production were suppressed, with a significant increase in the selectivity for methane via cleavage of the acid‘s carbon bond. The findings underscore the importance of optimizing reaction conditions to achieve higher yields of desired products in the photocatalytic conversion of .CO2.
Palavras-Chave:  Energy crisis; Energy derived from fossil fuels.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18430 - 1UPCAP - DDPROCI.24/352024/53
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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  11/02/2011
Data da última atualização:  11/02/2011
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  JANK, C. C.; CAITANO, M. A. B.; BARBOSA, B.; CUSTÓDIO, M. S.; ELISEI, C.; ARAUJO, F. R.; SOARES, C. O.; SANTOS, L. R.; ROSINHA, G. M. S.
Afiliação:  Acadêmica de Ciências Biológicas pela UFMS, Bolsista IC/Embrapa Gado de Corte; Acadêmica de Ciências Biológicas pela Uniderp/Anhanguera, Bolsista IC/Embrapa Gado de Corte.; Acadêmica de Ciências Biológicas pela Uniderp/Anhanguera, Bolsista IC/Embrapa Gado de Corte; Acadêmica de Ciências Biológicas pela UCDB, Bolsista IC/Embrapa Gado de Corte.; Bióloga, Bolsista DTI/CNPq -Embrapa Gado de Corte.; FLABIO RIBEIRO ARAUJO, CNPGC; CLEBER OLIVEIRA SOARES, CNPGC; Bolsista DCR/Fundect/CNPq - Embrapa Gado de Corte.; GRACIA MARIA SOARES ROSINHA, CNPGC.
Título:  Avaliação de rWBKA como marcador sorológico de uma vacina geneticamente modificada contra a brucelose bovina.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE CORTE,5., 2009, Campo Grande, MS. [Anais da ...]. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2009.
Páginas:  1 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo neste estudo é clonar e expressar o gene wbkA a fim de utilizá-lo como marcador em testes sorológicos para vacinas em desenvolvimento na Embrapa Gado de Corte.
Palavras-Chave:  Brucelose bovina.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27080/1/AVALIACAO-DE-rWBKA-COMO-MARCADOR-SOROLOGICO-DE-UMA-VACINA-GENETICAMENTE-MODIFICADA-CONTRA-A-BRUCELOSE-BOVINA.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGC13697 - 1UPCRA - DDCD-144JOR
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